reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Karollcia - nie Ty pierwsza masz taką postawę co do karmienia, Mysza84 też nigdy nie karmiła piersią i Szymon ok. Nikt Jej tu nie potępiał, każda matka wie co dobre dla własnego malucha. Niemniej jednak ciekawość babska była taka, że pytałyśmy dlaczego, ale pytanie nie oznaczało, że chcemy Ją namawiać do zmiany własnych poglądów. Ot po prostu ciekawość.
Magnusik - myślę, że po 22tc poczujesz już solidne kopniaki :)

reklama
dziewczyny dzięki że mnie nie negujecie.Bo juz tyle opinii slyszalam ze glowa mała.Dzieki za zrozumienie.
magnusik-ja tymka poczulam bardoz pozno bo bylo cos kolo 25 tygodnia.Melka szybko zaczela kopac no i amelka tez bo byl to 16 tydzien no ale to nie ma reguly.Napewno niedługo poczujesz swoje malenstwo.

magnusik ja od wczoraj praktycznie rozpoznaję, ze to chyba stuka i puka moje maleństwo :) ale raz kopie raz nie, dzisiaj jeszcze kopniaczków nie było, ale spokojnie, na razie maleństwo nie ma tyle siły żeby porządnie kopnąć, chociaż jak mi wczoraj w odbyt czymś walnęło to aż na nogi stanęłam :) a z kolei cały czas przecież też kopać nie będzie bo musi zrobić przerwę na spanie, albo zabawę pępowiną :)

Aneczkab no to chyba się nie opłaca mi jednak zmieniać witamin na femibion ;-)

cześć dziewczyny wtorkowo

ILONKO to zależy od ciebie mi takie lekarz przepisał i tego się trzymam ale muszę cię chyba przeprosić bo coś znalazłam na temat tych FEMIBION NATALN CLASSIC można je brać od momentu planowania ciąży do końca okresu karmienia piersią sorki za mała pomyłkę

ilonko- no chyba sie nie oplaca.ja w kazdej ciazy bralam prenatal i bylo ok wiec tak zostawie.Wiem ze lepiej oplaca sie kupowac wieksze opakowanie o wiele taniej wychodzi niz kupowanie poi 30 tab.

cześć brzuszki :)
femibion jest dopasowany do zmieniających się potrzeb podczas ciąży i tak FEMIBION natal1 jest przeznaczony dla kobiet planujących ciąże i do końca pierwszego trymestru, natomiast FEMIBION natal2 bierze się od drugiego trymestru i nawet do końca okresu karmienia piersią. u mnie w aptece opakowanie jedynki, które wystarcza na miesiąc kosztuje między 35-38zł, także trochę sporo, ale myślę, że warto, przekonało mnie to, że femibion zawiera metafolinę, jest to forma kwasu foliowego, która lepiej jest przyswajalna przez organizm...

a ja mam jeszcze pytanie do mam bardziej zaawansowanych ;) napiszcie mi kochane czego używacie (używałyście) profilaktycznie przeciw rozstępom? i czy faktycznie ten specyfik się sprawdził. ja właśnie zastanawiam się nad kupnem jakiegoś kremu, ale widzę, że przedział cenowy jest ogromny i np. mustela 125 ml kosztuje prawie stówę, a krem polskiej firmy około 30zł....

agala-ja na rozstepy używam kremu z Rossmana z serii babydream ;kosztuje 10 zl i jest super.uzywalam w go z Melka i tera zi rozstóępów nie mam.z tymkiem uzywalam Ziaji i tez bylam zadowolona.Wydfaje mis ie ze nie warto wydawac duzo kasy na te srodki.

karollcia słyszałam, ze nawet zwykła oliwka świetnie działa....też mi jest trochę szkoda kasy tym bardziej, że aktualnie nie mam dochodów i dopiero dostanę kasę za L4 od zusu za 2 miesiace.... a nie chce naciagac meza na takie głupoty, bo wiadomo, ze wydatki to dopiero się zaczną

agala-no oliwkę tez stosuje od czasu do czasu a tak dwa razy dziennie smaruje brzuszek tym kremem z rossmana.no wydatki to sie zaczną.Ja mam na szczecie wszystko.Bo przeciez mialam wszystko kupione dla Melki.Nawet pampersy mi zostaly.ja nic nie wydawalam.

reklama
Agala ja z początku smarowałam brzuch kremem ELASTIN-Q a teraz cały czas oliwką nivea bo mnie nie uczula i oliwką bio -oil z tym że ta druga jest droga ale mąż mi zafundował. smaruję dwa razy dziennie na zmianę i jestem bardzo zadowolona żadnych rozstępów tylko kilka pokazało mi się na piersiach a to dlatego że od początku nie smarowałam ich

Do góry