reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

hej dziewczyny
Ale pogoda super:)
Ola**- nic nie przegapiłaś.niestety jeszcze moje małe szczęście sie nie ujawniło.może dzisiaj pokaże.chciałabym córcie ale jak będzie synuś też będzie super oby całe zdorwe i różowe:)
ilonka26- no to czekam na Twój brzusio.No ja się doweim ile przytyłam od poczatku ale nie duzo ostatnio jak bylam trzy tygodnie temu to mialam +niecałe 2.5 kg to teraz może z 4 no zobacze wieczorkiem.
ja w kazdej z ciąz prztyłam po 11-13 kg.no ale zobaczymy jak będzie tym razem.tym bardziej że teraz jedna ciąza po drugiej.
a_gala- ja na początku tez chudłam co szłam na wizyte to było mniej a potem juz ładnie przybieralam po troszku.może u ciebie też tak będzie,Najwazniejsze ze dzieciatko ma sie dobrze.
buziaki

reklama
ilonka ja też mam jakoś przeczucie na chłopca i też mi się marzy synuś mamusi, ale jak będzie córunia mamusi to będę ją traktować jak małą księżniczkę :)

ilonka26 czuję się całkiem dobrze, nogi troszkę zaczynają puchnąć, ale dajemy radę :) ja też już mam 5 kg na plusie. Aż się boję co będzie dalej... dziś idę powtórzyć tsh, ft4, morfologię i mocz. A tak to chyba dobrze.
C hyba czuję ruchy :D to znaczy wydaje mi się tak już od ponad tygodnia. Ale wczoraj przez zaśnięciem jak się położyłam na lewym boku to tak jakby mnie coś tam uderzało to położyłam się na prawy bok, bo aż mi tak dziwnie było. Wtedy mi brzuch tak jakby przepłynął na eprawą stronę i zaczęłam czuć stukanie co jakiś czas już tak mniej więcej na środku brzucha. Więc to chyba to :) Mam nadzieję, bo jeśli tak to mam namacalne dowody że jest ok :) Wyników genetycznych jeszcze nie dostałam, ale jakoś mi się nie śpieszy. Dzwoniłam do lekarza, opisywał je dopiero w niedzielę, więc może dostanę dziś lub jutro... Nie wiem to i tak chyba już nic nie zmieni, na amniopunkcję raczej bym się nie zdecydowała, narazie nic nei gdybam, nawet z mężem o tym nie gadam. Powoli zaczynam oglądać wózki, łóżeczka... chciałoby się kupić wsio najlepsze, ale szaleć też nie mam zamiaru, bo za co :) ale porządny wózek to mi się marzy tym bardziej, że mieszkam na 3 piętrze no i zima przed nami :)

pozdrawiam wszystkie bez wyjątku :) karolciu oby maleństwo w końcu się ujawniło :) ja to się nieźle zdziwię jak mój Siusiak zmieni się w cipuchę :p ale raczej takiej możliwości nie ma. Już trzy razy słyszałam że jest siurek, no i dowód też mam na zdjęciu :)

Ostatnia edycja:
magniusik- oj jaki fajny brzusio.no jak juz wiesz ze siusiak to raczej sie nie zmieni.A imie juz macie?
a jesli chodzi o ruchy to kochana poczułas swoje malenstwo.:)
najlepiej wlasnie odczuwa sie na lewym boku9 nie wiem dlaczego tak jest)no to teraz juz bedzie kopac .super uczucie:)

magnusik śliczny brzuszek :) ja nie wiem czy u mnie to to, ale od czasu do czasu coś jakby się przelewało w brzuchu i parę razy jak pogłaskałam brzuch to coś mi odpowiedziało takim jakby prądem, nie wiem jak to wytłumaczyć, tak jakby w tym miejscu dzidź mnie kopnął albo cuś, ale nie wiem czy to nie za wcześnie

to i ja wklejam swoją fotę :)
SAM_0962.jpg

ilonka pogłaskaj brzucho ode mnie :)

imię... hm...... ja mam wybrane :) zawsze miałam :) ale mąż narazie nie chce rozmawiać, planować... powiedział że na to jest czas. Ale ja chcę Filipka albo Kubę. Nigdy nie byłam zwolenniczką nadawania drugiego imienia ale chciałabym nadać imię po moim zmarłym we wrześniu dziadku.

Magnusik- rozumiem meża.ja tez ma wybrane imiona ale nie chce tez o tym tak rozmawiac.Jak będzie dziewczynka to będzie Amelka a jak chlopiec to Nataniel no ale zobaczymy.Narazie jest kochane maleństwo:)
Ja tez nie nadaje drugiego imienia.sama nie mam i dzieciom tez nie daje.

reklama
karolcia jakby się okazało że dziewczynka to Amelka jest pierwsza na liście moich żeńskich imion, a Nataniel baaaardzo ale to bardzo mi się podoba ale jak kiedyś powiedziałam mężowi to mnie wyśmiał :) więc trza iść na jakiś kompromis :)

Do góry