reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dziękuję dziewczyny, u nas w miarę ok :))
Jesteśmy coraz bliżej celu:-) i w sumie już nie mogę się doczekać:sorry2:

Kaira, Ewelcia miliony pozytywnych myśli dla Was i Waszych Pociech :***

reklama
ola a jaki pasiasty :rofl2:
ewcia mnie juz sie kotluje :-) i ta niewiadoma kiedy to bedzie

Kupilam ananasy i brzoskwinie w puszce i pychotka po prostu :-) dziewczyny jak wyglada ten czop ?? mnie co wylatuje takie niz mleczne,zolte takie nie wiem o konsystencji takiej jak kiedys sluz mialam za nim w ciazy bylam...:zawstydzona/y: sama nie wiem co to i jak ten czop ma wygladac.... krwia podbarwiony nie jest wiec pewnie jeszcze daleka droga

No i mega czkawki sie synus dorobił wiec mu smakowalo :)

Ostatnia edycja:
Hej ja po KtG serduszko ok, nawet dwa skurcze do 100 dochodziły.Ordynator zbadał mnie na fotelu i co.... i nic poród się nie zapowiada:)

Jankesowa u ciebie nie widac wcale ja to mam rozstepy dopiero:p

ewciu jeszcze troszke musisz wytrzymac ale to juz bardzo niedługo:)
annas hihi taka jest ta końcówka a my rozpakowane znowu będziemy was poganiać:)

Ja na sekundę, bo końcówka marca brak czasu na BB, ale Was doczytałam

Ewelina28 - nastawienie na 6+ i inaczej nie będzie, a mi się Ignacy tak bardzo podobało, no ale myślę, że się przestawię :-p Póki co odpoczywaj i niech lepiej nie szaleje w brzuszku i Cię oszczędza.
Annas81 - gratulacje 5 - pięknie! :tak:
Cati - Adrianna dużo lepiej :tak:
Emy - W I T A J ! ! ! :laugh2:

Ok trzymam kciuki za Was wszystkie, za Jankesową i Annas81 nie marudzę, ale błagam o maju mi tu nie piszcie, na maj jest Ewcia i Ewelinka :-p

Wychodzę z pracy, jadę do Adrianny, nocujemy w Poznaniu i praca w nocy i od wczesnego ranka mnie czeka, a u nas taaaaaka piękna pogoda, mogłabym sobie z Adą spacerować, a tak spaceruje pradziadek, a ja jajo w biurze znoszę :sorry2:

Mnie sie Lazani za chcialo no to po pedzilam po zakupy i robie, krzyz to mi chyba zaraz strzeli przy gazowce ale walcze do konca mam taka ochote. Jutro jade krwi upuscic - sprawdzic jak tam hemoglobina inne tabletki znowu mam i wieksza dawke mam nadzieje ze chociaz nie spadla znowu.:angry: Chciala bym urodzic w czwartek albo piatek :tak: marzenie scietej glowy :-D:-D

cześć dziewczyny, przez jakiś czas się nie odzywałam, ale podczytywałam cały czas ;-)
przede wszystkim gratulacje dla Alicji!!!!!!!!! :-)
Ale macie fajne duże brzucholki :-)
Ja się czuję w porządku, mdłości czasem łapią, ale pikuś w porównaniu z tym co było. Czasem tylko jakieś koszmary mi się śnią - że poroniłam, to tak od początku ciąży, po USG w 12 tc i tak rzadziej niż wcześniej :no:
mam do Was pytanie - czytałam, że od 4 mies. powinnam tyć 0,5 kg na tydzień... ale jakoś mi nie idzie... a jem sporo... też tak może miałyście? nie wiem czy to powód do niepokoju (trochę w sumie przytyłam - od początku ciąży ok. 2,5 kg)...
pozdrawiam wszystkie :-) ciężarówki

&ewcia z tym tyciem to różnie.ja akurat szybko osiągnęłam wagę wielorybią.ale tak naprawde wcale nie trzeba dużo tyć.z dzidzią wszystko ok i to najważniejsze.bobasek weźmie z mamusi, spokojnie wcale nie trzeba tyć nie wiadomo ile.a te pół kilo to tez jakaś tam średnia.mam dwie koleżanki które przytyły w ciąży 9kilo i to pod koniec tak naprawdę.ciesz się bedzie mniej do zrzucenia

reklama
Ewelinko trzymam kciuki, żeby Miłoszek był w brzuszku jak najdłużej, jesteś dzielna i dacie radę!!!

Kaira
dziękuję ci słońce, cmokasek dla twojej niuni

Jankesowa, Annas coś uparciuszki z tych waszych bobasów, ale spokojnie do maja nie posiedzą :)

Emy, gratulacje i spokojnej ciąży ci życzę :)

Ewcia, ja gdzieś czytałam, że niby w I trymestrze powinno się przytyć 1-2 kg, a siostra schudła przez ten okres 5kg i też było git z dzieckiem, więc nie zamartwiaj się wagą, bo i tak przybierasz :) Ja mam na plusie jak na razie 1,6kg :) i może inne dziewczyny by się martwiły, a ja kocham moje kg :)

a u mnie z nowości, to jutro mam usg ok 15, więc błagam o kciuki dla mojego maleństwa, wierzę ze będzie dobrze, ale kciuki nie zawadzą :)

Do góry