reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Nie pisałam o tym wcześniej, bo musiałam sama ogarnąć się z tą wiadomością...

Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie Maciusia:-:)-(
Mimo, że biegli uznali, że doszło do zaniedbania, nie ma wystarczających danych o której godzinie zgłosiłam, to, że poczułam "coś twardego":-:)-(

ciężko było podjąc tę decyzję, ale nie mamy siły dłużej walczyć:-:)-(
zbyt dużo to nerwów, stresów itp. kosztuje...

a tych sk***** osądzi Najwyższy...

Ewelcia,
zobaczysz wsio będzie dobrze:tak:

reklama
ewelinka a wiesz ze mam podobny problem.... sikam jak najeta co chwila tylko czuje ze maly mi uciska do tego mocz mam jakis pomaranczowy:eek:, nic mnie nie boli ani nie piecze 2tyg robilam wyniki i byly ok poczekam do jutrA bo mam wizyte

Kobietki o czym wiadczy pomaranczowy mocz ?? dodam ze nie ciemny pomaranczowy tylko taki elegancki pomarancz jak pomarancza sa :sorry:
Odebralam morfologie i posypala sie jeszcze bardziej mimo ze biore zelazo to spadla jeszcze bardziej:-(, ogolnie rzadko co mam w normie

ewcia kazdego spotka zasluzona kara predzej czy pozniej

Ostatnia edycja:
jankesowa- co do pomaranczowego moczu to nie mam pojecia,A z tymi wynikami to ja tez tak miałam pod koniec.
Wiesz teraz małuch duzo z ciebie ciągnie spytaj się lekarza czy nie zwiekszyć dawki żelaza.
Ja tez dzisiaj ide odebrac wyniki zobaczymy co tam
Ewcia- brak mi słów co za kraj.Przytulam mocno.

Jankesowa, mi ginka powiedziała, że jeżeli kolor moczu podchodzi pod pomarańcz, to może świadczyć o bakteriach. Ale skoro wyniki masz ok....to nie wiem...

karollcia, ewelinka jutro rano badanie moczu ide zrobic, juz czytam o zatruciu ciazowym , jutro mu wszystko na wizycie powiem, ciutke mi palce spuchly ostatnio ale pierscionki moge nosic, kostki u nog tez troche, juz sie boje i to strasznie, podobno zatrucie moze sie z dnia na dzien zrobic ale cisnienie mam niskie

Jankesowa jak powiedziałam lekarzowi, ze mi dłonie drętwieja to kazał zrobić kwas moczowy, powiedział, ze on najszybciej pokaże zatrucie ciążowe, a o takim typowym świadczy białko w moczu, ciśnienie i opuchlizna. Nie wkrecaj sobie, na pewno jest ok. Pomarańczowy mocz, hmm a czy pijesz dużo wody? Ja około 3 ltrów dziennie i kłopoty moczowe, jak na razie, mnie opuściły.
Ewcia przytulam
Ewelina z bólami krzyżowymi nie pomogę, bo nigdy takich nie miałam, moze uda Ci się do ginki dodzwonić.

annas wiesz co chyba za malo pije i z tego taki kolor, ostatnio jakos mniej pilam wody teraz wypilam juz litr i kolor wrocil do normy, badania jutro tak zrobie ale juz sie mnie denerwuje
ewelina ja boli jak na @ nigdy nie mialam a krzyz boli mnie strasznie jak za duzo stoje badz jestem w pozycji schylonej ale przechodzi po lezeniu a ty do dzownilas sie??

reklama
Witajcie Kobietki,

Dziekuje bardzo za rady. Bede probowac z tymi poduszkami.

Agniesia - witam i pozdrawiam. Moze jakas fotke tych storojow bys pokazala :-). Ja tez sie lubie stroic i wlasnie ostatnio jak sobie probowalam cos ladnego ciazowego kupic to mialam wrazenie, ze nie ma w czym wybierac. Pamietam, ze mojej kolezance bardzo dretwialy rece gdzies tak od polowy ciazy. Polozna doradzila jej jakies opaski poprawiajace krazenie i pokazala jakies rozluzniajace cwiczenia. Wiem, ze pomoglo. Moze lekarz Ci jutro cos doradzi.
Ilonka - super, ze u Ciebie wszystko dobrze. Ja mialam przez chwile niechec do miesa w ogole i moj maz sie strasznie martwil, ze sie glodze :-D(no bo przeciez miesko to podstawa). Mniej wiecej po 10 tc mi przeszlo chociaz nadal jem najchetniej ser zolty z ogorkami konserwowymi i tosty z Philadelphia.
Jankesowa - wspolczuje z tymi bolami glowy. Super, ze noga wreszcie przestala bolec i oby tak juz zostalo :tak:
Alicja - na pewno lada chwila synus zdecyduje sie pojawic po tej stronie brzuszka, taka piekna wiosna sie podobno w Polsce zaczela to moze bedzie chcial zamienic brzuszek na spacerki z mamusia :-D. A zdjecie moze jutro zrobie i wstawie.
Ewelinko - trzymaj sie kochana, nie wiem co Ci doradzic ale moze sprobuj troche polezec i odpoczac.
Ewcia - przytulam. Wierze, ze jak nie teraz to w przyszlosci dosiegnie ich sprawiedliwosc.

Ja chyba zmykam jeszcze chwile poprasowac bo nie moge sie pozbyc tego stosiku wypranych ubran, ktory sie obok mnie pietrzy :zawstydzona/y:. A mialam sie dzisiaj uczyc... moze jutro sie wreszcie zmobilizuje.

Dobrej nocy wszystkim zycze.

Do góry