reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

wiola-no trzymam kciuki:)Oby sposoby były skuteczne.spróbuj jeszcze z molestować męża:)
Annas81-no juz duzo Tobie nie zostało.Jeszcze troszeczke i będziesz tuliła swojego maluszka
A ja i wczoraj i dzisiaj dobrze sie czuje,żadnych mdłości (odpukać)Może już sobie poszły co?
no zobaczymy,
Jutro jade do synka.Oj tęskni mi się za nim,Jak dzowni to tak słodko opowiada co robił:)A w piątek chcemy jechać na narty No ja oczywiście nie będę jezdzić ale moi chłopcy aż sie rwą w szczególności ten mały złapał bakcyla.Ale bardzo mnie to cieszy.

reklama
Witajcie,

dziewczyny bylam u lekarza gp to jest lekarz ogolny i powiedzialam jej o tym iz na usg nic nie bylo widac, a ona mi powiedziala ze mam sie przygotowac do poronienia.Jestem zdruzgotana i juz nie mam sily.

Po pierwsze lekarz ogólny nie ma prawa w ogóle tak mówić, po drugie bez badania ocenia sytuację?! I po trzecie do poronienia NIE DA się przygotować. Jestem zszokowana, że w taki sposób Cię straszy. Tu jest potrzebny CZAs, a nie jakies dyrdymały lekarza ogólnego! Ściskam i trzymaj się dzielnie*

czy znacie jakies dobre sposoby na goraczke i przeziebienie oraz bol zatok?

Ja zawsze będę powtarzała - czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek - to naturalny antybiotyk i spokojnie można go jeść w ciąży. Najlepiej popijać ciepłym mlekiem. Ewentualnie syropek z cebuli, tak jak dziewczyny piszą Amol...a jeszcze lepiej do lekarza skonsultować! Zdrowiej*

WIOLA, bidulo, rozpakuj się w końcu ;-)

Czesc Dziewczynki,

Tylko na chwile do Was zagladam bo niezbyt dobrze sie czuje. Moje mdlosci przez ostatnie dwa wieczory bardzo sie nasilily i po powrocie z pracy zaraz ide sie polozyc bo to troche pomaga. Od samego poczatku mialam mdlosci prawie co wieczor ale nie az tak silne zebym nic nie mogla robic jak teraz. Dobrze, ze chociaz wieczorem a nie wciagu dnia bo nie wiem jakbym pracowala ;-)

Aga2323 - nie sugeruj sie opiniami GP. Po prostu daj fasolce troche czasu na 'zadomowienie sie' w Twoim brzuszku. Caly czas trzymam kciuki!
Kaira - Lenka jest przeurocza!
Annas - jaki sliczny brzuszek! Ja jeszcze nie mam zadnych zdjec mojego. Jeszcze za duzo u mnie nie widac ale musze poprosic mojego B. zeby zaczal mi robic fotki na pamiatke to tez wkleje :-)
Ola** - alez ten Twoj synus szybciutko rosnie, super zdjecia :tak:
Wiola - mam nadzieje, ze corcia zdecyduje sie wkrotce wyjsc z brzuszka, trzymam kciuki za lekki porod!

Dobrej nocki zycze Wszystkim.

cześć

wczoraj zrobiłam beta hcg wyszło 1341, czy to dużo??
wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu w czwartek 3 marca, bo mój lekarz obecnie jest na urlopie
trochę jestem zła, bo za każdym razem co zachodzę w ciążę mam problem z pierwszą wizytą, bo jak nie urlop to
dużo pacjentek, masakra :( Dzwoniłam do ginka jednak z tym wynikiem i stwierdził tylko, że jest ok ale czy jest dobrze to okaże się na usg, jak będzie zarodek, a później serduszko :/ zdołował mnie
dziś jadę do endokrynologa zobaczę czy mi da jakieś leczenie
mam pytanie czy taki wynik jest dobry tej bety? pytam was, bo nie chcę szperać po normach w necie, jakie wy miałyście pierwsze wyniki bety?

Ilonko ja miałam pierwszy wynik 55.5, kolejny 155! Normy są różne, najlepiej podobno zrobić kolejną po 48h i sprawdzić czy rośnie. Mój lekarz mi powiedział że powinna wzrosnąć o min ok.75%.

jutro mam powtórzyć betę około 11, bo wtedy minie 48 godzin, boję się :( ale mam też ogromną nadzieje, że będzie wszystko dobrze

Ilonka wynik bety wydaje się być spory, ale każde laboratorium ma swoje normy, poza tym te zakresy są olbrzymie. Może dobrze by było zrobić drugą betę po 48h.
Ja w ciąży z Kubusiem nie robiłam badanie na betę, bo jak poszłam do gina w 6 tc to już było widać zarodek. Trzymam kciuki za to żeby wszystko było ok.

chyba będę trzymała się wersji pani z laboratorium, która mi bardzo kibicuje, że beta jest bardzo duża i będzie git, nic chyba mnie wczoraj tak nie podbudowało, dzięki za odpowiedzi :)

reklama
Do góry