reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
dziewczyny bylam u lekarza gp to jest lekarz ogolny i powiedzialam jej o tym iz na usg nic nie bylo widac, a ona mi powiedziala ze mam sie przygotowac do poronienia.Jestem zdruzgotana i juz nie mam sily.

Aga to jest tylko lekarz ogolny trzeba wierzyc ze bedzie dobrze
mi tez mowil ze u mnie tez nic nie widac i ze tez moze "roznie byc" 3 mam kciuki z calej sily

czy znacie jakies dobre sposoby na goraczke i przeziebienie oraz bol zatok?

Ja jak ostatnio byłam przeziębiona to na okrągło piłam herbatę z cytryną i miodem i z sokiem malinowym no i leżenie w łóżku. co do gorączki ja nie miałam ale wiem że można apap silentennigma zdrówka życzę a suwaczek też ci szybko mknie

silentenigma - do super rad Alicji i Aneczki dorzucam sprawdzony przez niektóre dziewczyny Amol, smarujesz skronie i ból głowy przechodzi, a na gorączkę? A ile masz tej gorączki, bo do 38 się nie zbija, bo organizm sam walczy, możesz sobie robić okłady na czoło zimne, ale nie lodowate. Dla dzieci np. zimne okłady robi się na rączki i nóżki zamiast na czoło lepiej działa.
Aga2323 - lekarz rodzinny to nie ginekolog i niech się zajmuje katarem, a nie ciążą, a Ty nie masz wyjścia jak czekać i wierzyć!!! A my tu z Tobą.
Wiolka - niech Ci badają jeszcze wody płodowe koniecznie!

aga2323 taki lekarz to nie lekarz;) ja czuję,że będzie dobrze!!! to jeszcze wczesna ciąża moze byc przesuniecie.ja jak bylam pierwszy raz u gin to widac bylo tylko pecherzyk i mimo iz mowila ze ladny to balam sie ze pusty bo zarodka nie bylo widac.jeszcze masz czas pojdziesz do gin za pare tyg i zobavczysz slicznego fasolinka!!!w pierwszej ciazy bylam ok 11tyg i teraz mysle ze to nawet dobrze bo mniej stresu.a ze skonbcyzla sie duzo pozniej to nie byla kwestia daty pierwszej wizyty.teraz bylam szybko a zarodek ujrzalam w 7tyg chyba

annas sliczny brzunio:) cykaj jak najwięcej zdjęć bo już ostry finish zaczął się:)ale to zlecialo!
aneczkab w sumie to juz 3miesiace 29go skonczy:)
wiolka 24tuż tuż, ale cię ćwiczy słodzizna:) najwazniejsze,ze jestes pod kontrolą.a my tu jak na szpilkach kolejny tydzien:)
silentenigma czosnek jeszcze,syrop z cebuli

DSCN5184.jpgDSCN5157.jpg

Zjola - super wiadomości przeczytałam na wieściach, bardzo się cieszę, ale u z tego, co pamiętam, to nie zdjagnozowali na 100% genetyki, tylko tak przypuszczają? Tak czy owak, super, trzymam kciuki, wiesz przecież, że bardzo mocno:tak::-)
annas cześć kochana, brzusio brzusio :tak::tak:
aneczkab cześć Aneczka
wiolka łoj, no jesteśmy w stresie ale czekamy wraz z tobą ;-)
silentenigma - popieram Amol i czosnek, a na katar to można wsadzić po ząbku w każdą dziurkę do nosa, mnie to pomga
aga2323 - a wiesz co, daj sobie spokój z tymi lekarzami itd, wycisz się wewnętrznie i już. co będzie to nie zmieni się, a może być dobrze, więc po co twojemu dziecku taki stres od pierwszych dni? ;-):tak:
Lilianka a o co chodzi z tymi wodami u Wioli? bo nie doczytałam

a ja sobie siedzę i czekam na ruchy mojego kokosia :tak:a poza tym, to trochę mnie pobolewa głowa i boję się, żeby się nie rozłożyć, więc jutro wolne w pracy i do łóżeczka :-D:szok: i odpoczywanie, po dwóch dniach pracy mi się należy ;-)

Cześć dziewczyny !!!

Ola ale Julek słodko wygląda a te włosy są super:-):rofl2:

Aga2323 Lili ma rację nie denerwuj się a zobaczysz wszystko będzie ok trzymam kciuki myśl pozytywnie

Ostatnia edycja:
hej.

ja się tylko melduje... nadal cisza..może przed burzą:)

dziś jem ananasa, idę na długi spacer.. masuje brodawki i molestuje męża... i z Amelką uzgodnione że jutro wychodzi z brzuszka:) ciekawe czy posłucha:)

lilijanna- w środę ma wszystko posprawdzać!

ola:* - ale Juluś ma zarąbiste włoski:) Słodziak:)

Dzięki dziewczyny że podnosicie mnie na duchu..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Wiola oby te metody okazały się skuteczne:) Amelko słuchaj mamy, one chce dla Ciebie dobrze.
Agniesiu miłego odpoczynku:) Też często mija mi czas na podziwianiu szaleństw brzuszkowych mojego synka.
Ola jakie piękne zdjęcia, te włoski i oczęta... śliczne
Silentenigma dziewczyny już chyba wszystko napisały, musisz też obserwować, czy to nie cos poważnieszego, bo wtedy do lekarza. Zdrówka życzę.
Aga2323jej jaki lekarz USG w oczach! Trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze.
A u mnie 33 tydzień! Jeszcze tylko trochę... Buziam wszystkie

Do góry