reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ilonko wizytę mam za tydzień, bo już mam tak często, wtedy podejmę decyzję, czy będę szukała jeszcze innego USG. O clexane bym radziła Ci pomarudzić lekarzowi, myślę, ze dzieki niemu moj synuś rozpycha się w brzuszku. Trzymam za Was kciuki.

reklama
Ja po wizycie w szpitalu.. miałam tylko ktg... serduszko ładnie pracuje..i kilka razy brzuch się stawiał...i bolał trochę przy tym. Położna mówi że już bardzo nisko mam brzuch i widać różnice od poniedziałku. Następne ktg w piątek, ale położna mówi że do piątku to ja urodzę! OBY!!! Bo już nie mam siły!

ilonka ja mialam 300cos i robilam raz bo wydawalo mi sie to duzo:) gratuluję po raz kolejny;)

annas jasne ,ze pamietamy ale nie masz czym się martwic skoro mu ufasz a on mówi ze już wszytsko ok.mm to pewnie błąd pomiaru i tyle.zwlaszcza jak masz tak czesto te usg.ja mialam w ciazy tylko w 7 tyg ,w 12 ,w 20tym i w 32:)

dziekuję za pochwałę mojego synunia:) i czuprynki ...recepta na...umyć włoski ,nie czesać i założyć czapeczkę;P

wiolka myslalam ze nie wrocisz już!!!a Ty jak bumerang:p a na fotel posadzili Cię?

wiolka bardzo długo cię trzymają, ale najważniejsze, że dzieciątko zdrowe, z resztą już bliżej niż dalej porodu :)

Annas pomarudzę na pewno o clexanie, tym bardziej że to dopiero początek, a mnie już od czasu do czasu żyły nóg bolą

tak nawiasem mówiąc miałyście laski od początku problemy ze wzdęciami, przyznam, ze od południa jakoś mam wzdęcia i mam wrażenie choćby jelita miały mi dół wypchać, jak sobie z tym poradzić?

ola:* - nie posadził, bo po ktg stwierdził, że nic tam wielkiego się nie dzieje, jeśli nie urodzę do piątku, to mnie przebada..i raczej już szpital mnie czeka...ale mam nadzieję że urodzę!

ilonka26 - termin miałam na 21 więc póki co jestem 2 dzień po terminie. A masz gdzieś te swoje wyniki tarczycy??? wiesz sama mam z nia problemy i jestem przewrażliwiona na jej punkcie:)

wioluś wyniki mam z tarczycy takie:

TSH - 2,31
ft4 - 1,14
Anty TPO - 7,0
Anty TG < 10,00

ja myślałam, ze ty już 2 tygodnie po terminie jesteś :) a tu dopiero 2 dni, to spoko :)

ilonka26 - a brałaś kiedyś jakieś leki na tarczycę?? Nie wiem jaka norma FT4 ale powinna być w górne granicy. jak chcesz to wyślę wyniki mojej pani doktor, co ona myśli czy faktycznie do następnej kontroli żadnych leków...co to znaczy że tarczyca sama rośnie? o wole chodzi?
Suwaczek mam wg OM czyli jeśli by liczyć że równe 40 tyg to 5 dni, ale doktor mi jakąś metodą wyliczył na 21 lutego termin.

Ilonka to bardzo duzo z reszta a nie bedziesz brala zadnego dupka czy czegos takiego??
ja dzisiaj tez po wizycie szyjka znacznei skrocona i maly ma niziutko glowke lekarz powiedzial ze do terminu nie dotrzymam :-) wiec musze jak najszybciej torbe spakowac

reklama
hej dziewczyny!

u mnie noc spokojna, nic ani jednego skurcza:( już tracę nadzieję, że samo się zacznie...dziś jeszcze pójdę na dluuuuuuuuugi spacer... bo masaż brodawek, seks nic nie dają...

Do góry