reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Widzę Jeżynko,że mamy ten sam problem z tym czopem też nie wiem i cały czas szukam tam majtkach tam nic. a ci się brzuch nie obniżył?
Ja mam nadzieję że jeszcze ten tydzień przechodzę. Chociaż zobaczyć ostatni raz synka na USG jak ułożony i wogle. a ja wczoraj wariatka planowałam kolejną ciąże kiedy to zacząć pracę nad kolejnym bobasem.

Tomek chyba prostuje nogi w moim brzuszku a zgagę to mam taką,że nie wiem co już brać na nią.

reklama
martusionek naprawde tyle waze i 171cm wzrostu moze na zdjeciach tego nie widac ale na zywo napewno,uczucie jakby mi ktos reka non stop przerabial tam :zawstydzona/y:, i na kiedy zaplanowalas??
lucyf no wlasnie super to ujelas mam wrazenie ze zaraz mi pomacha tam od dolu:-D
kaira no to ladnie mala przybiera i wcale juz nie taka mala :tak: , ulozy sie miedzy wami tez zobaczysz.
jezynka moj ostatnio byl glowka do dolu a teraz nie wiem jednego wieczoru mialam taka rewolucje w brzuchu z emogl sie przekrecic

mi też nie wierzą że tyle ważę ale to nie ważne, ważny jest Tomuś!

A kolejna ciąża to jeszcze nie wiem zobaczymy jak będzie sytuacja po tym porodzie bo nie wiadomo jak sytuacja się ułoży. wiem,że będę chciała nacieszyć się Tomusiem ale czekać nie chcę za długo mo za duża przerwa a lata też mam swoje wiec teraz bym chciała tak urodzić maj początek czerwca ,żeby już nie taczać się z takim wielkim brzuchem w zimę bo to masakra te bity i te ubrania ciepłe.
Wiecie ,że ja dziś nic nie robię tylko obiad zrobiłam a M przyjedzie to posprząta i rozbierze choinkę i będzie składać wózeczek hihi chyba kupię pościel do wózeczka le nie wiem którą mam takie typy:

Pościel do wózka - kołyski - 5 el.Frodo-WYPRZEDAŻ (1397684032) - Aukcje internetowe Allegro
I tu podoba mi się w niebieskie paseczki
DISNEY KUBUŚ I PONY POŚCIEL DO WÓZKA 4 -EL. HIT (1394806907) - Aukcje internetowe Allegro
tu mi się podoba Kubuś zielony
no kolejna pościel
POŚCIEL DO WÓZKA-dużo- ŚLICZNYCH WZORÓW!!! (1388294957) - Aukcje internetowe Allegro
króliczki kolorowe

jezynko raczej nie przegapisz idejscia czopa, u mnie to bylo duzo sluzu podbarwionego krwia i tak ze dwa dni odchodzil, dosc duzo tego bylo

Dziewczyny jestem i czytam na bieżąco tylko siły brak na pisanie. Jakaś osłabiona jestem, nawet sprzątałm na raty:) a o obiedzie to nawet nie myślę.
Piękne Wasze brzuszki, też muszę swój zrobić:)
Aniołki pokoik cudny
Jankesowa mój też czasami majstruje na dole i wali po pęcherzu, ale najczęściej po bokach, z dwóch stron chyba głową i nogami.
Agniesia z wózkiem nie pomogę, bo jeszcze nie mam.
Martusionek, Jeżynka, Carii, Gosia Wy już tuż, tuż, ale nam się dzieciowo zrobi:)))
Kaira Lenka rośnie a Ty malejesz, czyli wszystko jak powinno być. Super, że tatuś córeczka zachwycony, życzę, żeby między Wami było jak najlepiej.
Pozdrawiam cieplutko.

Witam Dziewczynki :)

Julitka
gratuluje!!! Ale kawał chłopiny jest! :) :) :)

Aniołki
pokoik prześliczny!!!! :) Dzis wlasnie tez rozłozylismy lozeczko, zawiesiliśmy obrazki (identyczne jak Wasze, tylko zamiast Malenstwa mamy Kłapouchego :) I tak jak mowią dziewczynki - slicznie wygladasz, ciąża Ci służy :)

Martusionek
powolutku juz czas nadchodzi :) wiec moze rzeczywiscie szyjka sie otwiera?

GosiaLew, Jezynka wiec która z nas pierwsza? Hi Hi :)

A my dzis urzadzilismy nareszcie pokoik Stasia :) Jeszcze została podłoga do wyszorowania i Stasinek moze pojawiac sie na swiecie :) Ciuszki wyprane, wyprasowane, łozeczko dumnie stoi i czekamy... Kiedy to Malenstwo zdecyduje sie zawitac. Dzis przeniósł się dupinką na prawy bok i nawala stopkami w moje lewe żebra :)

Angelka ja jestem ostatnia na liście wiec mogę Wam ustąpić kolejki :-) a jak będzie w rzeczywistości to się okaże:-)

Martusionek mi oczywiście najbardziej podoba się Kubuś Puchatek :-)

Jeżynka na wyjście to strój mam, tak się tylko zastanawiałam bardziej nad kaftanikami, koszuleczkami na początek niż nad body ze względu na ten pępuszek. Kopertowych body nie mam, ale chyba dokupię.

Jankesowa też mam takie wrażenie jak to określiła Lucyf. Najgorsze jest jednak jak idę i np. napiera na pęcherz albo kanał rodny to aż trudno krok zrobić. A ja ten mój brzuch mam nie duży wiec go czuję wszędzie.

Kairko buziaczki dla Lenki:-)

Generalnie do kupienia zostały mi rzeczy drogeryjno-apteczne i wanienka, bo nie było jeszcze dostawy, ma być w poniedziałek, wiec w przyszłą sobotę P. podejdzie, cena ta sama jak na allegro więc nie opłaca mi się zamawiać. Kupiłam jeszcze dziś prześcieradła do łóżeczka, bo też mi brakowało, żeby mieć na zmianę. we wtorek będę u lekarza to po drodze odwiedzę firmę i tam zrobię zakupki resztę, bo dziewczyny mi pozamawiały rzeczy.

Julitko gratuluję!!!!

Witam się...

U nas w miarę ok...

Ostatnio mnie mało, bo kręgosłup mi siada...

Zrobiłam wstępną listę co potrzebuję dla Malucha, mogłybyście spojrzeć i jak coś, to podpowiedzieć co jeszcze, czy może czegoś więcej:sorry2:

wyprawka do szpitala
śpioszki 5 szt
pajacyki 3 szt
kaftaniki 5 szt
body 7 szt.
koszulki 5 szt
czapeczki 2 szt
skarpetki 3 szt
pieluszki tetrowe 10 szt.
pieluszki flanelowe 3 szt
pampersy ( ile tych najmniejszych najlepiej kupić:confused:)
rożek
kocyk
pościel do wózka
pościel do łóżeczka
wanienka
myjki frotte 2 szt.
ręczniki 2 szt.
oliwka, mydełko
spirytus 70%
gaziki jałowe
krem na odparzenia (sudocrem:confused:)
chusteczki nawilżone
termometr do wody
patyczki do uszu
nożyczki do paznokci
szczoteczka do włosków
łóżeczko
wózek
przewijak

reklama
Ewcia jeśli chodzi o najmniejsze pieluchy to ja kupuję jedno opakowanie pampersów w którym są 43 szt. Są jeszcze premium care pampers tam ich jest więcej, ale jakoś tak jedynek za bardzo nie chcę kupować na zapas za dużo, wolę dokupić.
Więc ja kupuję na wstep jedna paczkę new born jedynek i jedna już dużą paczkę dwójek.

Co do spirytusu to w aptece nie kupisz już 70%. Możesz sama rozrabiać jak znasz proporcje albo kupić octanicept - to też używa się na rany po CC albo gaziki nasączone spirytusem - 10 szt to koło 4-5 zł w aptece.
A pieluch tetrowych to mam chyba z 20 szt coby nie musieć prać co 5 minut.

Ja na swojej liście mam jeszcze tak:
podkłady do przewijania
butelki
smoczki
aspirator do nosa (frida/marimer etc.)
szczotka do butelek
spray do nosa (sterimar/marimer)
sól fizjologiczna w ampułkach
termometr

Na odparzenia możesz kupić ewentualnie bepanthen maść zamiast sudocremu.
Jak coś mi się przypomni to Ci jeszcze napiszę.

Do góry