reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dobrze wiedzieć, że spirytusu już nie ma :-)
octanicept- to też jest na pępuszek:confused:
bo jak pomyślę jak kiedyś tym fioletem smarowali, to jakoś nie uśmiecha mi się to:sorry2:

O pampersach 1 myślałam o 2 paczkach, ale w sumie te 2 są od 3-6 kg więc może też jedną Jedynkę kupię, a jak coś, to się dokupi:tak:

no i zapomniałam o smoczku, butelce, termometrze, aspiratorku no i wiadomo jak butelka to i szczotka:-p

Tylko się nie śmiej, do czego ta sól fizjologiczna i spray do noska:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Spray to już wiem, ale sól ??

Ostatnia edycja:
reklama
Octanicept teraz kupuje sie w sprayu wiec jest wygodniejszy do użycia. A spray do noska, czyli roztwór izotoniczny wody najczęściej morskiej do oczyszczania nosa, jest bardzo przydatny. A sól fizjologiczna to do oczyszczania kącików oczka np. a to kosztuje kilka zł a warto mieć.

Gosiu- dziękuję :*
już dopisane na listę:tak:

no i chwilkę posiedziałam i już kręgosłup daje znać...

uciekam się położyć...

Buziaki

Ostatnia edycja:
Ja tez ze wzgledu na ten pępuszek na początku nastawiam się na koszulki, polecam takie z odwijanymi rękawkami - niedrapkami. No a na potem to bodziaki rozpinane przez środek albo kopertowo, przez głowę to zakładałam dużo później. Ostatnio jeszcze dokupiłam fajnego bodziaka z niedrapkami: BODY niemowlęce kopertowe rozm. 56 BAWEŁNA 100% (1384976148) - Aukcje internetowe Allegro (i takie same koszulki) takie rozwiązanie najlepiej mi się sprawdziło.
Oczka przemywałam przegotowaną wodą, miałam kupioną sól fizjologiczną, ale nie używałam.
Z Pampersów mam nr 1 i 2 z tych białych Care, nie wiem jakie one są, ale planuję jeszcze dokupić małe Huggiesy.
A jeśli chodzi o ten Octenisept, to który to ma być? Bo jest bardzo dużo różnych octenisept - znajdź i porównaj ceny w Nokaut.pl

Witam juz niedzielne;-)
Wybaczcie ze dopiero teraz odpisuje ale miałam problem z laptopem. U nas wszystko ok
Wszystko pozamykane, ale cos sie zcentralizowało i idzie od krzyza - nie wiem co to oznacza .... Ale lekarz poza tym powiedział ze jakby mi wody odeszły albo dostała skurczy mocnych to do szpitala i w miedzy czasie mam do niego zadzownic....a jak wciaz bedzie cicho mam sie na kontrole zgłoscic 27stycznia .
To tyle u mnie jesli chodzi o lekarza
Jednak wczoraj po wizycie zle sie czułam, reczne badanie zrobiło swoje i chodziłam obolała i brzuszek mnie bolał.... Dzis ok było, choc podwieczór kóło mnie w brzuszku a potem czułam kilka razy takie uciski w pecherzu ze ledwo szłam.... ale juz mi lepiej choc do pełenej formy mi brakuje troszke....bo plecki mnie bola:/

Julitko moje mega GRATULACJE !!!!!
IGORKU WITAJ NA TYM SWIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GosiaLew ale masz duzy brzuszek poza tym widze ze masz juz niezła liste wyszykowana, ja tez mam juz wszystko kupione oprócz parów drobiazgów
Jak ciuszki na wyjscie ze szpitala kupic, i sol morska do noska a potem leki typu jakies czopki dla dziecka itp kupi mąż pozniej

Aniolki sliczny kącik masz przygotowany dla dzidzi ;-)

Daaa jak miło ze do Nas zajrzalas , całuski dla Darii przesyłam :blink:

Agniesia ja wózek zamówiłam sobie w grudniu i wczoraj własnie go odebrałam:cool2:

Kaira ciesze sie ze malutka ładnie sie chowa a jesli chodzi o Wasz zwiazek to mam nadzieje ze sobie jakos poradzic z tymi Waszymi problemami.... Bedzie dobrze !

Maruszka gratuluje pierwszych ruchów teraz z dnia na dzien bedzie ich coraz wiecej:-)

Martusionek,Jankesowa ja tez miałam czasem takie przypaly albo cos zrzuciłam albo o cos sie obiłam, poprostu niezdara ze mnie, nie mówiac ze zawsze jak jem jakis posiłek to sie pobrudze ehhh te uroki ciazy :-p.... no i niezapomne dodac ze masz sliczny brzuszek

Alicja wydaje mi sie ze najlepiej by było jakby Ci wyniki ponownie zrobili , ale chyba bedziesz miała cukrzyce - jednak nie ma co sie martwic na zapas
No nic zmyka na dzis, przepraszam za brak odezwu wczesniej :happy2:

Pozdrawiam cieplutko i zycze milej niedzieli

Witam!
Carii super,że się odezwałaś oj ta Twoja dzidzia uparta skoro jeszcze nie zamierza wyjść ale niech sobie rośnie zdrowo w brzuszku.

A ja wczoraj dziewczyny przeżyłam koszmar:wściekła/y: M wrócił z pracy i rozbieraliśmy choinkę no i rozkładaliśmy potem wózek i co... wózek bez jednego kółka dziewczyny jak ja płakałam jak M na mnie krzyczał bo wiadomo,ze to moja wina. Co najgorsze my tego wózka nie kupowaliśmy sklepie tylko na bazarku i co wiadomo. ale M dziś pojechał i udało się ma kółko więc wszystko w porządku. Ale nerwów miałam tyle,że całą noc śnił mi się wózek bez tego koła.

A tak poza tym to wszystko ok. Jutro ktg a w środę wizyta z ktg i usg i tak sobie myślę,że chyba na następny weekend sie rozpakuje.
Miłej niedzieli!!!

Julitko gratulacje !!! Igorku witaj
Jankesowa nie przejmuj się, że mały urzęduje na dole. Pewnie się jeszcze nie odwrócił. Mój odwrócił się dopiero dwa tygodnie przed porodem. Lekarze już mnie cesarką straszyli a tu psikus. Muszę przyznać, że do dzisiaj jest taki niespieszny i zawsze wszystko na ostatnią chwilę robi :)

Martusionek nie daj na siebie krzyczeć! W końcu kółko, to nie koniec świata! Jak widać nerwy i awantura były nie potrzebne, bo kółko nie zając nie ucieknie :-D
Dobrze, że wszystko jest ok.

Miłej niedzieli :)

Witam niedzielnie.

Została mi jedna jedynka do porodu :-):-):-):-)
Chyba zaczynam przeżywać już powoli i nie mogę się doczekać narodzin synusia :-):-):-)

Miłej niedzieli

reklama
Witam się niedzielnie
NaCl 9%- sól fizjologiczna ja używam do zakrapiania noska- tak mówili w szpitalu i tak mówiła położna zakrapiam przed aspiratorem i po. W ten sposób nawilżam bo w domu suche powietrze. Oczywiście główka wyżej. Mam w sprayu roz. izotoniczny ale dla mnie nie jest to przyjemne zakrapianie a co dopiero dla noworodka jest takie ciśnienie.Może żle trafiłam. Zreszta wszyscy an około mi odradzali na początek roztwór.
Co do pampersów ja jadę na 1 bo 2 za duże.Też kupiłam mała paczkę do szpitala i brakło:) Wszystko zależy od wielkości dzieciątka.
Jak wyszłam ze szpitala Lena już nie miała pepowinki i pępuszek był już prawie idealny, psikaliśmy jeszcze octaniseptem i wycieraliśmy patyczkami.
Dziś byliśmy pierwszy raz na spacerze: w końcu troszkę sie przeszłam. Jutro A idzie do pracy wiec od 4-30 będziemy same.
Gosiu jeszcze tylko miesiąc
Martusionku mój mnie też tak wk..... od połowy do samego końca wyluzował może tydzień przed porodem bo leżałam w szpitalu, i teraz wiecznie o cos sie sprzeczmy. TAki to żywot z tymi chłopami!!! Olej go bo nie potrzebnie dziecko na tym cierpi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry