reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam!
Jeżynko fajnie że się odezwałaś i przytulam w te smutne daty, ciężkie są te nasze wspomnienia ale już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo ramionach:tak:

A wczoraj mój m jak wrócił z pracy to się przestraszył dziewczyny ale on miał minę szłam dać mu pieniądze na zakupy i nagle zakuło znowu mnie strasznie tam na dole aż zgięłam się w pół a on usiadł na łóżku i mówi "Tylko nie mów mi że już rodzisz" to co niby jest taki opanowany się tak przestraszył hihihi takie bóle pojawiają mi się co drugi dzień może to się szyjka rozwiera czy co ? Noc ... koszmar przy przewracaniu na bok czuję strasznie ostry ból brzucha, który przeszywa cały dól , mam nadzieję, ze jeszcze nie to.

Carii i jak po wizycie wczorajszej?

Miłej soboty życzę!!!!

reklama
aniolki sliczny pokoik a brzusio jaki cudowny :tak: no dobra dobra juz mnie nie bij bede grzeczna :-)
jezynka fajnie ze zawitalas do nas i bez zadnych dolkow prosze choc wiem jak jest ciezko tulam
daa 3 latka raz dwa mina zobaczysz, ogolnie ten czas tak szybko biegnie ze szok
Gosialew no widze widze ze zaszalas na calego :tak: i jak sie spalo?? powiem ci ze ja wczoraj od godzint 13 do 18 caly czas cos robilam w kuchni i wieczorem jak padlam to cala noc przespalam...:tak:
martusionku no wlasnie mimo wszystko brzuszek mi sie podoba, niech sobie ludzie gadaja co chca jestem jaka jestem wazne ze malemu w nim dobrze

Moje dziecie nadal walczy na dole:zawstydzona/y::tak: i to takie rewolucje o jakich nie snilam, teraz to sa dopiero ruchy jak czuje na pecherzu, jajnikach doslownie wszedzie. Dzis sprzatanie i jeszcze krokiety bede robic cos mi sie zebralo :-). Pozdrawiam
Lili, Ewelinka, Ewcia, Lucyf,Mysza- ściskam

Witam sobotnio

Jeżynka w końcu się odezwałaś, bo już martwić się zaczęłam, czego tak długo Cię nie ma na bb.

Aniołki no ja właśnie się zastanawiam co mam wziąć do szpitala z ubranek, bo ja muszę na wszystkie dni nie tylko na wyjście. Jeszcze tylko wypiorę biale rzeczy i poprasuję i wtedy to skompletuje do końca i pewnie jeszcze dokupię coś, bo te wyprzedaże kuszą jednak.

Jankesowa usnęłam po pierwszej w nocy, ale wstałam o 9 wiec nie jest źle, bo tak to wstawałam prawie o 11 ostatnio.

Daa u mnie też będzie przerwa w starankach ze 3 lata co najmniej. Chyba, ze cudem jakimś kredyt spłacę szybciej to mogę wtedy pomyśleć o drugim dziecku.

Mysza dzięki za radę, właśnie chcę kupić takie kopertowe też body, bo nie mam. A przy pępuszku body Ci nie przeszkadzało?

Wybieram się kupić w końcu wanienkę, może już przyszła dostawa, bo nie było niebieskiej ostatnio :-)

A mi został do terminu 1 miesiąc i 1 dzień i normalnie jak popatrzyłam na kalendarz to aż się trochę przeraziłam, ze to tylko tyle zostało. Muszę jeszcze staniki do karmienia kupić i ciągle nie wiem czy jak kupię 75d to mi wystarczy, bo teraz mam 80D ale w obwodzie to mi spadnie, ale nie wiem czy miseczka D nie będzie za mała.

Liljana - dziękuję kochana moja za pamięć :tak::-D
aniolki piękny brzuszek i pokoik, jak zaczarowany :-D:-)
jezynka rozumiem cię doskonale, a tu zobacz jak już daleko jesteś :-)
daa to już niedlugo, a może będzię wcześniej "wpadka" klasyczna :-D
Gosialew piękny brzuszek, te lutówki to się spieszą :tak:
martusionku też mi sie wydaje, że ten twój brzunio to już do porodu gotowy :tak:
Myszka co slychać, jak Szymonek, jakieś zdjęcia jak masz, to chętnie obejrzę :tak:
Carri - no wlaśnie, jak po wizycie?
JULITKA spelniasz marzenia :-D , bardzo ci gratuluję mocno, piękny chlopak
Jankesowa ty jesteś laska kobietko, jak z mody dla ciężarnych:tak: a ja ostatnio to bym się tylko stroila :tak:
Aneczkab23 tego strachu ciężko się pozbyć wiem coś o tym :tak::wściekła/y: ale co zrobić, to i tak nic nie da, czy się będziemy denerwować, czy nie :-( tak sobie to tlumaczę

Dziewczynki, kiedy zaczęlyście kupować wózki?

julitka Gratuluje no kawal chlopa z tego twojego synka:)))
aniołki sliczny pokoik ma Olafek:)
Gosia u nas w szpitalu ciuszki dawali wiec swoje trzeba bylo miec tylko do wypisu. na twoim miejscu wzielabym jakas koszulke albo body pajacyka, skarpetusie, polspioszki, kombinezon i kocyk

agniesia tos mi humor poprawila, smialam sie sama do siebie. Ja to prawie 90kg zywej wagi:szok::zawstydzona/y:, ale ci suwaczek smignął:tak:

Dziewczyny mam stresa to normalne ze malego tak nisko czuje??? Bo juz od zmyslow odchodze on ciagle tam na dole majsterkuje nic kolo pepka... mam juz siac panike?? czy teraz tak bedzie prosze poradzcie

Jankesowa coś ty kłamiesz z tą wagą wcale nie wyglądasz na tyle, ja tydzień temu 87 nawet na wagę nie staje ale to już końcówka .
A z tym moszczeniem się na dole to się nie przejmuj ja tez tak miałam a jeszcze wszystko przed Tobą a jakbyś się martwiła to IP.

jankesowa spokojnie, Milo jak byl w brzuchu to caly czas grzebal mi po szyjce macicy tak ze mialam wrazenie ze zaraz reke wystawi i pomacha, nawet sie smialam ze pewnie ginem bedzie:)))) i juz cwiczy:p

JULITKO OGROMNE GRATULACJE. IGORKU WITAMY NA ŚWIECIE DUŻO ZDRÓWKA I SZCZĘŚCIA ŻYCZYMY
jankesowa- śliczny brzucho:) A mały jeśli się obrócił możesz go tak czuć, ja miałam od 27 tyg wrażenie ze szyjka mi się otworzy, to spedzalo mi sen z powiek a małąa na dole urzędowała.
Aniołki śliczny pokoik brzusio, i jesteś już na finiszu.Jak to zleciało wiec czekam na foty Olafka:)
JEżynko witaj skarbie już za niedługo też będziesz tulić,niestety niektóre daty są przykre dla wspomnień
MArtusionku kotku do porodu już sie ustawiaj:)Stresy rodzinne przeszły?
Gosiu miodeczek brzucho, jeszcze tylko miesiąc:)
Carri i co nowego????? po wizytce
Daa- też włąsnie tęsknie za brzuchem, za kopniakami, ja też czekam ze starankami, co najniej 1,5r:(
Agniesia już 19 tydzięń a niedawno pisałaś o II krechach jak sie czujesz???????
Ewelinko Ewciu Ananas Kasikz, Just79, KasiawdAngelka Ewitko- jak samopoczucie???
Witaj LucyF widzę ze waga pięknie schodzi
LILI- i jak Adusia i żabki i jak ty sie czujesz skarbie???
Co do wagi mi zostało 3 kg żeby dojść do wagi na początku ciąży, i jeszcze 30 żeby dojść do jakiegoś ideału hehhehehehheh
Lenka grzeczna, nie lubi spać w nocy ma coraz dłuższe przerwy w karmieniu to cieszy:) i już waży 3 kg wiec rośnie nam dziewczyna. Zmykam na zakupy a malutka pod opieke tatusia. Tatuś uwielbia z nią spedzać czas wiec jest super. Za to nam craz gorzej sie okłada. Ale najwazniejsza jest teraz córeczka:)
Pozdrawiam każdą z osobna

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzięki za miłe słowa!!! Ja dziś spałam w nocy dobrze, ale to dlatego, że położyłam się po 3:-p Dalej walczę z bólem gardła:-(
Jankesowa, ja czułam jakiś czas małego nisko właśnie ok 30tc, tylko mały był jeszcze wtedy w pozycji pośladkowej i nóżkami celował mi w pęcherz:-p
Martusionek, myślę, że u Ciebie może się zacząć poród niedługo, tym bardziej, że brzuszek Ci się obniżył:tak:
GosiaLew, ja też zastanawiałam się co zabrać do szpitala małemu i wzięłam body z krótkim rękawkiem + pajac, a na wyjście body z długim rękawkiem i pajac polarkowy. Body kopertowe, bo będzie mi łatwiej ubrać małego;-)
Dziewczyny, czy zauważyłyście odejście czopa śluzowego? Jak on u Was wyglądał?

Do góry