reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Aniołki cudowny pokoik ach nawzdychałam się. Brzuszek też piękny, w ogóle ślicznie wyglądasz, powiem szczerze, że lepiej niż przed ciążą :zawstydzona/y: Normalnie kwitniesz :tak:

Dawaj namiary na puchatkowe obrazki, ja tyż chcem takie :-p

reklama
lili dzieki :zawstydzona/y: a puchatkowe obrazki to kupilismy w leroy merlin...a te naklejki piankowe nad lozeczkiem to kazda w sumie gdzies indziej.....jedna chyba w castoramie albo conforama(te sklepy zawsze mi sie myla)...a reszty nie pamietam :zawstydzona/y: bo to daaawno bylo ale jutro jak K z nocki wroci to sie zapytam :sorry2:

Ostatnia edycja:
Aniołki pokoik super i te obrazki też, chyba się jeszcze do leroya wybiorę normalnie, brzucho tez fajne, ale fakt bliznę masz większą, a ja myslałam, że to moja jest straszna.

Aneczkab23 będzie dobrze na pewno, trzeba być dobrej myśli :-)

Ja dziś zaszalałam i poprałam zestaw pościeli z wszystkimi bajerami na 3 pralki chyba mi wyszło, poprasowałam rzeczy nasze, bo się nazbierało i potem Kubusiowe ciuszki i jeszcze na koniec kuchnię ogarnęłam i padam. Może normalnie usnę chociaż dziś.

Julitko gratuluję!! :-D:-D:-D Kawał chłopiny :-):-)

Jankesowa, Gosia, Martusionek, Aniołki cudne bebolki :-):-);-);-)

Powiem Wam, że mimo, że moje początki i końcówka ciąży były masakryczne i nie mogłam się doczekać porodu (który przecież był koszmarem, bo w pewnym momencie stał się niebezpieczny dla małej), to teraz tęsknie za ciążą straaaaasznie i nawet poród (bez tego niebezpiecznego momentu oczywiście) wspominam z łezką w oku :sorry::sorry:
Dzisiaj na uczelni jak zobaczyłam dziewczynę w ciąży, to nie mogłam przestać się na nią gapić i przeszła mi przez głowę myśl - 'ja chcę jeszcze raz!' :sorry::sorry:
Ehhhh :-D:-D tak więc cieszcie się ruchami, brzuchami póki czas na to... :tak::tak:

Postanowiłam teraz wykorzystać jak najlepiej czas przed zajściem w kolejną ciążę :-):-) Trochę tego czasu jest... Bo planowane staranka za niecałe 3 lata :-p:-p

gosiu no ja juz tez od pewnego czasu mam wszystko poprane,poprasowane i poukladane co do szpitala(w sensie na wyjscie-zapakowalam to wlasnie dzis do fotelika i przykrylam tym pokrowcem na nozki) a ty co planujesz zabrac na wyjscier dla Kubusia???bo ja spakowalam body,kaftanik,spiochy(taki zestawwyprawkowy, bawelniany) ,srednio cieply pajacyk,cienka bawelniana czapeczke,grubsza z polarku,skarpetki i spiworek no i pieluszke na buzke....kocyka juz nie planuje bo jest jeszcze ta oslonka na nozki z fotelika....
moja mama miala nic nie kupowac a zas wstapila do kappahla a tam obnizki i znow nakupila,a tesciowa tylko krzyczy ze moja tyle nakupuje ze oni nie beda mieli juz po porodzie co kupic(bo teraz dali nam tescie 1000zl na wyprawke-bo moja mama kupila wozek i sporo innych rzeczy):sorry2:
daaa nawet sie nie obejrzysz a te 3 lata mina szybciutko ;-) i znow bedziesz z bebenkiem wielkim paradowac :-p jak zdrowko Darii???jakies foto moze :sorry:

Witam, po przerwie. Najpierw nie miałam jak pisać, a ostatnio miałam trochę doła:zawstydzona/y: Dokładnie rok temu żegnałam się z moim Aniołkiem:-( Jak przypomnę sobie ten ból fizyczny i szczególnie psychiczny to nie mogę się powstrzymać by nie płakać... Tak więc nie miałam nastroju nawet na internet ostatnio. Starałam się zająć domem i odpocząć trochę. Ale muszę się wziąść za siebie, bo już coraz bliżej do porodu i ten czas powinien być wypełniony radością, a nie smutkiem. Przyznam się, że czekanie dłuży mi się już i chciałabym już tulić maluszka. Niestety tutaj nie badają szyjki, więc nie wiem czy się skraca, czy nie. Nie znam też wagi małego, w każdym razie mam nadzieję, że nie będzie za duży:-p
JULITKA - GRATULACJE!!! IGORKU WITAJ :-):-):-)
Aniołki, pokoik piękny, a Ty wyglądasz kwitnąco:tak:
GosiaLew, śliczny i jaki mały brzusio:tak:
Jankesowa, Martusionek, piękne brzuszki:tak:
Przepraszam, że nie odpiszę na wszystkie posty, ale chyba nie dam rady nadrobić całości;-)

jeżynko tulam cie mocno....:-(....te daty sa okropne...ale sa i niestety beda....ja mam tylko nadzieje ze 22 styczen jakos przeleci...to byl termin porodu moich coreczek....i modle sie o to by akurat w tym dniu Olaf nie zechcial wyjsc....
dobrze ze juz jestes...i ze juz troszke lepiej....
mnie ostatnio gin tez nie mierzyl szyjki juz....pomacal tylko i stwierdzil ze pozamykane;-) ale 21.01 mam wizyte i sie spytam bo ciekawska jestem :-p

Dzięki Aniołki:tak: fajnie, że możemy się tu wesprzeć w trudnych momentach, zwłaszcza, że nas mamy Aniołków nie każdy zrozumie... Ja może szyjkę będę miała zbadaną 26.01, ale to jeszcze nie jest pewne. Coraz bliżej do spotkania z naszymi maluszkami;-)

reklama
Jakie cudne wiadomości...

Julitko ogromniaste gratulacje!!! Niech synuś rośnie zdrowo!

Aniołki piękny pokoik. Tak na marginesie mamy takie same obrazki powieszone nad łóżeczkiem Szymusia i od jakiś 3tyg Szymuś dyskutuje z nimi jak najęty...nawet ze swoją mamusią takich dyskusji nie urządza jak właśnie z tymi obrazkami.

GosiaLew pytałaś jakie ciuszki do szpitala zabrać...dla mnie najlepiej sprawdziły się body (najlepsze były kopertowe bo ciężko mi się na początku tą kruszynkę przebierało) i na to pajacyk. No i skarpetusie na nóźki...i rączki bo te niedrapki to cały czas spadały. Choć ja miałam body od razy z takimi zakładanymi niedrapkami i to było super wygodne rozwiązanie. O takie miałam te body BODY niemowlęce kopertowe rozm. 56 BAWEŁNA 100% (1404598924) - Aukcje internetowe Allegro
Ja miałam akurat białe z tej bawełny prążkowanej i jak dla mnie super jakościowo były.

Do góry