reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

OLA, TAK SIĘ CIESZĘ!!!GRATULACJE I WITAMY BASIĘ!!!!!!!!mam nadzieję, że obie kobietki czują się dobrze.buziaki

Ewelinko
!!!tak jak Just napisała-częste USG nie koniecznie jest zdrowe dla dzidka.a do przychodni idź i jak będą marudzić, to powiedz, że po przejściach jesteś, że maluch coś ucichł i się niepokoisz.czasem niestety trzeba poszantażować.
Gosia, no my wciąż nie możemy się na imię zdecydować-może Igorek...to naprawdę trudna sprawa.a jak u Was z imieniem?
Jankesko, bidulko.to na jednym wózku jedziemy.ja sobie zrobiłam inhalację i trochę lepiej.później T dowiezie maść mjerankową i sól fizjologiczną do nosa.a tak to cerutin, tantum verde i domowe sposoby.wczoraj tylko wieczorem apap wzięłam, bo mnie coś zaczynały mięśnie boleć i w razie czego żeby temp nie skoczyła.dużo zdrówka!!!
Aniołki, cieszę się, że diagnoza pomyślna.ja też bardzo chce rodzić naturalnie i mam nadzieję, że żadnych niespodzianek nie będzie w ostatniej chwili
Ola, i co próbowałaś z tym owijaniem nagrzaną pielszką?dziel się spostrzeżeniami, bo jak Kaira sie posypie, to za nią ja.już cała w stresie jestem, bo się koleżanka Katarzynka rozkokosiła na porodówce:p

reklama
Julitka no my imiona mieliśmy wybrane już. Dla Synka Kubuś a dla córeczki Martynka. No i wyszedł Kubuś.:-)
Daj Kairce poleżeć do tego 23, może wytrzyma, szkoda, że święta spędzi w szpitalu, ale przynajmniej z córcią.
A ty spokojnie poczekaj do tego stycznia. A tak w ogóle to na kiedy masz termin dokładnie?

czyli z imieniem, to już na 100%?fajnie Wam, bo ja wciąż do mojego dziecka mówię "dzidek"albo "synku"po prostu.
ja mam termin na 17stycznie,zreszta Kasia też tak miała...no ale cóż-natura:)my sobie możemy poplanować...
a jak sobie radzicie ze śnieżycami, bo podobno jakaś masakra w Waszych rejonach?

Imię dla synka to mąż wymyślił, bo musiało mu się kojarzyć z bardzo dobrym piłkarzem (chodzi mu konkretnie o Kubę Błaszczykowskiego), mi się imię też podoba. Dla dziewczynki ja wymysliłam, bo on tak sie nastawił na syna.
Igorek to ładne imię, ale przede wszystkim musi się Wam podobać.
Co do śnieżyc to padało cały wtorek, paraliż był wtedy też komunikacyjny popołudniu. Wczoraj był duży mróz a dziś już mniejszy mróz ale wieje. Na szczęście nie pada.
Ja i tak siedzę w domu. Jedynie co do sklepu wyskoczę. Zawsze chociaż troszkę się dotlenić. Dziś i tak siedzę w domu, bo czekam na kuriera, mam nadzieję, że dojedzie z tym łóżeczkiem.

Ola_PM - wielkie gratulacje, witaj Basiu! :-)

GosiaLew - już wiem, chciałam się zapytać co tam Twoja siostrzenica w liście do Gwiazdora napisała? ;-)

julitka o masc majerankowa tez mam musze sie obsmarowac, zaraz ide na plukanki i inhalacje, kurcze byle tylko temperatury nie bylo bo sie zalamie:confused:

Gosialew wicie gniazda na swieta :-D hah bo padne ide lezec bo czuje sie jak by mnie stado koni w nocy przelecialo:blink:

edit. Mam 37 stopni czyli jeszcze nie jest zle tym bardziej ze od kad w ciazy jestem to mam 36.8 a nawet czasem 37. Byle by mnie bardziej nie rozlozylo. Ide do wyra i herbaty robic

GosiaLew - już wiem, chciałam się zapytać co tam Twoja siostrzenica w liście do Gwiazdora napisała? ;-)

Moja siostrzenica miała taką listę, ze wszystko to co było w reklamach jej się podobało. A ona tak ma swoimi zabawkami się średnio bawi, ostatnio powyciągała lalki swoje i ma swoje dzieci, albo maluje lub zapisuje w swoim pamiętniku obserwacje pogodowe. Bawi się w panią przedszkolankę. Po cioci lubi też geografię i podróże, ale to już moja siostra jej kupiła prezent, od mojej mamy dostanie plac zabaw dla lalek, bo uwielbia place zabaw - im większy tym lepszy. A ode mnie dostanie torebeczkę hello kiity, portfelik i spineczki i jeszcze muszę jej dokupić żelowe kolorowe pisaki, bo jej się wypisały. No tylko ja prezent kupiłam 6 grudnia (torebkę) i jeszcze nie przyszło a idzie pocztą. Wiec jak do przyszłego tygodnia nie dojdzie to jestem w wielkiej czarnej, nie powiem brzydko czym i w czwartek będę musiała kupić coś innego.

Just, dziękuję***, postaram się...choć już wiem, że będzie cięzko...

Gosia, ja już jestem w II trymestrze :-D

Julitka, już dzwoniłam do położnej, mogę przyjść kiedy chce, więc problemu nie ma...na poniedziałek się umówiłam, bo i tak krew idę spuścić...

Dzięki dziewczyny za wsparcie*

OlaPm GRATULUJĘ!
Jankesowa, Julitka zdrowia życzę. jak mnie coś łamało, to amolem się podpierałam, nawet pomagał.
Gosiu strasznie długo idzie ta torebka. My w tamtym tyg zamówiliśmy bluzkę dla szwagra i też nie ma.. jak coś to będziemy razem w tej czarnej:)
Ewelinko a Ty juz coś troszeczkę czujesz ruchy.. czy coś mi się pomyliło?
Aniołki dobrze, ze z oczkami oki. Tez bym chciała rodzić naturalnie, ale będzie jak będzie.
Ola jak Tobie dobrze... wiesz nie...
Dziewczyny a jak tak rzadko macie USG to jak Wam lekarz bada szyjkę, tylko palcowo? Skończyłam pracę, teraz tylko, zeby promotor zatwierdził:tak: Synuś kopie, dziś w nocy szalał, więc myślałam, ze rano pośpi, a on kochany co chwila daje znać.

reklama
Do góry