reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

i kolejna rozpakowana!!! ale cudownie:) ola pm wielkie gratulacje!!!!!!!! czekamy na was i foteczki:)

Julitka jak się czujesz jako następna:) już niedługo:)
Alicja ja xlandera xrun kupiłam.miałbyc XA ale ,ze biegać i tak zamierzam to zmieniliśmy zdanie.wózek będę miała dziś a testy zrobię w sobote:)
Gosiu mi tez główke wciskał ,ze aż potrafiłam jęnąć z bólu.a taki spokojny w harcach był:)
ewelinko to normalne obawy ,ale zobaczysz,ze będzie ok!:)już daleko zaszłaś!
ewciu kciuki wiesz,ze ja cąły czas zaciskam!!!!musi być dorbze bo los nie jest aż tak okrutny,dacie radę!!!!!!

któraś pytała o usg czemu tak rzadko?ja mialam tez tylko te podstawowe,a szyjkę ręcznie.na usg dwa razy mialam badaną.a usg mialam ok 12tyg,20go,32tyg +na początku w3tyg i w 7mym na zasadzie diagnozy ciąży

a co do całowań i przytulań naprawdę cudownie i tego same zaznacie:)
Aniołki luty już bliziutko:)nie mogę się doczekać normalnie !

reklama
Kłaczku, a mój to do tej pory tak sam z siebie niczego nie kupił poza tym co planowaliśmy.zero jakiegoś spontonu, że wraca z pracy i coś dla malucha przynosi.
Ola, no ja to mówię, że powolutku przerażenie ogarnia, że nie znam dnia ani godziny.a pytałam wcześniej, czy próbowałaś po kąpieli w tą ogrzaną pieluszke owinąć JUlka, bo tu teraz wszelkie cenne uwagi potrzebne:)kurka, już ponad 2 tyg jesteście razem.pamiętam, jak leżałaś z nim w szpitalu, to ja też na etapie łóżka,ale z okazji choróbska-jak dziś, byłam;)

Julitko, ja pisałam że wariat, nie? Uprzedzałam jakby co. Karton z misiami... Piękny, popielaty coala z małym coalątkiem, super zając mięciutko wypchany, taki "szmaciak" bardziej, ale duży, siedzący miś którego ktoś pozbawił oka (się zrobi), trzy małe miśki, w tym jeden z metką jeszcze. Fotelik bajera. Są z nim nosidełka typu kangur - ja ich nie uznaję bo uważam że obciążanie kręgosłupa maleńkiego dziecka, nawet w usztywnionym nosidełku jest niewskazane. Z resztą mam nosidełka wielofunkcyjne, w których można nosić jak w torbie, można na plecach i można "na kangura". Ale mój facet lubi poszaleć więc... Tatuś z niego wyłazi.

ja mam badana szyjke na usg na kazdej wizycie a usg ciąży chyba juz z 6 raz mialam na poaczatku ciazy dosc czesto poniewaz a to mialam zatrucie a pozniej uczulenie wiec trzeba bylo sprawdizc co z dzidzia
a moj maz tydzien temu kupil piekne rozowe papcie kroliczki h&m hehhhe :-) a tutaj chlopak
coraz czescie dokazuje to moje dziecie a mama cieszy sie jak warjatka :-D

witam
u mnie ok, tylko krocze mnie boli, szczypie kłuje itd. byla polozna poogladala i mam je lekko zaczerwienione... :/ jesu kiedy to sie skonczy... nie wiem juz jak mam siedziec..
malego dokarmiam butla bo z cyca jak ciagnie to po 15 minutach jest tak zmeczony ze zasypia mi na 30 minut i potem znowu chce cyca a ja przeciez caly dzien nie bede w wyrku lezec musze sie chociaz wykapac itd. polozna powiedziala ze dobrze ze dokarmiamy bo taki maluszek przynajmniej szybciej zacznie przybierac a jak ciagnie z cyca bez problemu to tym bardziej (no powiedzmy ze bez.. bo straszny nerwus z niego jak mu cycol wypada z buzi)

no nic mykam zjesc kolacje ja zdaze a potem malego pluskamy, jakos ta wanienka z fisher price wcale nie jest taka fajna nie potrzebnie ma na dnie takie wyprofilowane siedzonko bo tylko mi to przeszkadza bo maly na tym pupe opiera i plecka o tyl wanienki i jest golutki i tylko pupa w wodzie wiec mi marznie szybko i ryczy ile tylko moze... zobaczymy jak nam dzis pujdzie pluskanko (mam ochote skorzystac z umywalki a nie z wanienki :-D no ale probujemy wanienke)

Witam:-) Poczytałam trochę forum i widzę, że dużo się dzieje. Ja ostatnio nie mam sił na nic, nawet na pisanie:-p Wolne w pracy mam co drugi dzień, więc nie wiem gdzie wtedy ręce wsadzić:-p Prania mi się nazbierała góra do prasowania:cool2: Przeprowadzka od poniedziałku, mam nadzieję, że zdążymy ze wszystkim przed świętami.
OLA PM, GRATULACJE!!! BASIEŃKO WITAJ:-):-):-)
Pati, Michałek słodki:-)
Ola**, jaki Juluś już duży:tak: Kiedy zleciały te 2 tygodnie??
Martusionek, gratuluję ciociu:-)
Kaira, trzymam za Was mocno kciuki:tak:
Ewciu również trzymam kciuki, musi być dobrze. Jak dziewczyny pisały leż, odpoczywaj i dotrwacie do bezpiecznego momentu dla Krzysia.

julitko ja dostalam od lekarza taki ochrzan jak bralam apap przed temp 38 ze glowa boli, bo to nie jest goraczka, organizm walczy i sam sie stara a ty mu w tym przeszkadzasz tak naprawde dopiero jak 38 to mozna zabrac apap. U mnie jest ok wieczor a ja mam 36.8 wiec ok ale wypilam dzis z 3 litry herbaty z roznymi dodatkami, ile razy gardlo na plukalam, a czosnku ile zjadlam ze do pokoju wejsc nie idzie. Wiec lepiej zastanow sie z tym apapem
ewcia ja wierze i trzymam kciuki ze dacie rade

Ja remontu ciag dalszy pisze na klęczkach bo brak dojscia

no i rosnie mi temp 37,5:(oczy pieką.wzielam 2 apapy.domowe sposoby dzis wymiekly chyba
Przeciwgorączkowe buierze się powyżej 38,5 ,bo do tej temp organizm sam walczy,a powyżej poddaje się i drobnoustroje się szybciej rozwijają.;-):-):-)

julitko ja dostalam od lekarza taki ochrzan jak bralam apap przed temp 38 ze glowa boli, bo to nie jest goraczka, organizm walczy i sam sie stara a ty mu w tym przeszkadzasz tak naprawde dopiero jak 38 to mozna zabrac apap. U mnie jest ok wieczor a ja mam 36.8 wiec ok ale wypilam dzis z 3 litry herbaty z roznymi dodatkami, ile razy gardlo na plukalam, a czosnku ile zjadlam ze do pokoju wejsc nie idzie. Wiec lepiej zastanow sie z tym apapem
ewcia ja wierze i trzymam kciuki ze dacie rade

Ja remontu ciag dalszy pisze na klęczkach bo brak dojscia
Widzę,że niezła kuracja w tonowych ilościach.;-) :-):-)

Zdrówka dziewczynki dla wszystkich niedomagających.;-)

reklama
Czesc Dziewczynki :)

Melduje sie ze zyjemy i dalej w dwupaku :) Podczytuje Was regularnie ale jakos weny do pisania brak... :( Ta zima jakos destrukcyjnie ma mnie wpływa

My dzis po wizycie, samo badanie na fotelu, wszystko ok, szyjka dluga i zamknieta. Co do USG to bedzie dopiero za 3 tyg :( Ginka chciala zrobic dopiero w 36 tyg ale wymusilam na niej zeby bylo na kolejnej wizycie :)

Do góry