reklama
Guni85
Fanka BB :)
Ech no napewno jest miłej w coś wierzyć...mniej boli...tylko czy się faktycznie przeżywa stratę wtedy? Super byłoby jakby cokolwiek było dla nas zaplanowane jakby każdy z nas był na tyle ważny...i nasze poronienia np. miały jakiś głębszy sens. Można żyć w bajce można w świecie no tu już wybór należy do każdego z nas. Niezależnie,życzę wszystkiego dobrego w tej ciąży
aspekt
Miałam 2 ciąże bez uwidocznionych zarodków. Urodziłam potem 2 dzieci. Mogłabym o nich myśleć w ten sposób, że zmieniły datę.
Ale mój rozum wie, że liczba poronień nie pokrywa sie liczbą szczęśliwie urodzonych dzieci. Że ludzie tracą swoje dzieci w 7, 17, 27 i 37 tygodniu ciąży - dzieci, których serca słyszeli i widzieli ruchy. I ci sami ludzie nigdy nie doczekują się żywego porodu. Jak im wytłumaczyc tę zmaine daty na "nigdy"? A może zmiane rodziców na innych?
Dodatkowo, nie wierzę w reinkarnację, tylko w zmartwychwstanie ciała, więc nie mogę wierzyć, że jedno moje dziecko miało 2 ciała.
Mam tylko ten odruch zawahania, co z ciążami, które bardzo szybko się skończyły, co z podręcznikowymi pustymi jajami.
Ale mój rozum wie, że liczba poronień nie pokrywa sie liczbą szczęśliwie urodzonych dzieci. Że ludzie tracą swoje dzieci w 7, 17, 27 i 37 tygodniu ciąży - dzieci, których serca słyszeli i widzieli ruchy. I ci sami ludzie nigdy nie doczekują się żywego porodu. Jak im wytłumaczyc tę zmaine daty na "nigdy"? A może zmiane rodziców na innych?
Dodatkowo, nie wierzę w reinkarnację, tylko w zmartwychwstanie ciała, więc nie mogę wierzyć, że jedno moje dziecko miało 2 ciała.
Mam tylko ten odruch zawahania, co z ciążami, które bardzo szybko się skończyły, co z podręcznikowymi pustymi jajami.
Z
zaz208622
Gość
To moje dziecko jest strasznie niezdecydowane bo 3 razy już poroniłam. Jeszcze trochę i mu się miesiące do wyboru skończą
Weronik@29
Oo termin w moje urodziny Gratulacje i rośnijcie zdrowoCześć wszystkim. Poroniłam 12.11.2021 aktualnie jestem w ciąży jeszcze nie potwierdzonej,czekam na wizytę . Porównując z poprzednich obliczeń do tych jeszcze przez dwa tygodnie byłam w ciąży. Teraz termin z aplikacji wychodzi 13.11.2022. Może dziecko nie odchodzi tylko zmienia datę przyjścia na świat? Chciałam zapytać czy wierzycie w takie rzeczy?
nasturcjja
Nie, takie wmawianie sobie może polepszyć czyjeś samopoczucie po stracie, ale to tak nie działa ;p przynajmniej w moim odczuciu to taki zabobon mocny
Anna199
Jednak życie potrafi zaskakiwać tyle dat z pokryciem aż ciężko uwierzyć . Fajna sprawa. I dac za ciosem 9ka i 19ka to dla mnie pechowe dni 19.04Ciężko stwierdzić czy w to wierzę czy nie ( też to zależy pewnie od wierzeń i religii) , ale niektóre daty lubią się powtarzać w rodzinach. U mnie jest bardzo wiele takich przypadków totalnie nieplanowanych, już nawet nie chodzi o miesiące ale dni, np ja się urodziłam 9 dnia, moja starsza córka się urodziła 9 dnia a młodsza 8 dnia miesiąca, zanim urodził się mój chrześniak wiedziałam już że będę chrzęstną i co? Też urodził się 9. To samo z moim bratem urodził się 9 lutego i jego chrześniak też 9 lutego . Mogłabym tak wiele wymieniać ...
Wszystko zależy od podejścia jeżeli faktycznie taka data będzie to nic tylko cieszyć się maluszkiem
Daj znać po wizycie u gina jaki on termin przewiduje
Wszystkiego dobrego dla Was !
22 mialam wypadek samochodowy juz mialam czarny scenariusz że z dzieckiem mogło coś się stać ale maluch dzielnie sie trzyma termin wyliczony na 14.11
Anna199
Też straciłam ciążę wcześnie zastanawiam się czy różyczka mogła mieć na to wpływ. Człowiek zawsze myśli co by było gdyby rozwiń przetęczowość drugiego dziecka jeśli możeszJa się czasem zastanawiam jak by wyglądało moje życie gdybym nie straciła drugiej ciąży , gdzieś tam s tyłu jest żal i myśl że obecne drugie dziecko teraz będzie mieć roczek a to pierwsze drugie by miało dwa latka. Jak mówisz kwestia indywidualna, wsumie bardzo przeżyłam tą stratę , chociaż było bardzo wcześnie jeszcze. Ale cóż zrobić... Ale co do tęczowych dzieci to naprawdę nasze drugie jest prze tęczowe
reklama