Gosia903488
Fanka BB :)
Kochana u nas karmienie mieszane było włączone od 2 tc, bo żółtaczka pokarmu kobiecego spowodowała spadek wagi. Najpierw zaczynaliśmy od 10-15 ml. Ponieważ bilirubina nie spadała pediatra nakazał odstawić na 48 h. Przyrosty mega słabe, płacz wieczny. Niestety córka nie miała wyssać siły tyle, ile potrzebowała, a jak już dostała butelkę, to przy piersi tylko się darła. Po 3 tyg.walki z nią i że mną, poddałam się. Odciągałam jeszcze tydzień i po 4 tyg.zostało samo mm.Ja tez odnoszę wrażenie, ze moje mleko mojemu dziecku nie służy - po moim ulewa, albo śpi niespokojnie. Jak zje mm to w nocy nawet 4 godzinki spania, a w dzień zero ulewania. Moja ma 5 tygodni wiec jeszcze z 2-3 pokarmie mieszanie i chyba przejdę na mm. Póki co obserwuje jak Ty
O dziwo Nutramigen mimo swojego smaku zaakceptowała od razu, tylko czasem się obraża na mleko i butelkę. Bogu dziękować, że chciala i butlę, a potem to paskudztwo.
Mm to nie lekarstwo na wszystkie troski ale na pewno łatwiej podać specjalistyczne mleko niż przejść na dietę