reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wielki Styczniówkowy Zlot

Ela.... dziewczyny.... niemożliwym jest, żeby wszystkim było podobnie daleko. Za bardzo jestesmy rozsiane.
propozycja Elmy jest o tyle dobra, ze osrodek jest z jej strony sprawdzony... nie sadze ze ta propozycja wyszła jej strony dlatego, ze ma to w sumie "pod nosem".

Jak o mnie chodzi - mnie jest obojetnie gdzie. Dostosuje się do większości. Tyle, że jeśli nie pasuje Wam Boszkowo - to co Wam pasuje? dobrze byłoby podać jakąś konkretną propozycję.
Ja niestety w chwili obecnej (w ciagu nastepnych 2 tyg.)nie mam za bardzo czasu zeby sprawdzac czy w ktores miejsce jest wszystkim "podobnie daleko". i co znaczy podobnie? Bo jesli ktos ma 100 a ktos 200 km to jest podobnie daleko czy nie jest? I co z Xandii, która nigdzie nie bedzie miec podobnie daleko jak reszta z nas?

To co napisała Abeja to święta racja. Jednemu nie będzie pasować odległość, a drugiemu w ogóle miejsce, bo mp. nie lubi lasu czy jeziora. Nie da się wszystkich zadowolić. Xandii będzie miała z nas mieszkających w Polsce najdalej, no chyba, że spotkamy się nad morzem ;-) Nam Boszkowo odpowiada, nie tylko dlatego, że mam ok 150 km, ale z linka wygląda na fajne miejsce, no i ja uwielbiam konie :tak::-D Jest tam las i jezioro, więc dla nas nie ma lepszego miejsca :tak:, no może gdyby jeszcze były góry ;-) Ale nie wybrzydzam. Rozumiem też dziewczyny, które mogą przyjechać tylko na weekend, a pokonanie ok 400 km to duża dla nich odległość. Fakt przejechania tylu km i spędzenia tak na prawdę jedngo dnia na relaksie to może być dla nich trochę mało. Rozumiem to. Mam tylko do was jedną prośbę, jeśli którejś nie odpowiada ta lokalizacja, to niech poda inną, nie czekając aż ktoś inny je wyręczy. Po to rozmawiamy o tym tak wcześnie by móc wybrać coś co większość z nas zadowoli.

Ja się tylko zastanawiam nad jedną rzeczą. Czy w tym Boszkowie nie jest zbyt drogo? Bo po tych zdjęciach wygląda to na super ośrodek, w którym ceny mogą być powalające. Elma, czy wiesz już coś o cenach?

reklama
Ja mam do Boszkowa 500 km:szok:. Prawdopodobnie jechalibyśmy tylko na weekend, więc tak daleka podróż nie wchodzi w grę, więcej byłoby tułania niż odpoczynku. Ja bym wolała jednak te okolice Łodzi:sorry2::confused:.

Ja się tylko zastanawiam nad jedną rzeczą. Czy w tym Boszkowie nie jest zbyt drogo? Bo po tych zdjęciach wygląda to na super ośrodek, w którym ceny mogą być powalające. Elma, czy wiesz już coś o cenach?

Na zdjęciu jet ta najładniejsza Sadyba ale tych ośrodków jest kilka (SADYBA I, II, III i chyba nawet IV). Więc coś tańszego powinno się znaleźć. Postaram się dowiedzieć czegoś o cenach w poniedziałek. A zdjęcia Bacówki będą później bo wysłałam małża i zrobiła beznadziejne i nic na nich nie widać:dry:.

Ja czy do Boszkowa czy pod Łódź mam mniej więcej tą samą odległość, ale podejrzewam, że gdybym miała do przejechania jakieś 500km to też bym nie dojechała:no:. Wydaje mi się, że zawsze komuś będzie nieodpowiadała odległośc i że niestety, ale nie uda nam się wszystkim zebrać do kupy:no:. Zawsze ktoś tam się wykruszy, z powodów finansowych, odległości, braku czasu itp.

zgadzam się,że trudno ustalić jedno dogodne miejsce dla wszystkich.
Chcę powiedzieć tyle, że jestem jedną z osób która ma najdalej i dla mnie tez nie bez znaczenia jest to gdzie się spotkanie odbędzie ( ale generalnie będę starać się dostosować).
Owszem mam gdzie się zatrzymać jakieś 150 km od Boszkowa, a może bliżej, blisko mam do Wrocławia, nie mam pojęcia jakby było z połączeniami do Łodzi ( bo raczej będziemy z Rochem podrózowac PKP:sorry:).
więc może ustalmy listę proponowanych miejsc i przeprowadźmy sondę wtedy się więcej wyjaśni:tak:
Mama Antosia ja też nie chciałabym się wykruszyc z jakiś przyczyn...

Nareszcie mam chwilkę aby zabrać głos na temat naszego zlotu. Jeżeli chodzi o Boszkowo to wydaje mi się super. Mimo, że patrząc z mojej perspektywy jest na drugim końcu Polski to Elma wie, że od dawna coś mnie ciągnie w te rejony. Jeżeli będziemy jechać to na pewno na tydzień bo tłuc się taki kawał i być przez weekend nie ma sensu. Mam nadzieję, że do wakacji kupimy autko więc problem z dojazdem byłby rozwiązany. MamoAntosia może pojechalibyśmy razem? Chcemy kupić jakieś większe rozmiarowo auto, kombi w ostateczności, to może udałoby się pomieścić całą naszą menażerię. Jedynym problemem może być u nas kaska ale będę nad tym pracować. Czy ustaliłyście, która połowa lipca wchodzi w grę?

reklama
widzę, że wątek umiera ... a ja nie ma czasu poszukać żadnych ofert .... szkoda, bo takie spotkanko by mi się marzyło :-:)-:)-:)-:)dry:

Do góry