reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

reklama
mi lekarz profilaktycznie na skurcze kazał zazywać magnez i B6 ale nie te MGB6 tylko asmag B...on nie jest sumplementem diety...

Mi też polecił Asmag albo Aspargin. Wybrałam Aspargin bo oprócz dawki magnezu ma też potas, który pomaga :) A B6 mam dużą dawkę w witaminach ale dziękuję za poradę :* no i powiedział, że żadne lekarstwo nie pomoże tak jak odpoczynek.

A Ty też masz takie twardnienie brzucha?

Dziękuje CI Natkusiu. Mam wrażnienie , ze mam. W ogóle mam doła:( 1 trymestr czułam się super,2 miał być lepszy i co...po wizycie w szpitalu porażka...dziś chciałam łazienke umyć, drobne zakupy i znowu mnie pobolewa i musze leżeć...zmuszam się do leżenia bo nie chce krzywdy zrobić sobie i dziecku przez to, że chce sprzątnąć czy coś...za 8 dni wizyta, zapytam lekarza skąd te bóle kurde..

Aneczko <tuli>
Ja powiedziałam lekarzowi że czuję się gorzej jak w I trymestrze i ciągle mnie coś zaboli albo zakuje.. to powiedział że Maluch jest już spory i teraz będzie rosnąć intensywnie a przy tym macica się coraz bardziej rozciąga więc będę miała te odczucia nasilone i że to jest normalne.
Z tymi naszymi dolegliwościami to jest masakra.. Ja też trochę porobię, głupi obiad zrobię i już brzuch twardy i muszę się położyć bo wtedy jest lepiej.
Ale kochana musimy dać radę! Jeszcze ponad 5 mcy do końca, no i jeszcze trochę i będziemy na półmetku :) Już nie będę wspominać że jesteśmy na etapie, że możemy poczuć ruchy!! :] A jak one się pojawiają to na pewno będzie lepiej :*

Przesyłam pozytywne fluidy: ~~~~~~~~~~~~~~~~

Natkusiu dziękuje Ci kochana :* Ja dostałam znowu ten swój atak...znowu w czwartek...od rana już mnie bolało, od 4 dni nie byłam w toalecie więc wziełam czopek bo myślalam, ze ulży i troche ulżyło więc posprzątałam łazience no i ciach....ale do szpitala nie pojechałam bo wiem jak to się skończy, poza tym ból był połowe mniejszy niż ostatnio...wzięłam dwie zwykłe nospy i się położyłam, od razu lepiej jak leże...ale ciężko mi...kurde było tak fajnie a tu dupka...mam nadzieje, że to przejdzie bo przecież tyle przed nami a do tej pory tu biegałam, tam biegałam, basen, spacery i co...mam z tego zrezygnować? ehh
Dobrze, że w sobotę rano jeszcze widziałam serduszko to jestem spokojna:)

Kochana ja wiem że ciąża to nie choroba ale jednak mamy jakieś komplikacje więc musimy uważać.. Nie sprzątaj bo widzisz jak to na Ciebie oddziałuje! Niech Ci mąż w tym pomoże, mój już dostał etat jako gosposia jeżeli chodzi o cięższe zajęcia tym bardziej że ja trochę porobię i mam zadyszkę :| Nie możemy ani trochę narażać Maleństw i musimy się oszczędzać żeby potem nie było łez.. Sama dzisiaj czytałaś na lipcówkach jakie to wszystko jest kruche.. Damy radę :*
Niech ja jeszcze raz przeczytam że Ty robiłaś jakieś porządki to dostaniesz klapsa! :p musisz się poświęcić i odpoczywać jak lekarz nakazał.

Aniu No no no :)) brzusio u Ciebie również już ładnie rośnie - ślicznusi! :) :* Ciocia Natalka całuję w brzusio :* A tak z innej beczki.. zastanawialiście już nad imieniem?

Karwiczki, Galwaygirl, Agagu gdzie wy jesteście??

Właśnie kobietki odezwijcie się !!!

Natkusiu miał być Jan, Janek , Jasio :) A będzie prawdopodobnie Emilka:) Choć wolałam Agatka, Mia, Lena, Zusia, zosia, Marysia hahah;) Ale kompromis musiał być:) Mąż nie zbyt otwarty na imiona;)

reklama
Emilka, ładne imię :) Lena też ładne :] to chyba najtrudniejsza rzecz - wybrać imię hehe

Mi od dłuższego czasu podoba się Michaś :) mojemu Mężowi w miarę się podoba więc może tak zostanie, zobaczymy :]

PUK PUK dziewczyny dostaniecie klapsa!!

Do góry