reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

dzien dobry dziewczyny!

galwaygirl

ja poglaszcze czasami brzuchol ale nie robie tego nagminnie,tak czasem tylko,a przychodzi to zupelnie automatycznie,mysle ze u ciezarnej to to juz taki odruch :-) co do linka to dzieki,poczytam sobie.

Co do kremow i masazy to bede na pewno robila lekki masaz tego odcinka pomiedzy odbytem a pochwa,tu lekarze to zalecaja zeby uelastycznic skore,ktora latwo peka przy porodzie,ponoc naprawde taki masaz dziala cuda,na tutejszych forach kobiety chwala sobie to i ponoc bardzo czesto obywa sie bez szycia jesli te masaze sie wykonuje.Nie trzeba oczywiscie robic tego cala ciaze,wystarczy okolo 6 tygodni przed spodziewanym terminem.Tu w drogeriach jest nawet specjalny olejek do tego,bo byle czego tez nie mozna wziasc.nawet znalazlam polski link,tyle ze tam juz sie od 2 trymestru zaleca,ale pozniejszy tez efekty daje Ochrona krocza | abcZdrowie.pl

myrsini

to masz przynajmniej super pogode kochana i gwarantowane cieple wakacje,ale podejrzewam ze pewnie gdzie indziej jezdzicie na urlopy :-)

ja juz dzis nie mam wolnego,zaraz wychodze.Dziewczyny ubierajcie sie grubo,czapka,szalik,rekawiczki obowiazkowo :-)

milego dnia!!!!!

reklama
Cześć dziewczyny :)
Galwaygirlno właśnie inaczej.. Czuję takie dziwne napięcie w brzuchu ale nie takie jakby miało skóry zabraknąć tylko takie inne. A brzuch potrafi być twardy parę minut. Z tym że nie mam żadnych bóli ani plamień przy tym. A jeżeli chodzi o brzuch to ja staram się go nie głaskać, jak już to tylko położe rękę i nie ruszam. Mojego męża muszę pilnować bo tylko by siedział i głaskał brzuchol. Ja też słyszałam Karwiczki, ze nie powinno się głaskać brzucha ale tutaj chodzi o takie kobiety, które wiecznie głaskają i macają brzuch. Faktycznie to może doprowadzić do przedwczesnego porodu no i twardnieniu brzucha.
Jeszcze trochę i dowiem się wszystkiego u lekarza :) I znowu zobaczę mojego Dziąbaska :) ale się cieszę :]
Myrsini mieszkasz na Krecie? Ale fajowo :) my byliśmy na Krecie w podróży poślubnej, podobało mi się strasznie :)) ale byliśmy w lipcu i było mega ciepło, momentami ta pogoda mnie męczyła ale i tak było super :] I macie dobrą oliwę z oliwek ;) Powodzenia u lekarza, trzymam &&&&&&&&&&& ! :]

Miłego dnia kochane :*

Ostatnia edycja:
Witam

Bylam u lekarza i serce jeszcze nie biło:-(Ale wg. beta i usg to 5 tydz.Czyli jeszcze ma prawo nie bić
Ale w sumie dobrze że poszłam dzisiaj bo podczas badania lekarz zauważył mocno powiększony prawy jajnik:-(Wiem, że nieraz tak zdarza się u kobiet przez zmiany hormonalne.Bedziemy obserwować.Mam przyjść znowu w piątek.Miała tak któraś z Was?

natkusia, tak, mieszkam na Krecie a dokładnie w miejscowości Ηρακλειο(Heraklion).A Wy gdzie byliscie dokładnie?

karwiczki,
racja, wakacje spedzamy poza Kretą a nawet poza Grecją:-) Najczęściej jezdzimy do Chorwacji bo to również piękny kraj.A Ty gdzie poznalaś swojego męża, we Włoszech czy w Niemczech.Napisz jak się znalazłaś na obczyznie:tak:

Ja dziewczynki to urodziłam się w Grecji a dokładnie w Atenach, moja mama w wieku 18 lat zaraz po szkole przyjechała tutaj za lepszym zyciem, poznała greka(mojego tatę) i tak o jestem polko-greczynką.Przez pierwsze 10 lat mieszkalismy w Atenach a od 11 to na Krecie.I tak mi było pisane bo tu poznałam swojego narzeczonego:-)

Trzymajcie się i uważajcie na siebie papa

hej !

obiecuje,ze sie szczypac i glaskac nie bede :p a co do mojego meza Natkusiu to on sie boi nawet dotknac brzuchola,boi sie ze cos "zepsuje" hehe :)

Myrsini

nie marwt sie kochaniutka,jeszcze za wczesnie na uslyszenie akcji serca,jest na pewno wszystko w porzadku!!!ja jak bylam w 6 a prawie 7 tygodniu na pierwszej wizycie to lekarz nawet wcale nie badal bo bylo za wczesnie na cokolwiek :) z czasem i wszystko uslyszysz :=)
Musze Ci przyznac komplement-swietnie piszesz po polsku!!!to jest az niewiarygodne,urodzilas sie tam ,masz mame Polke ale jest trudno zachowac ojczysta pisownie,super ze mama sie starala i o polskim nie zapomniala :))) az mi sie zrymowalo :-)
Ja wyjechalam do Niemiec 9 lat temu za siostrami bo tu wszystkie zyja,skonczylam w Polsce szkole,popracowalam troche w zawodzie i przyjechalam tu zostawiajac w Polsce rodzicow z bratem(teraz juz nawet brat tu jest)Meza poznalam praktycznie na samym poczatku i tak jakos zaiskrzylo po jakims czasie,od tej pory jestemy nierozlaczni :) zawsze mowie,ze wyjechalam do Niemiec by poznac mojego Giuseppe :))) Teraz jestemy juz ponad 5 lazt po slubie i oczekujemy nasze pierwsze dzieciatko,malego Carmelo :))

Bylismy w sierpniu w zeszlym roku na slubie polsko-greckim i bylo swietnie i smiesznie :) Nasz kolega Grek wyrwal sobie Polke :)

A tak poza tym dziewuszki jestem szczesliwa bo mam termin na badania 4d !!!:-):-):-) 1 marca o 8.00,badanie trwa 40minut:-):-):-) i dostaniemy plyte dvd z calego badania plus najladniejsze zdjecia na Cd!!!!jestem

zachwycona!!!

Tuniu!!!brzuszek masz rewelacyjny!!!!!

Ostatnia edycja:
Karwiczki piękny brzuszek !!!
Tuniu śliczny brzusio ;) Taki idealny:) Piękny:)

Jak byłam w szpitalu i bolał mnie brzuch to się raz złapałam za brzuch to mi pileęgniarka od razu zakazała głaskać więc coś w tym jest.

Ja smaruje się od początku ciąży bo jak Natkusia mam tendencje do rozstępów. Smarowałam MUSTELLĄ na noc, teraz dostałam od mamy TOŁPA krem na rozstępy i jeszcze dostałam na gwiazdkę PHARMACERIS więc pewnie te zużyje i wrócę do Mustelli. A rano smaruje zwykłą z rosssmana super nawilża:)

Myrsini witaj kochana:) Nic się nie martw, ja w 5 tygodniu widziałam sam pęcherzyk :) to zbyt szybko :) Serduszko widzieliśmy w 8 czy 9 tygodniu dopiero:) Także nic się nie martw:)

Ja byłam dziś po wypis odebrać i zwolnienie na 2 tygodnie, które już mam zamiar przeciągnąć do końca ciąży. Do wizyty i zobaczenia dzidziulki i być może płci, 10 dni :D

Cześć :)
Ja tylko tak szybko bo jestem u mamy.. Byłam u lekarza i z Małym jest wszystko ok, ma już 9cm :)
Ale na twardnienie brzucha zero wysiłku, odpoczynek i zwolnienie z pracy.

Napisze potem szczegóły :]

aaaaaaaaaa przyszły ciuszki! Są przepiękne i tego jest tyle że jestem w szoku :D z mamą się śmiejemy, że chyba kupię lalkę bo nie doczekam się do lipca ;) hehe

Buziaki

Witam moje Piekne Mamusie ;)))
Znowu zagladam obiecałam ze będe to robic częściej i sie staram ;)))
No Natkusiu moze nawet przed porodem sie spotkamy ;))) byłoby fajnie ;)))) <marzyciel>

ja zdjęcie dzieciątka wkleje po 21.01. bo wtedy idę na juz drugie badania prenatalne, strasznie sie cieszę tymbardziej ze przez ten stetoskop to słysze tylko pukanie i bulgotki a serducha nie bo jest za mało czuły ;(((( i dodam równiez zdjecie brzucholka jak uda mi się uruchomic aparat ;)))

Pozdrawiam was wszystkie i buziaki :*:*:*:*:* miłego wieczorka

reklama
Cześć dziewuszki :)
Tak więc u lekarza wszystko ok, Młody rośnie ale uparciuch się kręcił że nie dało się go zmierzyć a potem jak chcieliśmy żeby się poruszał to nawet nie drgnął cwaniak jeden :D Lekarz powiedział, że jak dr Włoch na prenatalnych powiedziała że będzie chłopak to już możemy to przyjąć, bo podobno kobita jak nie ma 100% pewności to nie mówi :)
Co do brzusia no to L4 i pewnie będzie do końca ciąży.. Mam odpoczywać, zero długich spacerów (a ostatnio tak bardzo je polubiłam :(..) i brać magnez 2-3 razy dziennie. Myślałam że zacznę chodzić na basen a tu dupa lekarz powiedział, że z tym twardnieniem absolutnie, wysiłek mam zmniejszyć do minimum. A czeka mnie za niedługo przeprowadzka i dosyć dużo roboty więc nie wiem jak to będzie z tym odpoczynkiem ;)

Aa jak wspomniałam Wam ta paczka mi przyszła. Ciuchy jak nowe a ilość mnie powaliła :) także ubranka już mamy i jestem happy ;)

Agagu ja teraz będę miała duuuużo czasu przez L4 więc spokojnie możemy się spotkać :))

A co ta u Was kochane? :*

Do góry