reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

dzien dobry dziewczyny!

galwaygirl

ja poglaszcze czasami brzuchol ale nie robie tego nagminnie,tak czasem tylko,a przychodzi to zupelnie automatycznie,mysle ze u ciezarnej to to juz taki odruch :-) co do linka to dzieki,poczytam sobie.

Co do kremow i masazy to bede na pewno robila lekki masaz tego odcinka pomiedzy odbytem a pochwa,tu lekarze to zalecaja zeby uelastycznic skore,ktora latwo peka przy porodzie,ponoc naprawde taki masaz dziala cuda,na tutejszych forach kobiety chwala sobie to i ponoc bardzo czesto obywa sie bez szycia jesli te masaze sie wykonuje.Nie trzeba oczywiscie robic tego cala ciaze,wystarczy okolo 6 tygodni przed spodziewanym terminem.Tu w drogeriach jest nawet specjalny olejek do tego,bo byle czego tez nie mozna wziasc.nawet znalazlam polski link,tyle ze tam juz sie od 2 trymestru zaleca,ale pozniejszy tez efekty daje Ochrona krocza | abcZdrowie.pl

myrsini

to masz przynajmniej super pogode kochana i gwarantowane cieple wakacje,ale podejrzewam ze pewnie gdzie indziej jezdzicie na urlopy :-)

ja juz dzis nie mam wolnego,zaraz wychodze.Dziewczyny ubierajcie sie grubo,czapka,szalik,rekawiczki obowiazkowo :-)

milego dnia!!!!!

reklama
Cześć dziewczyny :)
Galwaygirlno właśnie inaczej.. Czuję takie dziwne napięcie w brzuchu ale nie takie jakby miało skóry zabraknąć tylko takie inne. A brzuch potrafi być twardy parę minut. Z tym że nie mam żadnych bóli ani plamień przy tym. A jeżeli chodzi o brzuch to ja staram się go nie głaskać, jak już to tylko położe rękę i nie ruszam. Mojego męża muszę pilnować bo tylko by siedział i głaskał brzuchol. Ja też słyszałam Karwiczki, ze nie powinno się głaskać brzucha ale tutaj chodzi o takie kobiety, które wiecznie głaskają i macają brzuch. Faktycznie to może doprowadzić do przedwczesnego porodu no i twardnieniu brzucha.
Jeszcze trochę i dowiem się wszystkiego u lekarza :) I znowu zobaczę mojego Dziąbaska :) ale się cieszę :]
Myrsini mieszkasz na Krecie? Ale fajowo :) my byliśmy na Krecie w podróży poślubnej, podobało mi się strasznie :)) ale byliśmy w lipcu i było mega ciepło, momentami ta pogoda mnie męczyła ale i tak było super :] I macie dobrą oliwę z oliwek ;) Powodzenia u lekarza, trzymam &&&&&&&&&&& ! :]

Miłego dnia kochane :*

Ostatnia edycja:
Witam

Bylam u lekarza i serce jeszcze nie biło:-(Ale wg. beta i usg to 5 tydz.Czyli jeszcze ma prawo nie bić
Ale w sumie dobrze że poszłam dzisiaj bo podczas badania lekarz zauważył mocno powiększony prawy jajnik:-(Wiem, że nieraz tak zdarza się u kobiet przez zmiany hormonalne.Bedziemy obserwować.Mam przyjść znowu w piątek.Miała tak któraś z Was?

natkusia, tak, mieszkam na Krecie a dokładnie w miejscowości Ηρακλειο(Heraklion).A Wy gdzie byliscie dokładnie?

karwiczki,
racja, wakacje spedzamy poza Kretą a nawet poza Grecją:-) Najczęściej jezdzimy do Chorwacji bo to również piękny kraj.A Ty gdzie poznalaś swojego męża, we Włoszech czy w Niemczech.Napisz jak się znalazłaś na obczyznie:tak:

Ja dziewczynki to urodziłam się w Grecji a dokładnie w Atenach, moja mama w wieku 18 lat zaraz po szkole przyjechała tutaj za lepszym zyciem, poznała greka(mojego tatę) i tak o jestem polko-greczynką.Przez pierwsze 10 lat mieszkalismy w Atenach a od 11 to na Krecie.I tak mi było pisane bo tu poznałam swojego narzeczonego:-)

Trzymajcie się i uważajcie na siebie papa

hej !

obiecuje,ze sie szczypac i glaskac nie bede :p a co do mojego meza Natkusiu to on sie boi nawet dotknac brzuchola,boi sie ze cos "zepsuje" hehe :)

Myrsini

nie marwt sie kochaniutka,jeszcze za wczesnie na uslyszenie akcji serca,jest na pewno wszystko w porzadku!!!ja jak bylam w 6 a prawie 7 tygodniu na pierwszej wizycie to lekarz nawet wcale nie badal bo bylo za wczesnie na cokolwiek :) z czasem i wszystko uslyszysz :=)
Musze Ci przyznac komplement-swietnie piszesz po polsku!!!to jest az niewiarygodne,urodzilas sie tam ,masz mame Polke ale jest trudno zachowac ojczysta pisownie,super ze mama sie starala i o polskim nie zapomniala :))) az mi sie zrymowalo :-)
Ja wyjechalam do Niemiec 9 lat temu za siostrami bo tu wszystkie zyja,skonczylam w Polsce szkole,popracowalam troche w zawodzie i przyjechalam tu zostawiajac w Polsce rodzicow z bratem(teraz juz nawet brat tu jest)Meza poznalam praktycznie na samym poczatku i tak jakos zaiskrzylo po jakims czasie,od tej pory jestemy nierozlaczni :) zawsze mowie,ze wyjechalam do Niemiec by poznac mojego Giuseppe :))) Teraz jestemy juz ponad 5 lazt po slubie i oczekujemy nasze pierwsze dzieciatko,malego Carmelo :))

Bylismy w sierpniu w zeszlym roku na slubie polsko-greckim i bylo swietnie i smiesznie :) Nasz kolega Grek wyrwal sobie Polke :)

A tak poza tym dziewuszki jestem szczesliwa bo mam termin na badania 4d !!!:-):-):-) 1 marca o 8.00,badanie trwa 40minut:-):-):-) i dostaniemy plyte dvd z calego badania plus najladniejsze zdjecia na Cd!!!!jestem

zachwycona!!!

Tuniu!!!brzuszek masz rewelacyjny!!!!!

Ostatnia edycja:
Karwiczki piękny brzuszek !!!
Tuniu śliczny brzusio ;) Taki idealny:) Piękny:)

Jak byłam w szpitalu i bolał mnie brzuch to się raz złapałam za brzuch to mi pileęgniarka od razu zakazała głaskać więc coś w tym jest.

Ja smaruje się od początku ciąży bo jak Natkusia mam tendencje do rozstępów. Smarowałam MUSTELLĄ na noc, teraz dostałam od mamy TOŁPA krem na rozstępy i jeszcze dostałam na gwiazdkę PHARMACERIS więc pewnie te zużyje i wrócę do Mustelli. A rano smaruje zwykłą z rosssmana super nawilża:)

Myrsini witaj kochana:) Nic się nie martw, ja w 5 tygodniu widziałam sam pęcherzyk :) to zbyt szybko :) Serduszko widzieliśmy w 8 czy 9 tygodniu dopiero:) Także nic się nie martw:)

Ja byłam dziś po wypis odebrać i zwolnienie na 2 tygodnie, które już mam zamiar przeciągnąć do końca ciąży. Do wizyty i zobaczenia dzidziulki i być może płci, 10 dni :D

Cześć :)
Ja tylko tak szybko bo jestem u mamy.. Byłam u lekarza i z Małym jest wszystko ok, ma już 9cm :)
Ale na twardnienie brzucha zero wysiłku, odpoczynek i zwolnienie z pracy.

Napisze potem szczegóły :]

aaaaaaaaaa przyszły ciuszki! Są przepiękne i tego jest tyle że jestem w szoku :D z mamą się śmiejemy, że chyba kupię lalkę bo nie doczekam się do lipca ;) hehe

Buziaki

Witam moje Piekne Mamusie ;)))
Znowu zagladam obiecałam ze będe to robic częściej i sie staram ;)))
No Natkusiu moze nawet przed porodem sie spotkamy ;))) byłoby fajnie ;)))) <marzyciel>

ja zdjęcie dzieciątka wkleje po 21.01. bo wtedy idę na juz drugie badania prenatalne, strasznie sie cieszę tymbardziej ze przez ten stetoskop to słysze tylko pukanie i bulgotki a serducha nie bo jest za mało czuły ;(((( i dodam równiez zdjecie brzucholka jak uda mi się uruchomic aparat ;)))

Pozdrawiam was wszystkie i buziaki :*:*:*:*:* miłego wieczorka

reklama
Cześć dziewuszki :)
Tak więc u lekarza wszystko ok, Młody rośnie ale uparciuch się kręcił że nie dało się go zmierzyć a potem jak chcieliśmy żeby się poruszał to nawet nie drgnął cwaniak jeden :D Lekarz powiedział, że jak dr Włoch na prenatalnych powiedziała że będzie chłopak to już możemy to przyjąć, bo podobno kobita jak nie ma 100% pewności to nie mówi :)
Co do brzusia no to L4 i pewnie będzie do końca ciąży.. Mam odpoczywać, zero długich spacerów (a ostatnio tak bardzo je polubiłam :(..) i brać magnez 2-3 razy dziennie. Myślałam że zacznę chodzić na basen a tu dupa lekarz powiedział, że z tym twardnieniem absolutnie, wysiłek mam zmniejszyć do minimum. A czeka mnie za niedługo przeprowadzka i dosyć dużo roboty więc nie wiem jak to będzie z tym odpoczynkiem ;)

Aa jak wspomniałam Wam ta paczka mi przyszła. Ciuchy jak nowe a ilość mnie powaliła :) także ubranka już mamy i jestem happy ;)

Agagu ja teraz będę miała duuuużo czasu przez L4 więc spokojnie możemy się spotkać :))

A co ta u Was kochane? :*

Do góry