reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Dzięki AGAGU . Kochana jesteś, że tak odpowiadasz na moje pewnie nudne pytania :) Wiesz doszukuję się a poza tym to ciekawi mnie to po prostu :) Podobno ten test ACON jest bardzo czuły, nie wiem czy wytrzymam do spodziewanej miesiączki, ale postaram się ;) Chociaż jak pisałam chyba to tylko (albo aż) udało Nam się przytulać 3 razy w okolicach owulacji a właściwie wg mnie dzień przed, w sam dzień i dzień po ;) Narazie oczywiście nic nie czuje bo to dopiero kilka dni po hehe :) Tylko jajnik czasem kłuje ale to różnie bywa po odstawieniu tabsów więc pewnie uczą się pracować samodzielnie :)

Uważajcie na siebie :)

Aniu

my sie kochalismy tylko raz jak juz wspominalam,byly to dokladnie 3 dni przed owulacja i sie udalo,takze uzbroj sie w cierpliwosc(wiem,ze to trudno!!)i czekaj do testu :) Jak wylicze to mi po 17 dniach po stosunku i w dniu spodziewanej miesiaczki test pokazal dwie bardzo wyrazne krechy,takze jesli masz ten czuly,to na pewno wynik bedzie wiarygodny :) juz nie moge sie doczekac,az zrobisz ten test!!!kiedy dokladnie spodziewasz sie miesiaczki?

reklama
ANECZKO twoje pytania wcale nie są nudne i wogóle mi nie przeszkadza odpisywanie Ci na nie to zrozumiałe że chcesz wiedzieć jak najwięcej sama też bym chciała byc zorientowana jak najlepiej:-). Test ACON jest na prawde bardzo czuły biorąc pod uwage że wiekszość testów wykrywa ciaże dopiero w 7 tygodniu ( mają czułosć przewaznie 25 jednostek ) bo wtedy jest najwyzsze steżenie ganodotropiny kosmówkowej we krwi kobiety. ACON ma czułosć od 10 jednostek u mnie wykrył bardzo wczesną ciaże biorąc pod uwage że pierwszy test zrobiłam 26.09 a 27 zapisałam sie do ginekologa na 03.10 moja ciaża miała zaledwie 4 tygodnie gdy została wykryta przez test, bo na wizycie moja Gin powiedziała że to 5 tydzień. Jeśli chodzi o ten test to mnie nie zawiódł i chetnie go moge polecic innym kobietom

Karwiczki no widzisz jak sie złozyło ? A wogóle jak się czujesz dziewczyno ?? gdy czytałam wczoraj jeden z Twoich postów zaóważyłam ze z mdłosciami też masz rewolucje jak ja haha ;)))
Będzie dobrze oby nasze fasolki były zdrowe :):):):)

Agagu pewnie,ze zdrowie najwazniejsze,a to ze troche teraz pocierpimy,to na zle nam na pewno nie wyjdzie;-)Ja dzis sie czuje jako-tako,bywalo gorzej.Niepokoi mnie ten brak apetytu,ale siostra mowila,ze tez tak miala na poczatku i ze dziecku to nie zaszkodzi,wkrotce apetyt przyjdzie i to nawet czasem duzy :-)

A jak tam z Toba?jak sie czujesz?tez musisz wymyslac co tu ugotowac,bo prawie na nic nie masz ochoty?hehe

pozdrowienia :))

Karwiczki kochana nie wiem jak będzie z tym @ bo to dopiero drugi naturalny po tabsach. Jeśli tak jak ostatnio 30 dni cyklu to powinien przyjść 1 listopada , ale to może być już nawet 29 październik więc między 29-1 listopada. Ale test już chyba zrobię 12 dni od owulacji ponoć ten acon jest czuły a co mi tam, najwyżej będę testować kilka razy. Ja znam siebie i nie wytrzymam do @ ;)

KARWICZKI no u mnie też raz gorzej raz lepiej najchętniej jem owoce i póki co tylko owoce ostatnio też nie mam apetytu odrzuca mnie od wszystkiego poza owocami produktami mlecznymi i zupami posiłki typu ziemniaczki mięsko i surówka odpadają a wyglada to tak że na samą mysl o takim obiadku slinka nacieka mi do ust ale jak juz jest gotowy to sie krzywie i nawet zapach mi przeszkadza masakra. Owoce jednak pochłaniam w takich ilosciach ze mój meżczyzna śmieje sie ze zbankrutuje przeze mnie tylko słodkie mnie bierze jakieś czekoladki batoniki ale nie byle jakie tylko z kinder budynie ryz z jabłkiem a jesli nie słodycze to rybka jakiś śledzik ogórki ale tylko kiszone a wczesniej byłam wstanie zjesć wszystko przez to troche już mi sie przytyło widzę po spodniach cieżko je dopiać i mnie uwierają biegam wiec w leginsach z niektórych wyciągnęłam gumki :) także jest troche zabawy wszystcy mi juz mówia ze spuchłam ;))))

Dbaj o siebie Kochana ;)))) mówiłaś ze kiedy masz nastepna wizyte u ginekologa??

Agagu

wizyte mam dokladnie za tydzien :)

kurcze widze,ze w porownaniu do mnie to nawet masz apetyt,tyle ze nie na wszystko,ja jak na razie to szok,nic prawie w siebie nie wcisne,doslownie nic mi nie odpowiada,ostatnio kiwi zjadlam,prawie,ze wyladowaly w toalecie,banany mnie jeszcze ratuja,dzis zjadlam gotowane ziemniaki z marchewka,ale tez bardzo malo,denerwuje mnie to,bo ciezko jest mi cos wymyslec do jedzenia i potem to naprawde zjesc.jak juz cos zjem to w mikroskopijnych ilosciach :( nic jeszcze do tej pory nie przytylam,wydaje mi sie,ze nawet schudlam,mam nadzieje,ze to sie wkrotce zmieni :(( wlasnie teraz mnie muli,na zoladku jakby mi cos "lezalo" i wez tu cos zjedz.Mam nadzieje,ze z maluszkiem jest tak czy siak wszytko ok,ja to tam obojetnie,ale juz powoli chce odzyskac apetyt!

pozdrawiam serdecznie,napisz jak sie czujesz :) niech Cie maz rozpieszcza! :)

Witaj Karwiczki słyszałam i czytałam że to normalne i że u niektórych kobiet zdaza sie brak apetytu, wiec nie masz sie czym martwić. za niedługo Ci minie tak samo jak i mnie. Ja ogólnie czuje się dobrze budze sie o 5 rano głodna i standardowo obieram jabłko i dziele na 4 częsci zapcham sie nim i idę dalej spać o 9 znowu wstaję wyprawić mojego ukochanego do pracy znowu czuje sie głodna ale o czym nie pomysle zaraz mnie mdli wiec piję mleko takie tłuste i mam na jakiś czas spokuj haha ;))) Ogólnie czuję się raczej dobrze nie wspominając wieczorów kiedy to robi mi sie nie dobrze słabo i łóżko ściele 30 min. Jestem marudna wszystko mnie drażni, a potem płacze :)))) bo nie chciałam nikogo urazic haha ;)))). Mówi Ci dziewczyno jak mam jeden dzień na 3 dni normalny to sie cieszę i wszystcy dookoła też sa szczęśliwi,,,

Witajcie dziewczyny :)
Dzisiaj mam trochę czasu tak więc możemy popisać :)
Aniu kiedy masz termin @?
Karwiczki kurcze trzymaj się, to normalne w ciąży <tuli> tak więc głowa do góry :* ! Przejdzie
Agagu witam Cię, my nie miałyśmy okazji ze sobą popisać.. przede wszystkim Gratuluje ciąży! :*

A tak w ogóle to 9 dni temu odstawiłam lutkę, wg lekarza jak nie ma ciąży to @ miała przyjść góra 4 dni temu (taki ostateczny wtermin) i zgadnijcie.. @ nie ma i w ogóle się nie zapowiada, również żadnych plamień jak w poprzednim cyklu - po prostu nic!
Myślałam że to stres, nowa praca itd ale w lipcu brałam lutkę i do 3 dni po odstawieniu dostałam @ a byłam 3 dni przed obroną mgr i tydzień przed ślubem więc zgodzicie się że nowa praca to pryszcz i w lipcu miałam 100 razy więcej stresu, więc chyba nie o to chodzi.
Aaa no i oczywiście testy wychodzą negatywne :D ajajaj.. w poniedziałek idę zrobić badania prolaktyny i chrzanie testy, w poniedziałek zrobię też sobie bete :] szkoda nerwów.
Żeby nie było, wszystko przyjmuję na luzie - jak nigdy! :] a mój mężuś szaleje :D
I od tygodnia mam objawy jak na @..

Buziaki

reklama
Natkusia byłoby super :) Mam nadzieje, że Wam się udało !!! Może skoro piszesz, że odpuściłąś to się udało :D

Ja dopiero 1 listopada, ale nie jestem raczej w ciąży. Nie udało się w tym cyklu. Nie czuje kompletnie nic. Przecież tydzień przed @ chociaż piersi powinny boleć. A oprócz tego , że jajniki kłują czasem to nic poza tym.
Nawet na @ się czuje no ale to jeszcze trochę czasu.

Dziewuszki ja tu Was czytam , ale jestem na wątku dla staraczek :) Tam mi jest raźniej i więcej Nas :)

Karwiczki i AGAGU
całuje Was mocniutko !!!

Natkusia koniecznie daj znać !!

Do góry