reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Aniu-Aneczko ,witaj ,jak sie masz?pewnie meza wykanczasz na calego hehe :) jestem ciekawa czy sie tym razem Wam uda,trzymam kciuki!pytasz kiedy mnie piersi zaczely bolec,juz Ci mowie,ze nie od poczatku,powiedzmy,ze tak jakos w 4 tygodniu ciazy,bole brzucha sie zmniejaszaja,juz teraz nie sa takie czeste,ale sa bo to sie scianki macicy rozszerzaja,dlatego ten lekki bol,niczym na okres.Mdlosci mi dalej towarzysza,bylam u lekarza i mam zwolnienie na 2 tygodnie,powiedzial,ze najczesciej ustepuje z koncem 3 miesiaca,takze musze sie troche pomeczyc.Najgorszym zapachem,ktorego nie moge zniesc to lodowka,zmywarka(jak juz naczynia w niej troche poleza,kawa(a tak ja kochalam!!!) no i pare roznych jeszcze,apetyt jeszcze maly,jak zjem obiad okolo o 16,to pozniej do konca dnia juz nic w siebie nie moge wcisnac,ale lekarz powiedzial,ze apetyt jeszcze przyjdzie.27 w czwartek mam termin,juz sie nie moge doczekac!

Agagu

gratulacje jeszcze raz,widze,ze maluszek rosnie :) ja ide za tydzien na wizyte,bedzie to druga wizyta po 3 tygodniach,to pewnie tez juz troche podroslo :)
a jak jest w Polsce z USG?tutaj podczas ciazy 3 sa darmowe(1,2 i 3 trymestr) za kazde dodatkowe trzeba placic 10 euro.
Wiesz juz kiedy masz termin porodu?

pozdrowiam Was serdecznie!

reklama
AGAGU ale Ci zazdroszcze:) Nawet nie wiesz jak bardzo :) Ale to zazdrość pozytywna:) I cieszy mnie, że wszystko u Ciebie ok :) A który to tydzień/miesiąc? A bolą Cię piersi? U mnie dopiero 5 dzień po owulacji, ale nie czuje niestety nic. Czasem tylko jajnik delikatnie zaboli i to wszystko. Ja znowu myślę tylko o tym...
Agagu przypomnij mi, w którym cyklu Wam się udało? Bo nie mogę się doszukać.
Kupiłam też dwa testy ACON bo chyba wspominałaś , że też nim sprawdzałaś. A powiedz ile dni po owulacji wyszedł Ci test pozytywny? I czy , że tak powiem po stosunku w tych dniach czułaś już, że się udało czy to przyszło dopiero później?

Karwiczki ja juz jestem po drugiej wizycie ale nic mi nie wiadomo żeby za USG sie u nas płaciło chyba by mnie powiadomiła pani doktor. O termin porodu jeszcze nie pytałam na pierwszej wizycie najważniejsze było dla mnie ze jest fasolka a na drugiej bijace serduszko przez co moje wizyty były strasznie nie po układan. Ale 02.11 mam trzecią wizyte i juz na pewno zapytam o termin z moich wyliczeń wypada na pierwszą połowe czerwca ciekawe czy się bardzo pomyliłam :))))
Pozdrawiam Cię Kochana dbaj o siebie i swoje serduszko buziaki dla was ;***

ANECZKO jestem juz w 7 tygodniu i 6 dniu ciaży czyli ja i KARWICZKI bedziemy radzic prawie w tym samym czasie ;))). Bolą mnie piersi najbardziej sutki ale da sie wytrzymac jesli ich nie dotykam.
Jeśli chodzi o to w którym cyklu nam sie udało to moge powiedziec że w pierwszym ponieważ ja i mój narzeczony planowalismy dzidziusia ale dopiero po ślubie:-).
Tak ja też zrobiłam sobie test ACON ultraczułu jest naprawde dobry moim zdaniem. a ciąże wykrył mi w 20.09 miałam dostać @ a 26 zrobiłam pierwszy test a potem powtarzałam go co drugi dzień

ANIU ale który to był dnień po owulacji tego ci nie powiem poniewaz nigdy nie zastanawiałam sie na dtym kiedy mam dni płodne i którego dokładnie mam owulacje :))). Po stosunku oczywiscie czułam ze jestem w ciaży bo w szpitalu 7.09 powiedzieli mi ze jest ciaża 4 tydzień choc ciąży nie były i gdy wyszłam ze szpitala to że tak powiem współżyłam stwierdziłam że 2 razy w tym samym czasie raczej nie da sie zajsć w ciaze wiec nie uwazałam i jak sie potem okazało w ciązy jeszcze wtedy nie byłam 20 w dzien spodziewanej @ zrobiłam druga beta hcg bo tak mi zlecił ginekolog zaraz po tym jak wyszłam ze szpitala i wynik był negatywny a 22 na wizycie u ginekologa powiedzieli mi ze są zmiany ciażowe ale moze to być wywołane zblizajacym sie okresem i kazali mi czekać do końca miesiaca na @ którego sie nie doczekałam zato zmieniłam ginekologa który mi próbował wmówić ze to stres lub ciąza pozamaciczna jak sie później 03.10 okazało na wizycie u innego ginekologa ciaża rozwija się prawidłowo

Tak więc ANIU to jedyne co moge Ci odpowiedzieć na twoje pytania :-)

Dzięki AGAGU . Kochana jesteś, że tak odpowiadasz na moje pewnie nudne pytania :) Wiesz doszukuję się a poza tym to ciekawi mnie to po prostu :) Podobno ten test ACON jest bardzo czuły, nie wiem czy wytrzymam do spodziewanej miesiączki, ale postaram się ;) Chociaż jak pisałam chyba to tylko (albo aż) udało Nam się przytulać 3 razy w okolicach owulacji a właściwie wg mnie dzień przed, w sam dzień i dzień po ;) Narazie oczywiście nic nie czuje bo to dopiero kilka dni po hehe :) Tylko jajnik czasem kłuje ale to różnie bywa po odstawieniu tabsów więc pewnie uczą się pracować samodzielnie :)

Uważajcie na siebie :)

reklama
ANECZKO jestem juz w 7 tygodniu i 6 dniu ciaży czyli ja i KARWICZKI bedziemy radzic prawie w tym samym czasie ;))). Bolą mnie piersi najbardziej sutki ale da sie wytrzymac jesli ich nie dotykam.
Jeśli chodzi o to w którym cyklu nam sie udało to moge powiedziec że w pierwszym ponieważ ja i mój narzeczony planowalismy dzidziusia ale dopiero po ślubie:-).
Tak ja też zrobiłam sobie test ACON ultraczułu jest naprawde dobry moim zdaniem. a ciąże wykrył mi w 20.09 miałam dostać @ a 26 zrobiłam pierwszy test a potem powtarzałam go co drugi dzień

Agagu widze,ze my nawet tego samego dnia testy robilysmy :) tez sie dowiedzialam 20 ze jestem w ciazy.Ja jestem teraz dokladnie w 8 tygodniu,czyli tylko 2 dni dluzej niz TY,mam cykle 28 dniowe i lekarz wyliczyl mi termin na 30 maja,jesli tez masz takie cykle to bedziesz miala pewnie termin dwa dni po mnie :) ale nie zapomnijmy,ze tylko 5 % dzieci przychodzi na swiat w terminie.U mojej szwagierki corka przyszla 10 dni przed terminem,a wczoraj urodzila nasza znajoma 2,5 tygodnia po terminie :) najwazniejsze,zeby dziecko bylo zdrowe :)

zycze Tobie milej ciazy,malo mdlosci i duzo wypoczynku!!

Do góry