reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Aniu-Aneczko ,witaj ,jak sie masz?pewnie meza wykanczasz na calego hehe :) jestem ciekawa czy sie tym razem Wam uda,trzymam kciuki!pytasz kiedy mnie piersi zaczely bolec,juz Ci mowie,ze nie od poczatku,powiedzmy,ze tak jakos w 4 tygodniu ciazy,bole brzucha sie zmniejaszaja,juz teraz nie sa takie czeste,ale sa bo to sie scianki macicy rozszerzaja,dlatego ten lekki bol,niczym na okres.Mdlosci mi dalej towarzysza,bylam u lekarza i mam zwolnienie na 2 tygodnie,powiedzial,ze najczesciej ustepuje z koncem 3 miesiaca,takze musze sie troche pomeczyc.Najgorszym zapachem,ktorego nie moge zniesc to lodowka,zmywarka(jak juz naczynia w niej troche poleza,kawa(a tak ja kochalam!!!) no i pare roznych jeszcze,apetyt jeszcze maly,jak zjem obiad okolo o 16,to pozniej do konca dnia juz nic w siebie nie moge wcisnac,ale lekarz powiedzial,ze apetyt jeszcze przyjdzie.27 w czwartek mam termin,juz sie nie moge doczekac!

Agagu

gratulacje jeszcze raz,widze,ze maluszek rosnie :) ja ide za tydzien na wizyte,bedzie to druga wizyta po 3 tygodniach,to pewnie tez juz troche podroslo :)
a jak jest w Polsce z USG?tutaj podczas ciazy 3 sa darmowe(1,2 i 3 trymestr) za kazde dodatkowe trzeba placic 10 euro.
Wiesz juz kiedy masz termin porodu?

pozdrowiam Was serdecznie!

reklama
AGAGU ale Ci zazdroszcze:) Nawet nie wiesz jak bardzo :) Ale to zazdrość pozytywna:) I cieszy mnie, że wszystko u Ciebie ok :) A który to tydzień/miesiąc? A bolą Cię piersi? U mnie dopiero 5 dzień po owulacji, ale nie czuje niestety nic. Czasem tylko jajnik delikatnie zaboli i to wszystko. Ja znowu myślę tylko o tym...
Agagu przypomnij mi, w którym cyklu Wam się udało? Bo nie mogę się doszukać.
Kupiłam też dwa testy ACON bo chyba wspominałaś , że też nim sprawdzałaś. A powiedz ile dni po owulacji wyszedł Ci test pozytywny? I czy , że tak powiem po stosunku w tych dniach czułaś już, że się udało czy to przyszło dopiero później?

Karwiczki ja juz jestem po drugiej wizycie ale nic mi nie wiadomo żeby za USG sie u nas płaciło chyba by mnie powiadomiła pani doktor. O termin porodu jeszcze nie pytałam na pierwszej wizycie najważniejsze było dla mnie ze jest fasolka a na drugiej bijace serduszko przez co moje wizyty były strasznie nie po układan. Ale 02.11 mam trzecią wizyte i juz na pewno zapytam o termin z moich wyliczeń wypada na pierwszą połowe czerwca ciekawe czy się bardzo pomyliłam :))))
Pozdrawiam Cię Kochana dbaj o siebie i swoje serduszko buziaki dla was ;***

ANECZKO jestem juz w 7 tygodniu i 6 dniu ciaży czyli ja i KARWICZKI bedziemy radzic prawie w tym samym czasie ;))). Bolą mnie piersi najbardziej sutki ale da sie wytrzymac jesli ich nie dotykam.
Jeśli chodzi o to w którym cyklu nam sie udało to moge powiedziec że w pierwszym ponieważ ja i mój narzeczony planowalismy dzidziusia ale dopiero po ślubie:-).
Tak ja też zrobiłam sobie test ACON ultraczułu jest naprawde dobry moim zdaniem. a ciąże wykrył mi w 20.09 miałam dostać @ a 26 zrobiłam pierwszy test a potem powtarzałam go co drugi dzień

ANIU ale który to był dnień po owulacji tego ci nie powiem poniewaz nigdy nie zastanawiałam sie na dtym kiedy mam dni płodne i którego dokładnie mam owulacje :))). Po stosunku oczywiscie czułam ze jestem w ciaży bo w szpitalu 7.09 powiedzieli mi ze jest ciaża 4 tydzień choc ciąży nie były i gdy wyszłam ze szpitala to że tak powiem współżyłam stwierdziłam że 2 razy w tym samym czasie raczej nie da sie zajsć w ciaze wiec nie uwazałam i jak sie potem okazało w ciązy jeszcze wtedy nie byłam 20 w dzien spodziewanej @ zrobiłam druga beta hcg bo tak mi zlecił ginekolog zaraz po tym jak wyszłam ze szpitala i wynik był negatywny a 22 na wizycie u ginekologa powiedzieli mi ze są zmiany ciażowe ale moze to być wywołane zblizajacym sie okresem i kazali mi czekać do końca miesiaca na @ którego sie nie doczekałam zato zmieniłam ginekologa który mi próbował wmówić ze to stres lub ciąza pozamaciczna jak sie później 03.10 okazało na wizycie u innego ginekologa ciaża rozwija się prawidłowo

Tak więc ANIU to jedyne co moge Ci odpowiedzieć na twoje pytania :-)

Dzięki AGAGU . Kochana jesteś, że tak odpowiadasz na moje pewnie nudne pytania :) Wiesz doszukuję się a poza tym to ciekawi mnie to po prostu :) Podobno ten test ACON jest bardzo czuły, nie wiem czy wytrzymam do spodziewanej miesiączki, ale postaram się ;) Chociaż jak pisałam chyba to tylko (albo aż) udało Nam się przytulać 3 razy w okolicach owulacji a właściwie wg mnie dzień przed, w sam dzień i dzień po ;) Narazie oczywiście nic nie czuje bo to dopiero kilka dni po hehe :) Tylko jajnik czasem kłuje ale to różnie bywa po odstawieniu tabsów więc pewnie uczą się pracować samodzielnie :)

Uważajcie na siebie :)

reklama
ANECZKO jestem juz w 7 tygodniu i 6 dniu ciaży czyli ja i KARWICZKI bedziemy radzic prawie w tym samym czasie ;))). Bolą mnie piersi najbardziej sutki ale da sie wytrzymac jesli ich nie dotykam.
Jeśli chodzi o to w którym cyklu nam sie udało to moge powiedziec że w pierwszym ponieważ ja i mój narzeczony planowalismy dzidziusia ale dopiero po ślubie:-).
Tak ja też zrobiłam sobie test ACON ultraczułu jest naprawde dobry moim zdaniem. a ciąże wykrył mi w 20.09 miałam dostać @ a 26 zrobiłam pierwszy test a potem powtarzałam go co drugi dzień

Agagu widze,ze my nawet tego samego dnia testy robilysmy :) tez sie dowiedzialam 20 ze jestem w ciazy.Ja jestem teraz dokladnie w 8 tygodniu,czyli tylko 2 dni dluzej niz TY,mam cykle 28 dniowe i lekarz wyliczyl mi termin na 30 maja,jesli tez masz takie cykle to bedziesz miala pewnie termin dwa dni po mnie :) ale nie zapomnijmy,ze tylko 5 % dzieci przychodzi na swiat w terminie.U mojej szwagierki corka przyszla 10 dni przed terminem,a wczoraj urodzila nasza znajoma 2,5 tygodnia po terminie :) najwazniejsze,zeby dziecko bylo zdrowe :)

zycze Tobie milej ciazy,malo mdlosci i duzo wypoczynku!!

Do góry