reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

reklama
kliknij w tego moje suwaczka i otworzy Ci się strona, tam zrób swojego, są różne rodzaje i wklej link w ustawienia :) czyli:
ustawienia => panel kontrolny => sygnatura - wklej to

ja mykam spać, dobranoc :*

Witajcie Kochane!

Dziś w Bydgoszczy znowu piękna słoneczna pogoda:)

Ja dziś się lepiej czuje, przeziębienie sobie już odchodzi w niepamięć.
Dziś rano tempr w pochwie znowu 37.1. @ nadal nie ma.

Całuje i życzę miłego dnia

Dzień dobry :) !
Ojj u mnie od rana dziwnie.. dostałam jakiegoś krwawienia w 11 dc i temp spadła mi z 36,64-62 na 36,46 i nie wiem o co chodzi :( owulki jeszcze nie miałam, testy wychodziły mi negatywnie a dzisiaj jeszcze nie robiłam..
Jak myślicie co to może być?
Dodam, że trochę jajniki i pod brzuchem mnie pobolewa..
spóźniona @ to raczej nie jest bo lekarz stwierdził że nowy cykl mi się zaczął i pęcherzyki są w jajniku i będzie owulka.. ojoj :( słyszałam kiedyś o krwawieniu-plamieniu okoloowulacyjnym ale nie wiem..

Aniu @ nie ma, dobry znak! Oby tak dalej :) nie umiem doczekać się Twojego testu.

NATKUSIU chyba się nie doczekamy testu bo właśnie zobaczyłam na papierze krew przy wycieraniu więc pewnie idzie @. Tylko dziwi mnie , ze mam wyższą temperaturę, ale też nigdy wcześniej nie mierzyłam więc może mam po prostu wyższą temperaturę na co dzień. Ale może dla pewności i tak dziś zrobię test. Można zrobić test jak ma się @?

O jej.. byłaś chora więc z tą temp różnie może być.
test spokojnie możesz zrobić w czasie @ :] ale dopóki nie masz normalnej @ to jeszcze nic nie jest przesądzone.
A ja nie wiem co z tym moim krwawieniem eh :( ..

NATKUSIA narazie nie mam normalnego @ tylko że tak powiem jak głęboko włoże papier to delikatna krewka . Poczekam co będzie później.
Kochana kurcze nie wiem, może faktycznie okołoowulacyjne to krwawienie? A może macica się oczyszcza jeszcze co? A możesz po prostu zadzwonić do swojego lekarza?

Zobaczymy to będzie dalej, może wredota nie przyjdzie! Oby oby! A jak przyjdzie @ to pamiętaj, nic sie nie stało - jest następny cykl i następna szansa więc głowa do góry! :) :*
Zobacze dzisiaj co to jest, jak jutro będę miała to zadzwonię do gina, jest to takie lekkie krwawienie więc może faktycznie okołoowulacyjne tylko że nigdy tego nie miałam.. Ale w końcu zaczęłam brać lutkę to wszystko jest możliwe..

A to może faktycznie od lutki.

Natkusiu
wiesz co? Mam tak samo jak Ty ostatnio, że się nie martwię wręcz cieszyłabym się gdyby przyszedł ten @ dziś normalnie w terminie bo to znaczy nowy cykl i nowe starania :) Mierzyłabym sobie od początku temperaturkę, wypróbowała te paski owulacyjne i może pójdę do innego lekarza żeby mnie zbadał i może zalecił zrobienie potrzebnych przedciążowych badań :)

Więc nie ma tego złego. Wiesz ja na początku miałam objawy , ale to chyba były po odstawieniu tabletek, później naprawdę tak jak pisałam czułam pustkę a mnie się wydaje, ze ciąże mimo wszystko się czuje:) Jak nie fizycznie to duchowo :) Dla mnie to byłby mały sukces jeśli bym dostała dziś @.
Moja Siostra po odstawieniu tabsów dostała po pół roku i okazało się, że ma Policystyczne Jajniki i musiała się trochę podleczyć bo też z hormonami okazało się , ze ma problem. Dała sobie rok. Zawsze zdrowy tryb życia prowadziła, ale przez rok szczególnie o siebie zadbała i po roku pierwszy strzał i córeczka :)

Chyba najgorsze w tym wszystkim jest to oczekiwanie :) I pewnie w drugim cyklu też tak będzie , ale może łagodniej heh ;) To był pierwszy raz więc nowe nieznane dotąd emocje.
Jak dostane dziś @ i test wyjdzie negatywnie to normalnie strzele sobie lampkę winka lub szampana żeby odreagować ten miniony stres i wypije NASZE ZDROWIE DZIEWCZYNKI :)

Myślę też, że czytanie różnych forum, postów itd jest nie zbyt fajne. Bo kobietki mają to do siebie, że jak wyczytają jakieś objawy to od razu je sobie przypisują. Nasze forum jest oczywiście inne :D My się tu wspieramy haha :) Trzeba tak jak mówiła Karwiczka wrzucić na luz i faktycznie nie ma sensu robić wcześniej testów niż w okolicach miesiączki :)

reklama
Brawo Aniu! I właśnie o takie podejście chodzi..! Nic nie przyspieszymy a myśląc ciągle i stresując się możemy to opóźnić.
Jestem pewna że na każdą z nas przyjdzie czas i doczekamy się maleństwa :) Jest to zdrowe podejście do sprawy :]
Oby szybko @ Ci przyszła i wtedy będziesz mogła planować :) Będziemy razem sobie planować i się wspierać :*
Ja potem będę robiła test owulkowy, może dzisiaj wyjdzie pozytywny hmmm (?) dziś mój mąż wraca więc byłoby tak akurat :D tylko marwie się o to krwawienie ale to już inna sprawa.. Potem napiszę jaki wyszedł teścior owulkowy
Co do objawów Ha! Ja mam co miesiąc objawy ciążowe :] taka jest nasza kobieca psychika, a jak poczytamy albo posłuchamy to juz w ogóle hehe :)
Ja po lekarzu jak przyszłam i powiedział że to nie ciąża to walnęłam sobie na odstresowanie drinka :D

Ja mykam na kawę do mamusi :) wpadnę ok 14 na chwile a potem mam seminarium w pracy hmmmm ...
Buziole

Do góry