reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

No to zobaczysz jaki test, lepsza czułość 20 niż 25 :)
Zobaczymy, może @ nie przyjdzie a to jest tylko Twoje wrażenie.. I nie każda odczuwa objawy ciąży więc nie doszukuj się ich, może ich na poczatku nie być :]
A powiedz mi.. byłaś u lekarza z tematem odstawienia tabletek i planowaniem dziecka?

reklama
Hej dziewczyny!nie wytrzymuje,jestem w pracy ale pisze z komorki!bylam u gina,pobral krew,usg i wyniki dopiero za tydzien!!!ale powiedzial,ze na sto% ciaza jest!!pytal o symptomy i temperature,powiedzial,ze z temp.to jest dlatego podwyzszona,bo wzrasta poziom progesteronu i to jest taka naturalna reakcja by zapobiec poronieniu :) mowil,ze skurcze beda jeszcze sie pojawiac przez dluzszy czas,bo to scianki macicy sie "rozciagaja".pogratulowal mi i powiedzial,ze moge juz oznajmic rodzince :))) za tydzien w czwartek dostane juz ta ksiazeczke dla przyszlej mamy!!! A USG teraz nie robil,bo mowi ze to za wczesnie i ze za tydzien juz na pewnp bedzie widac!!!:-D przykro mi Aniu,ze wczoraj test wyszedl negatywny,ale bylo pewnie za wczesnie!odczekaj jeszcze troszke i jesli nie przyjdzie miesiaczka,to zrob z rana tescik,a z ta temperatura to dobry znak,ale lepiej nie nakrecac sie za bardzo!

NATKUSIA obserwuj swoj sluz,czekaj na meza i do dziela!!!

Ja spadam dalej do pracy,zerkne tu od czasu do czasu ale tak calkiem zeby z Wami popisac to bede dopieo wieczorem,bo na telefonie strasznie niewygodnie sie pisze i trwa to o wiele dluzej :)

Buziaczki dla Was!!!!<3

Karwiczki !!! GRATULUJE KOCHANA !!!
Cudowne wieści :) ciesze się razem z Wami, super !!! :))
To teraz się oszczędzaj, jedz witaminki i infOrmuj rodzinkę! :)

Hej ;) Ja ostatni okres miałam 4 września. Od kilku dni bolą mnie piersi, w sumie jedna bardziej. Podbrzusze mnie boli tak jakbym miała @ dostać. Cykle miałam co 27 dni ale ostatnie 2 miesiące cykl trwał 24 dni. Więc według 27 dniowego powinnam dostać 1 października. 3 dni temu robiłam test jednak wyszedł on negatywny. Mam szansę być w ciąży? :) Ogólnie czuje się taka zmęczona i rozdrażniona .

Szanse zawsze są :) tylko test zrób w terminie albo po @ bo wyjdzie bardziej wiarygodny :] przed terminem @ może być ciąża ale jest za mało hormonu, żeby wyszło na teście. Ewentualnie mykaj na beta hcg z krwi, powinien już wyjść :)
Widzę, że już masz aniołka, kochaniutka :))

ADKA podpisuje się pod Natkusią :) Gratuluje ślicznej córeczki,. Pewnie pamiętasz jak czułaś się w ostatniej ciąży więc może będziesz miała podobne objawy:)

KARWICZKI to cudownie !!! Lekarz Powiedział , który to tydzień ? Tak Ci zazdrościmy:) Wspaniałe wieści :) Musisz być pełna pozytywnej energii:)

Będziemy na Ciebie czekały do wieczora.

NATKUSIA oczywiście, że byłam u lekarza zrobić chociaż cytologię. Ale mój ginekolog jest wspaniałym onkologiem a do ciąży ma takie jak dla mnie zbyt lajtowe podejście, dlatego chce wybrać się do innego.Właśnie on powiedział mi, że nie potrzeba robić przerwy po tabletkach. Jak już to możliwość ciąży mnogiej , ale na płód to nie ma wpływu. A dlaczego pytasz Natkusiu?

Ostatnia edycja:
Ojjj dobre wieści z samego rana :) aż mi się humor o wiele polepszył :D tak się cieszę ze szczęścia Karwiczki :)
Aneczko ja tam czuje że nam się też szybko uda :) po prostu to czuję, Tobie może już za niedługo..

Co do Adki to nie koniecznie będzie miała te same objawy, z tego co się orientuje to przy każdej ciąży mogą być zupełnie inne więc też nie może się tym za bardzo kierować..
Ahh w chwili zapłodnienia powinno być takie boom i każda kobieta wie że jest w ciąży bez żadnych testów i stresu!

NATKUSIU dopisałam do swojej wcześniejszej wypowiedzi o wizycie u lekarza.
Masz racje. To powinno być BOOM i już się wie :) Ale kobietki niektóre piszą, że to czują:)
Ehh kochana Ty masz pierwsza szanse więc za Ciebie teraz będę trzymała kciuki. Ja muszę poczekać na miesiączkę najpierw, która nie wiadomo kiedy przyjdzie, ale czuje, że już dziś. Jeśli ma przyjść to jak najszybciej żeby można było dalej się starać:)

No dokładnie.. jak już @ ma przyjść to niech przyjdzie szybko żeby można było rozpocząć nowy cykl :]
Pytałam o tego lekarza bo jak ja brałam tabletki anty to lekarz zawsze mi powtarzał przy kontrolach że jeżeli będę chciała odstawić tabletki i starać się o dziecko to mam go poinformować o tym. I tak zrobiłam, miałam robione podstawowe badania, lekarz przepisał mi lutkę żeby było łatwiej i porozmawiał ze mną co i jak. Więc myśle że to jest ważne żeby lekarz przygotował :)
Powiem Ci Aniu, że czuję taki dreszczyk emocji ze za niedługo będą dni płodne i 24 godziny walki o złoty strzał :D

Cieszy mnie to Natkusiu :) Na pewno się Wam uda !!! Moim znajomym udało się w 2 cyklu ale to pierwsze ich staranie było i też złoty strzał - bliźniaki. Tylko koleżanka czekała właśnie do naturalnej miesiączki po odstawieniu. Może też pójdę do innego lekarza. Poczekam do końca tygodnia na okres i jak nie przyjdzie to zapiszę się na wizytę, może mi też coś przypisze :) Muszę poczytać na co dokładnie jest ta luteina i duphaston czy jakoś tak bo powiem szczerze, że do końca nie wiem. Ale zaraz poczytam. Ale jeśli chodzi o ciąże to lekarza zmienić muszę bo ten mój ma zbyt luzackie podejście do tego a jednak kobieta każda chce być dopieszczona, dopytana, doinformowana, konkretnie zbadana itd.

reklama
To jest to, lepiej chodzić z takimi sprawami do dobrego lekarza bo z tym nie ma żartów..
Ja jestem bardzo zadowolona z mojego lekarza, potrafi wytłumaczyć i porozmawiać, nie raz rysuje żeby jaśniej wytłumaczyć.. Taki prawdziwy lekarz-człowiek :) do rany przyłożyć..
Luteina i duphaston to jest to samo, a mianowicie naturalny progesteron. Ja akurat mam trochę mało progesteronu i lutkę muszę brać od 16 do 25 dc. Luteinę bierze się również na uregulowanie @, wywołanie @ a także kobiety w ciąży biorą na podtrzymanie fasolki :) a duphaston to tańsza wersja luteiny :]
na pewno nam się uda, prędzej czy później tak jak Tobie :) zobaczymy.. ponad miesiąc jest do terminu @ więc czasu jest a jest na sprawdzanie :D
byle żebym wiedziała kiedy owulka się zaczyna poprzez te testy i zobaczymy :) ojjj jak fajnie..

dziewczyny dzisiaj mam mega dobry humor że Hej!
przesyłam moc pozytywnych fluidków! :*

Adka trzymam kciuki za dwie porządnie grube krechy na teście :)
chciałaś tak szybko kolejne dziecko?

Do góry