reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

natkusia ale sie usmialam,karwiczki nie kurwiczki!!!!!! :p

Pewnie,ze kazdej w koncu sie uda!ja wiem,jakie to jest wyczerpujace,trzymam za Was wszystkie kciuki!!!Moze juz sie udalo,a nawet o tym nie wiecie!!

Jutro dopiero o 16 termin,chyba padne z ciekawosci!!!DamWam znac jak najszybciej!!!

A Wy informujcie na bierzaco co tam z Waszymi brzuszkami sie dzieje :))

reklama
Aaaaaaaaaaaaa!! :D Karwiczki przepraszam, błąd w pisowni tzw klawiaturowe przejęzyczenie ;) <wstyd>
Ty jutro idziesz o 16 a ja o 14.30 do lekarza i czegoś się dowiem. Nie ukrywam, że mam nadzieje że lekarz jutro mnie zaskoczy i wróce z dobrymi nowinami jak Ty :p
Jeszcze rano zrobie teścior i mam nadzieje że coś wyjdzie przed lekarzem.. 32 dc i @ nie widać ajajaj

Mój mąż już mówi mi przez WY :D ciągle patrzy na mnie i mówi "Ty jesteś w ciąży, będziemy mieć dzidziusia!" .. mam dziwny zmienny nastrój i ciągle chce mi się jeść :D
Jak nic z tego nie będzie to najbardziej szkoda mi będzie mojego Skarba bo tak bardzo by chciał eh :(

Ejjjj .. nie śmiejcie się ze mnie!! :( :p

natkusia,
glowa do gory!wiem,jak to jest jak sie tak czeka i czeka...jesli chodzi o tabletki i proby ciazy po ich odstawieniu,to szczerze mowiac nie wiele wiem na ten temat,ale wydaje mi sie,ze jesli je odstawilas,to nic nie stoi na przeszkodzie by zajsc w ciaze.Jesli chodzi o test,to najwczesniej mozesz go zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki,takze przed nia jest jeszcze za wczesnie.

A wizyte mam jutro o 16.

Natkusia trzymam jutro kciuki,mam nadzieje,ze wrocisz z dobrymi nowinami!!!!!!!
Ja choc mam 4 testy pozytywne i tak nie bede na sto procent pewna,nim potwierdzi to lekarz.
Moj maz tez juz szaleje,jak nigdy mi kwiatow nie kupowal,to jak sie dowiedzial od razu z bukietem przylecial na drugi dzien,wieczorem jak wraca z pracy przynosi czipsy itp.a ja nawet w sumie nie mam jeszcze zachcianek,slodkie to jak faceci patrza na ciaze ukochanej :)

Jutro bedziemy wiedziec wiecej :)

A jesli chodzi o moje zmiany,to w sumie nie zaobserwowalam nic szczegolnego,oprocz tego-przepraszam od razu-ze mam gazy i lekkie rozwolnienie z rana...:sorry: ,temperatura mierzona z rana caly czas kolo 37,2,to tez kolejny dowod na ciaze i dopiero od dzis pobolewaja mnie piersi.Byc moze dlatego,ze nigdy nie mialam dolegliwosci przedmiesiaczkowych

natkusia,
glowa do gory!wiem,jak to jest jak sie tak czeka i czeka...jesli chodzi o tabletki i proby ciazy po ich odstawieniu,to szczerze mowiac nie wiele wiem na ten temat,ale wydaje mi sie,ze jesli je odstawilas,to nic nie stoi na przeszkodzie by zajsc w ciaze.Jesli chodzi o test,to najwczesniej mozesz go zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki,takze przed nia jest jeszcze za wczesnie.

A wizyte mam jutro o 16.

Dzięki :* Miesiączkę miałam mieć 23.09 po odstawieniu luteiny, ale jej nie dostałam i nie zapowiada się na żadna miesiączkę. Za to ciągle wydaje mi się ze dostałam ją ponieważ mam dużo takiego mlecznego śluzu i nie wiem o co chodzi.
Ja też mam kilka objawów ale to również może być moja wyobraźnia :]
Najgorsze jest to że serce i rozum podpowiada mi że to mała fasoleczka :) najgorsze będzie rozczarowanie. Na razie testy mi nie wychodzą ale z testami różnie też bywa
Nie ma co gdybać, zobaczymy jutro :)

Ostatnia edycja:
kurcze,pomylilam,sie,to mialo byc do Ania-aneczka!przepraszam!!!

Natkusia,z testami jesli sa negatywne to roznie to bywa,byc moze nie jest jeszcze zbyt duzo hormonu,ktory organizm wytwarza go podczas ciazy,dlatego test go nie wykazuje,ale jutro bedziesz miala pelna swiadomosc :)

Spoko spoko :)
no właśnie słyszałam jak to z tymi testami.. czytałam że dziewczynom wychodziły nawet 2-3 tyg po termienie miesiączki co dla mnie jest bezsensowne :| mój mąż jest pewny że jutro bydą już 2 krechy ehh mój kochany, bez niego byłoby mi ciężko :)
Test najlepiej robić najwcześniej w dniu spodziewanej @ .. są przypadki że dziewczyny przed @ robiły test i wyszły pozytywne a potem przyszła miesiączka bo doszło do poronienia biochemicznego więc lepiej nie wiedzieć o takich rzeczach i zrobić po @ :]

Dziś rozmawiałam z koleżanką i właśnie opowiadała, ze wiedziała już , że jest w ciąży i zrobiła test i wyszedł negatywny:)

Natkusio
skoro to czujesz to może intuicja jest lepsza niż testy :) Podobno kobiety to czują jak są w ciaży. Ja miałam wrażenie przez tydzień takie, ale to mi minęło.

Fajnie macie drogie koleżanki, że już jutro będziecie więcej wiedziały. Koniecznie kciuki razy dwa za Was :)

Mój mąż bardzo spokojnie do tego podchodzi. Na zasadzie, że będzie cudownie jak się uda za pierwszym razem, a jak nie za pierwszym to za drugim ;) Tak realnie raczej :) Ale to dopiero nasze pierwsze starania, bardziej chyba ja przeżywam a on mnie wspiera:)

Mi pozostaje czekać do końca tygodnia:)
Ania

reklama
Dobrze, że mamy takich facetów :) podpora jest najważniejsza tym bardziej w tych sprawach ;)
Podobno się to czuję no ale zobaczymy, nie chcę się nakręcać ale to jest silniejsze ehh :D
Jutro jak tylko wróce od lekarza to dam Wam znać :)
a Ty kochaniutka czekaj na @ i oby ona nie przyszła!!
Feee feee odganiamy wredne miesiączki! A kysz!! :D

Karwiczki że się tak spytam, masz teraz jakiś śluz? Ciągle zastanawiam się nad nim. Normalnie jest mi ciągle mokro :D czytałam że podobno na początku ciąży jest duża ilość śluzu hmmmmmmmmm ..

Do góry