reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Patrzę cisza w naszym wątku.
Ja dziś miałam robić drugi test no ale niestety nie robiłam i nie zrobię... Po przebudzeniu się rano stwierdziłam, iż dostałam @ :crazy: Tak więc teraz leżę i umieram z bólu, mam 2 podpaski naraz bo jak z kranu idzie i zonk...
Tyle z mojego macierzyństwa w tym miesiącu...

reklama
My zrobiliśmy 3 testy około 2 tygodnie po zapłodnieniu i wszystkie były negatywne. Później zrobiliśmy test krwi i moczu i od razu wyszło, że jesteśmy w ciąży :) To chyba najlepszy sposób na sprawdzenie, czy się jest czy nie..

Tak czytam wątek i tli się jeszcze nadzieja. Wczoraj zrobiłam test ciążowy w dwa dni po terminie @ Wyszedł ujemny:-( @ dalej nie widu ani słychu, ale pobolewa mnie podbrzusze, mam masakryczne nastroje (raz śmiech raz płacz i wściekłość), wilczy apetyt. Boję się, że zaczynam sobie wkręcać różne rzeczy. 7 miesięcy temu odstawiłam tabletki anty i martwię się, że nigdy nie zajdę. Postanowiłam, że jak nie dostanę @ po weekendzie to zrobię test jeszcze raz.

Ja zrobiłam 5 testow ciazowych, tylko jeden wyszedł pozytywny. Kilka dni pozniej lekarz potwierdził prawidlowo rozwijającą się ciążę:)

Tak czytam wątek i tli się jeszcze nadzieja. Wczoraj zrobiłam test ciążowy w dwa dni po terminie @ Wyszedł ujemny:-( @ dalej nie widu ani słychu, ale pobolewa mnie podbrzusze, mam masakryczne nastroje (raz śmiech raz płacz i wściekłość), wilczy apetyt. Boję się, że zaczynam sobie wkręcać różne rzeczy. 7 miesięcy temu odstawiłam tabletki anty i martwię się, że nigdy nie zajdę. Postanowiłam, że jak nie dostanę @ po weekendzie to zrobię test jeszcze raz.

Zrób test z krwi Beta HCG odpowiedź będziesz miała tego samego dnia( w takich prywatnych placówkach jak Luxmed).

Mi test ciążowy dwu-kreskowy wyszedł zarówno w pierwszej jak i w drugiej ciąży na kilka dni przed terminem @, wszystko potwierdził test z krwi,który jest pewny.

UWAGA!!!!
Dziewczyny jeśli staracie się o dzidzię i coś Wam jak na razie nie wychodzi, a nie robiłyście wyników hormonalnych to róbcie na poziom prolaktyny. Ja poszłam, bo mi moja ginekolog-endokrynolog kazała. Jestem w szoku :szok:bo mam 2 razy więcej prolaktyny niż powinno być... Czemu Wam o tym piszę? Jednym ze skutków ubocznych nadmiaru prolaktyny może być problem z zajściem w ciążę... Idę po niedzieli do swojej doktor pokazać wyniki, bo chcę jak najszybciej dostać leki i wrócić do normy i móc normalnie z normalnym poziomem prolaktyny starać się o dzidzię;-)
http://www.we-dwoje.pl/prolaktyna;-;rozhustany;hormon,artykul,5016.html
to jest link do ogólnych informacji, znalazłam ten artykuł jak szukałam czegoś na temat podwyższonej prolaktyny.

Kochane kobietki. Jestem tu nowa. Ale czytam forum od początku i jestem z Wami, kibicuje Wam :)

Z mężem staramy się o dzidziusia dopiero od początku września. Chciałam się tylko utwierdzić, kiedy najpewniej zrobić badanie z krwi na beta hcg? Nie mogę znaleźć nigdzie konkretnej odpowiedzi.

Z góry dziękuje,
Aneczka

reklama
Do góry