reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

no wlasnie jakos wystaje mi ten brzuchol,hehe:-) a co do podgrzewacza Aniu to wlasnie tak jak mowisz, bedzie potrzebny przy grzaniu pozniejszego jedzonka to na pewno zakupie,no i jak juz mowilam to chce zeby tez moj mezus sobie pokarmil,on i tak synka bedzie malo widzial bo tak duzo pracuje to chociaz niech da buteleczke jak przyjdzie,ja wczesniej odpompuje i bedzie git :)
co do Natkusi to wlasnie nie jestem pewna czy dzis czy jutro te badania,pewnie sie za niedlugo zamelduje :)

reklama
Witam ;)))
Melduje się po wizycie :) Dziewczyny u mnie wszystko ładnie szyjka się rozciągneła nie duzo ale jednak nie ma już 20mm z czego jestem zadowolona maluch zdrowy wiercił się na usg nie dało się nic zrobić zreszta jak zwykle ;P pani doktor mówi że już ma baardzo mało miejsca w brzuszku waży około 2500 ale nie ważyła go bo poprostu wiercipięta nie dał nic zrobić. Ledwo co mi Lekarka zmierzyła szyjke bo mały głowice wypychał zupełnie jak Michaś od Natkusi. Poród napewno nastapi przed 31 maja poniewaz maluch juz i tak ma mało miejsca jak pisałam wyzej no a poza tym szyjka słaba nie trzyma jak trzeba krótka ale dzięki lekom stabilna za dwa tygodnie 8 maja mam nastepna wizyte i po niej odstawiamy leki po odstawieniu w przeciagu tygodnia wszystko ruszy więc licze że podkoniec maja będe juz z Kacperkiem w domu ;))))

Co do naszej Natkusi to wiem że w poniedziałek i we wtorek właśnie miała wizyty echo serduszka od Miśka i diabetologa ale jaka kolejnosć tego nie pamiętam ;P

Karwiczki śliczna masz piłeczkę ;)))) mój faktycznie jest jakis mały choc waga pokazuje 65 kg czyli jestem na plusie hmmm ,,, 16 kg ;) ;PPP

Ostatnia edycja:
Cześć kochane :*

Musiałam sobie trochę odetchnąć dlatego nic nie pisałam, tym bardziej, że mój mąż jest w domu także spędzałam z nim czas :tak: ale jutro idzie już do pracy więc będę częściej :*

Wczoraj byliśmy na badaniach i jestem PRZESZCZĘŚLIWA :biggrin2: Michał został calusieńki zbadany od stóp do głów i jest zdrowy jak ryba, bez żadnych wad rozwojowych :biggrin2: serducho ma idealne tak więc kamień spadł mi z serca, że po mamie nie ma żadnej wady. Był bardzo grzeczny na badania i dał się cały wybadać :tak: łożysko, wody idealnie w normie także Pani dr powiedziała, że ciąża książkowa. Malutki waży tyle samo co poprzedniego dnia czyli 1243g :biggrin2: i jest już główką w dół, prawdopodobnie już tak zostanie.

Tutaj jest nasz Synuś

już widzimy, że nosek ma po tatusiu :-D

a tu zdjęcie siusiaka jakby ktoś miał wątpliwości - Pani dr powiedziała, że nad wyraz duży - musiałybyście widzieć dumną minę mojego męża
laugh.gif

;-)

Dziewczyny piękne macie brzuszki, do wycałowania :*:* muszę mojemu powiedzieć, żeby nam sesję zrobił :tak:

Karwiczki cudowne wieści od lekarza :* a ja nie widziałam fotek z kącika Carmelka :>

Agagu to jeszcze miesiąc i Kacper będzie z Tobą :szok: ale szok! Jak ten czas leci.. Super :*

Aniu co do podgrzewacza to ja mam tyle ze względu, że dostaliśmy w idealnym stanie. Ale jakbym miała kupować to bym poczekała. Powiedz mi co do wózka, jaka jest ta skóra w Jedo? Mi podoba się ta kolorystyka brązowa ale ona jest tylko ze skórą, na to jestem sceptycznie nastawiona i mamy dylemat bo kolor super ale skóra i to taka jasna to będzie się brudzić.. w ogóle to jest skóra eco-skóra (zapomniałam się zapytać).. Co myślisz?

A ja sobie odpoczywam.. Dzisiaj na 14 jadę do diabetologa i mam nadzieję, że nie dostaniemy insuliny..

Aaaa i dzisiaj komoda przychodzi Yeah! :-)

Ostatnia edycja:
Natkus Kochana piękny ten twój synuś i jak sobie ładnie śpi ;)))) Uroczy !!!!!!!
A no jeszcze miesiąc juz nie mogę sie doczekać dzisiaj w nocy miałam masakre miednic tak mnie bolała przewracałam sie z boku na bok nie mogłam zasnać no koniec mówiłam o tym mojej lekarce zbadała mnie obejrzała obmacała z drugim lekarzem mówi że wszystko jest dobrze i że to są poprostu typowe objawy tego etapu mówiła że mam sie nie martwic najważniejsze że szyjka się rozciągneła że z lekami daje rade a miednica rwa kuleszowa i ból pleców to jest normalne powiedziała ze ładnie urosłam tak jak powinnam że brzuszek wysoko dała mi tabletki na zgage bo dokucza mi codziennie. Takze ja już sie nic nie martwie i czekam na mojego Kacperka

hej dziewczyny,witajcie po wizytach :)

Agagu ciesze sie,ze wszystko u Ciebie i malego w porzadku :))) masz malego wiercipiete w brzuchu,tak jak moja siostra,pociesze Cie,ze do tej pory taki jest a ma juz 5 latek(skonczy teraz 29 kwietnia) u niej na badaniach tez problem zawsze byl,bo maly kopal i kopal i zbadac sie nie dawal:-pKurcze juz byc moze bedziesz miala Kacperka za 3 tygodnie!super:-) i wtedy Ty na pewno juz nie bedziesz narzekala na bole plecow i miednica sie uspokoji.a co do kilosow to sie nie martw,16 to tez nie duzo i jeszcze w normie,tym bardziej ze startowa mialas niska to automatycznie wiecej cialko przybiera:tak:

Natkusiu
swietne te zdjecie!!!!przepiekne!juz sobie wyobrazam jak sie wzruszylas na badaniu,fajnie tak zobaczyc twarzyczke!no a siusiak tez dorodny :-pciesze sie,ze u Ciebie rowniez wszystko w porzadku:tak:
a co do kacika Karmelka to jeszcze nie wstawialam ,bo tak sie grzebie z tym prasowaniem i sprzataniem,ze szok...ostatnio lenia mam i cos zaczne,odstawiam,poloze sie,no energii mi brakuje.czekam jeszcze na jedna dekoracje do pokoiku,ale jak dzis nie przyjdzie to zrobie zdjecie bez niej i wstawie wieczorkiem,obiecuje:tak:
trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte Natkusiu.

jeszcze dodam dziewczyny,ze zaczelam prasowac rzeczy dla Karmelka i jednak za duzo tych ciuchow mam!!!:szok:a czeka jeszcze jeden karton,ktorego chyba jednak nie bede prala i prasowala,bo nie wiem kiedy ma to Karmelek nosic...dopiero teraz zauwazylam,ze przesadzilam z zakupami!

uciekam teraz na drobne zakupy,zawitam pewnie pozniej,buzka!

Wklejam jeszcze foto ze wczoraj przed wizytą ;)))
Przepraszam za bałagan z tyłu ale ja nie ruszam sie z łóżka mój Arek do 18 w pracy siedzi a brat pojechał w delegacje do warszawy więc nie było posprzatane ;P:zawstydzona/y:
DSCN0013.jpgDSCN0014.jpg jak widać z tyłu przestrzegam nakazów pani doktor ładnie wyglądam i nie robie nic poza tym ;P

Agagu no nie przepraszaj za balagan,ktorego nawet nie ma :tak: a nawet jakby byl to co z tego ? :) Na tych zdjeciach widac wyrazniej brzuszek,jednak jest wiekszy,a jaki okraglutki!bardzo ladnie wygladasz kochaniutka ! a ja nie moge sie doczekac juz zdjec Kacperka jak bedzie poza brzuchem!!!:-)

Agagu cudny brzusio, cudna Ty :) Świetne wieści po wizycie:) Jejku to już niedługo będziesz tulić maleństwo, niesamowite !!!
Natkusiu jak JA SIĘ WZRUSZYŁAM TYM ZDJĘCIEM !!! Jest takie piękne:) Maleństwo jest takie śliczne, słodkie...CUDOWNE:) Jejku jak Wam zazdroszcze tego USG 3D , u Nas 200 zł kosztuje a nie ma pewności, że da się zrobić...
Ach dziewczynki to już tak blisko:)
Natkusiu my mamy tę wersję Jedo limitowaną i tam jest właśnie Eco Skórka:) Tą skórkę się naprawdę łatwo czyści, szmatką wilgotną wystarczy przejechać. Nasza jest biała:) No wiadomo, że wózek się pobrudzi - to nie muzeum;) Musicie sami wiedzieć kochana:) Ja tylko spróbowałam jak się to wyciera i daje radę:)

reklama
hej ciotki,wyprasowalam baldachim i popstrykalam zdjecia,kacik gotowy!!!:-)tylko w szufladach malego jeszcze balagan,ale na zdjeciu tego nie widac :-p
DSC03412.jpgDSC03416.jpgDSC03417.jpgDSC03414.jpg

kurcze tylko jakosc zdjec jakas nie najlepsza,troszke rozmazane

Ostatnia edycja:
Do góry