reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Super, ze Emilcia sie ksiazkowo rozwija i ze masz takiego fajnego lekarza. Szkoda, ze ta nerka lobuzuje, oby nie bylo wiecej atakow. Co do terminu to Maluszki w różnym czasie przyspieszaja i zwalniają takze do porodu jeszcze sie to moze kilka razy zmienić.
Ja właśnie po karmieniu i przewijaniu i od razu o Was pomyślałam, bo chcieliśmy zacząć juz 2 pampki używać bo niby od 3 kg a Piotrus juz dobrze ponad 4, ale jutro dokupimy 1-ki, bo kupka przez nie (2) wyleciała bokiem az Męża budzilam na pomoc. Teraz On walczy z uspieniem, bo Piotrus myśli ze juz dzien ;)

reklama
Karwiczki, herbatke zaczelam pic dokladnie 3,5tyg przed porodem jak skończył sie 37tc i gin powiedziala ze dzidzia gotowa do przyjścia na świat. O! I znaleźliśmy te duże płatki kosmetyczne nieco taniej, bo za 60 3.55e ale jak widac szału nie ma. No a z herbatkami, to widać ze u Was one popularne, super :)
Milego weekendu życzę.

natkusiu u mnie wszystko w porzadku,noce mam do tej pory cale przespane,kregoslup nie boli ale len mi sie ostatnio wlacza i nic mi sie nie chce,nie wiem czemu tak jest,moze to ta pogoda,moze czegos mi brakuje,energia i ochota na porzadki mnie opuscila:dry:
Ciesze sie,ze Twoj dostal prace i bedziecie teraz ze soba,swietnie:-)

aniu gratuluje udanej wizyty,swietnie,ze u Emilki wszystko prawidlowo,tak trzymac,:tak: mam nadzieje,ze u Ciebie polepszy sie z ta nerka,trzymam kciuki kochana :)

galway ta herbatke bede pila na pewno,tu polozne tez zalecaja jej picie,niby nie jest to naukowo potwierdzone czy dzialaja jak maja dzialac,ale pic ich na pewno nie zaszkodzi.
A ty Galway nawet w nocy o nas pomyslisz i rady na biezaco dajesz,dzieki kochana :))

Ja wczoraj dostalam zamowiony stanik do karmienia,przyszedl z Polski i jest naprwde bardzo dobry,przede wszystkim tanszy od tutejszych, a jakosc rownie dobra,wygodny w noszeniu,mam nadzieje,ze przy karmieniu sie sprawdzi :))))

Karwiczki a dałabyś link do tego staniczka? Ja jeszcze się wstrzymuje, przed samym porodem kupie bo biust pewnie urośnie a po porodzie przy karmieniu w ogóle rośnie więcej:) Tak samo koszule ciążowe:) Ale Ty już dalej jesteś więc zrozumiałe. A jaką koszulę do karmienia kupujesz?
My dziś po zakupkach:) Kupiliśmy wanienkę ze stelażem, pościel, dwa kocyki , dwa rampersy z tesco z promocji, husteczki pampers z tesco z promocji po 24 zł 6 paczek, szczotkę do włosów, podkłady higieniczne dwa kupiłam, jedno okrycie kąpielowe mąż wybrał i takie tam pierdołki :)
Wkleje kilka fotek;)

slodziutkie rzeczy Aneczko!Wanienka tez swietna:tak:

Co do stanika dla karmiacych to nosze taki juz od 3 miesiecy,biust mi urosl do D i ciezko bylo kupic wygodny na ten rozmiar,to pani polecila mi wlasnie takiMAMABEL ROMANCE ,on dopasowuje sie do biustu i "rosnie"razem z nim,a ze ja i tak potrzebowalam nowy to kupilam juz ten dla karmiacych,sa o wiele wygodniejsze niz te usztywniane z drutami,ich naprawde nie polecam,nawet podczas ciazy,przynajmniej u mnie tylko uciski sie pojawialy i bylo mega niewygodnie.
Ten bialy kupilam wtedy za polowe ceny,teraz szkoda jest mi wydac na stanik tyle,tym bardziej,ze to tylko tymczasowo,bo takich wielkich tez zawsze nie bede miala(na szczescie).
Teraz kupilam ten eBay: Neue und gebrauchte Elektronikartikel, Autos, Kleidung, Sammlerst�cke, Sportartikel und mehr � alles zu g�nstigen Preisen sprzedawca wysyla z Polski ale na niemieckim ebayu,nie wiem czy ma w Polsce dom wysylkowy,ale wyslalam do niego emaila z zapytaniem,takze dam znac jak odpowie i jesli ma tez w Polsce sklep to wysle Ci od razu linka do niego.Ten czarny tez jest bardzo wygodny,bez drutow i plastikow czy jeszcze jakis wspomagaczy.

A co do koszul,to juz wspominalam ze dostalam takowe od mojej szwagierki,sa przeokropnie brzydkie,przypominaja ta biala narzute na sutanne u ksiezy,katastrofa:-D chce kupic jakies ze dwie nowe,wazne zeby byly na guziki z przodu,a szwagierce powiem,ze sie w jej nie zmiescilam i tyle :p zalezy mi glownie na takich do szpitala,bo w domu koszul nie bede nosic

A Tobie juz 2 tydzien leci!!!gratulacje :))
Co do liczenia miesiecy,to licze tak jak Ty,ostatni okres mialam 24 sierpnia,takze jestem juz od 24 marca w 8 miesiacu :)))

Ostatnia edycja:
Karwiczki śliczny biustonosz:) Ja sobie kupie takie ładniejsze już po porodzie, zobacze jak z karmieniem w ogóle będzie:)

Koszulę chce kupić taką do domu Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia S/M (2203510153) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a do szpitala już jakąś tanią żeby w razie co wyrzucić;)
Koleżakna polecała też taki stanik BIUSTONOSZ do karmienia EKO KROPKI /2 kolory/ 80 C (2171939816) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A poźniej kupię sobie któryś z tych Alles
A na początek chyba jednak takie zwykłe tańsze, ale to zobaczę w czerwcu.

Cześć dziewczyny :-)

Ale pogoda się zepsuła :-( coś strasznego eh

Galway co do tej herbatki to chyba też będę próbować :-) jak mówicie, że działa..

Ja stanik kupie jeden bo potrzebny do szpitala a reszta to na pewno po porodzie bo nie jestem w stanie wiedzieć jak będą wyglądać i jakie duże będą moje (.)(.) więc nie ma sensu.
A co do koszul to tak samo.. Będę kupować maj/czerwiec bo nie wiem jak mi brzucholek urośnie a do porodu to na pewno coś gorszego bo ponoć jest potem koszula do wyrzucenia.

Ania ładna ta wanienka :-) ile żeście za nią dali? Wydaje się dosyć duża. Ja też muszę brać się za zakupy bo czas leci :dry: jeszcze raz gratuluję wizyty! Ja śmigam 10 kwietnia ale bardziej nie umiem doczekać się 24.04 bo jedziemy na te Echo do kliniki..

Karwiczki dobrze, że super się czujesz! U mnie też jest ok.. Czasami po nocy boli mnie biednica/biodra ale potem już jest ok.. Aaaa no niestety boleśnie rozchodzi mi się spojenie łonowe (chyba) .. nie jest to jakiś duży ból ale czuję.

Muszę się pochwalić, że wczoraj udało nam się sprzedać auto ufffffffffff! Mega się cieszę :-) Mięliśmy z Grzegorzem dwa auta no i jedno nam w sumie nie potrzebne a przed porodem za nie musielibyśmy zapłacić ponad 1500zł za ubezp i przegląd :szok: i postanowiliśmy się pozbyć jednego.. I jestem bardzo zadowolona, tym bardziej że auto które poszło ma 18 lat i w super stanie nie było :-) i poszło za fajną kasę także suuuuuper

No jak tak twierdzicie.. To Aniu dzisiaj zaczynamy III trymestr i 7 miesiąc!! :tak::-)

Natkusiu no to super z tym autem:) My też mamy dwa, ale jeden firmowy Krzysia a drugi mój. Ale jeżdże nim bardzo dużo więc nie chcemy sprzedawać. A jak Krzysiek będzie w pracy to będę mogła się spokojnie z małą niezależnie poruszać. A moje autko też już nie jest w super stanie , ale przegląd ma i wszystko gra:) Dla mnie ważne, ze jeździ:) Krzysia autko już jest nowe, bezpieczniejsze:)
A co do wanienki to nie była tania sama wanienka kosztowała 40 zł , ale jest anatomiczna. No i kupiliśmy stojak bo stwierdziliśmy, że ciężko będzie kąpać małą np. w naszej wannie i na maxa się schylać. Na podłodze też nie da rady bo mamy psa i nie wiem jakby reagował , znając psa to by chcial się bawić, wypijać tę wodę itd itp:) A na stole nie ma możliwości:) stojak chyba 60 zł kosztował więc całość jakoś 100-110 zł. Ale jestem zadowolona bo stojak sobie złożyłam i stoi za drzwami i nie zajmuje miejsca:) Mamy jak wspomniałam mało pomieszczeń i szaf:)A z tego co pisały dziewuszki i co pisze prodeucent to ta wanienka na pół roku na tym leżącym a poźniej do roku z drugiej stroony jak już dziecko siedzi. Ale przede wszystkim mężowi chodziło o to, że jak jego nie będzie to żebym nie musiała dźwigać nie wiadomo ile. I faktycznie te większe wanienki już są ciężkie same w sobie plus woda to sporo. A ta ma odpływ ;) No jesteśmy zadowoleni póki co, ale okaże się w praniu. Zwykłe wanienki były po 35 zł, do tego wkłady takie na siedzenie (ale nie trzymały się) 12 zł.

A ja mam mega doła i od rana ryczę.. Dzisiaj byłam na badaniach i zrobiłam m.in test obciążenia glukozą.. Co prawda wyniki są jutro ale od razu po badaniach byłam u mojej mamy (mieszka blisko ośrodka) i u niej zmierzyłam sobie cukier bo mamcia moja ma cukrzycę.. Jak przyszłam to miałam 243 a po 15 minutach odczekania 181.. Norma jest do 140..
unhappy.gif
wiem, że nie powinnam ale się załamałam.. a jeszcze poczytałam o cukrzycy ciążowej, o powikłaniach to już w ogóle..

reklama
Natkusiu, nie denerwuj się proszę, Michałek będzie smutny, że Mama płacze:sorry: Cukrzyca ciążowa to nic dobrego, ale bardzo dużo kobiet na to cierpi. Dieta będzie teraz tematem przewodnim, ale pomyśl
1. przynajmniej mniej przytyjesz za dużo
2. nie przenosisz ciąży, bo z tego co mi koleżanka mówiła, to wywoływać zaczynają w dniu terminu
3. będziecie się z Michasiem zdrowo odżywiali.
Ja się bałam, że mam cukrzycę i od razu na tabelę z indeksem glikemicznym spojrzałam, no i króluje zdrowe odżywianie, bez smażenia, zbyt długiego gotowania, można zjeść gorzką czekoladę, niektóre owoce. Poczekaj do jutra lekarz na pewno wyśle Cię do diabetologa, może też powtórzą wyniki. Trzymam &&& by było dobrze. Powikłań nie będzie, nie myśl tak!!!

Do góry