reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Cześć dziewczyny :-)

U mnie wszystko ok :tak: coś mnie pobolewa kość tak jakby spojenie łonowe i mam nadzieję, że bardzo mi się nie rozejdzie :confused2:

Pisałyście coś o maści na sutki? Możecie mi przypomnieć na co to jest? Aniu, Ty coś pisałaś, że zaczynasz się smarować od kwietnia. Proszę o jakieś informacje :-)

Aaa dziewczyny będziecie pić (jeszcze w ciąży) herbatę na laktacje? Podobno pije się od 35t hmm.. Galwaygirl Ty piłaś coś takiego?

Wiadomość od Agagu: Jak wiecie Aga była wczoraj u lekarza i niestety nie jest zbyt ciekawie.. Kacperek zaczyna się pchać na świat.. szyjka się skróciła i ma 20mm więc teraz walczą żeby Kacper urodził się jak najpóźniej.. Agnieszka teraz będzie tylko leżeć więc raczej już nie zajrzy na forum, możliwe też, że będzie musiała iść do szpitala.. Także trzymajcie kciuki za nich i pomódlcie się!

Anno dzisiaj u nas 100dniówka :tak::-D

Ostatnia edycja:
reklama
o cholera,niedobre wiesci z Agagu:no::no::no::no::no: niech Kacperek jeszcze sie nie pcha na swiat,matko boska....2cm szyjka,no nieciekawie,ale trzymam za nia kciuki i mam nadzieje ze do konca 36 tygodnia dotrwa i Kacperek sobie jeszzce poczeka,jeszcze choc 5 tygodni...

natkusiu ja tu ogladam na youtubie jak sie wypowiada niemiecka polozna odnosnie tygodni ciazy,co trzeba robic,spozywac itp,wiesz jakie ona rady na 31 tydzien dala odnosnie pielegnacji sutkow w czasie ciazy?troche mnie to zdziwilo,ale twierdzi,ze jesli z sutkow wydobywa sie siara,to jest to najlepszy srodek do ich pielegnacji,jej rada-lekkim naciskiem wydobyc pare kropelek siary i rozprowadzic ja po sutku,twierdzi,ze tam jest tyle substancji pielegnujacych,ktore swietnie chronia sutki:sorry:nie wiem,mi jeszcze nic nie leci,a jak nacisne to troszke tam poleci ale tez boli,takze na sile wyciskac nie bede

Oooo to ciekawe :tak: no mi w nocy i wieczorem czasami siara leci ale sama cycuchów nie naciskam bo w sumie nawet nie wiem czy można. Ale faktycznie w tym jest dużo składników więc coś w tym jest. Moja ciotka-położna i zresztą mama powiedziały żeby tarmosić (gnieść, ciągnąć) sutki a jeszcze lepiej jak partner to robi albo ustami bawiąc się ciągnie sutki. Jest to podobno najlepsze przygotowanie do karmienia piersią :-)

No trzeba wierzyć, że z Agagu będzie dobrze! Nie ma innej opcji. Musimy mocno trzymać kciuki. Także Agagu będzie teraz tylko leżeć. I pozdrawia Was serdecznie.

ja tam wole nie za bardzo tarmosic sutkow bo slyszalam,ze jest to jeden z najskuteczniejszych sposobow na wywolywanie skurczy,podnosi to poziom oksytocyny w pozniejszym stadium ciazy,a ze ja juz na poczatku 32 to wole nie ryzykowac ;-)

dzis jestem w ogole jakas senna,zjadlam bardzo obfite sniadanie i chyba sie poloze na godzinke:tak:

Wywołuję poród ale w późniejszym czasie ciąży jak już jest na terminie.

Ja tarmoszę sobie sutki i Grzegorz się nimi bawi praktycznie od początku i nie dostałam żadnych skurczy ;-):-)
No dzisiaj jest taka niefajna pogoda przynajmniej u mnie i też taka senna jestem :confused2:

mowie,ze w pozniejszym stadium,ale ja wole nie ryzykowac;-)a tak poza tym to nie cierpie jak maz mi sutki dotyka,dla mnie to bardzo nieprzyjemne uczucie,licze ze i bez tego mleka bede miala pod dostatkiem :tak:

Hej kochane.

W takim razie dużo dużo zdrówka dla Agagu !!!

Dziś 100 dniówka !!!

Karwiczki ja też nie jestem za tarmoszeniem ani dotykaniem ani wyciskaniem i niczym takim...Po co w to ingerować? Mi nic nie leci, ale nie naciskam bo sprawia mi to ból. Mężowi nie pozwalam tarmosić biustu mocno bo ja z kolei słyszałam, że to wytwarza oxy więc nie chce sobie zaszkodzić. Ale to indywidualna kwestia:)
Natkusiu ja za radą Galway kupiłam tę maść z Ziaji na brodawki i chce smarować od Maja :) A na później mam BEPANTHEN polecany bo nie trzeba go zmywać przed karmieniem:)
Wiele osób jak już karmi to smaruje sutki mlekiem i to ponoć pomaga, ale to już jak się karmi.
A herbatkę laktacyjną chyba dopiero po porodzie zacznę pić:)

Ania i tak mi się jakoś wydaje że 100 dni to jeszcze kuuuuupa czasu :confused2:
Dzięki za info z tą maścią, nie wiem czy nie za wcześnie ale chyba spróbuje :tak:
A w ogóle dostałaś już decyzję z Zusu?

Dzisiaj dzwonili z kopalni do mojego G i dostał się!!! :-):-) i jutro idzie na badania lekarskie a w poniedziałek na psychologiczne (miał je nie raz więc da se radę) .. Kurczę ale się cieszę :-) Nareście będzie z nami już cały czas!

Dziewuszki Tunia urodziła dziś po 9 rano Kubusia:)

Natkusiu niestety dupa blada z Zuzem:( nadal nie dali znać, ale niebędę tu wypisywać bo jeszcze mnie dorwą czy coś;)
Słuchaj dowiedz się czy Twój mąz ma ubezpieczenie grupowe w pracy...niektórzy dostają nawet po 1500 na osobę w zależności od ilości składek...Ale jest okres karencji i ja już się nie załapię. Mąz dostanie 800 zł za poród.
Szkoda, ze nie wiedziałam wcześniej bo bym sobie wykupiła jakieś ubezpieczenie albo podpięła się pod męża, ale okres karenji 6mcy więc za późno...No, ale na studiach człowiek nie myśli o takich sprawa a rok po studiach szukałam pracy...brutaln rzeczywistość:(

reklama
No tak.. Zus to Zus :confused2:

Mój Grzegorz ma grupówkę ze starej pracy i dostanie 1500zł ale musi to ubezpieczenie przetrzymać do porodu a w kopalni też go będą ubezpieczać ale podejrzewam, że już będzie karencja i z nowej pracy nie dostanie ale zobaczymy. Ja przymierzając się do starań ubezpieczyłam się 2-3 msce przed ciążą i dostane 1000zł. za poród. Niestety trzeba o takich rzeczach pamiętać..

Ooo to jednak okazało się, że Kubuś.. Gratuluję Tunia :-)

Do góry