reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Kochane !!! ALEZ SIE ROZPISAŁYŚCIE !!!!

Przede wszystkim z okazji naszego Święta dużo dużo radości, słoneczka w sercu ale przede wszystkim zdrówka dla Was i maleństw od cioci Ani i brzuszkowej Emilki :)

Galway nie moge się doczekać relacji z porodu :) W końcu, któraś kobieta mówi, że to miłe przeżycie!!! SZOK !! :) U Nas w szpitalu jest niby darmowe znieczulenie, ale....oni nie chcą dawać...np. kobieta mówi , że chce znieczulenie bo już nie daje rady a oni mówią, że za wcześnie bo zbyt małe rozwarcie....i później jest już z kolei za poźno bo rozwarcie jest już zbyt duże...w gruncie rzeczy rodzi bez znieczulenia...za to dają gaz rozweselający...
Galway opłaciło Ci się wstrzymywać od słodkiego :) Ja od poniedziałku nie jadłam czekolady i lekkie kolacje i mam 300 gram w dół więc z wagą to różnie:) Narazie mam 4 kg do przodu.

Tuniu śliczny brzusio :* Ja tak samo jak Karwiczki podpatruje czy już urodziłaś:) Tak samo Galway podpatrywałam bo modle się za Was i trzymam kciuki !!!! Tuniu Ty również raz dwa zgubisz kilogramy bo widać , że mocno nie przytyłaś:) Wszystko w brzuszek poszło:)

Martuś cieszę się, że herbatka CI pomaga. Dzis doznałam szoku :szok::szok::szok:Ty już masz 29 tydzień !!! OOO MAAMUŚKU :) Jak ten czas leci :) Ale też już bym chciała Emilke, ale z drugiej strony nie chce nic wywowałać więc niech sobie siedzi spokojnie :) A ciągle nawiedza mnie wizja przedwczesnego porodu...dwa dni z rzędu spotkałam kobietki, które rodziły w 6 i 7 miesiącu :szok:ale z dziećmi wszystko dobrze:)

Natkusiu moje bóle trwały dwa dni i od wczoraj spokój wiec nie dzwoniłam do lekarza. Dziś brzuszek miękki i wszystko dobrze. Miałam wtedy dużo stresu , może to było powodem? nie wiem. Jak się powtórzy to na pewno będę dzwonic do lekarza, nie dam Nam krzywdy zrobić. No i powiem o tym lekarzowi. Choć właściwie mówiłam mu o twardnieniu brzuszka to mówił, że macica, więzadła , ze to mięsnie się rozciągają;) co do zębologa to dałam radę..ale poszłam z czymś co się okazało tylko pęchnieciem, ale oczywiście 4 zęby do robienia...przy szyjkach bo mi się zęby osuwają niestety...a w sierpniu robiłam wszystkie. 35 minut na fotelui 240 zł nie moje:(:(:(Ale dla zębów wszystko...

agagu całuski dla Was:*

Ostatnia edycja:
reklama
O matko matko :) Podliczyłam koszt wyprawki. Dodam, że wszystko nowe. W tym wszystko dosłownie i wyszło wszystko ok 6000 tyś :szok::szok::szok: łooo matulu . Chyba muszę dalej zacząć kupować. dodam, że nic nie dostajemy, wszystko sami kupujemy. Ale szoku doznałam...

Dziekuje dziewczynki:-)

Tak mam zamiar pic ta herbatke z lisci malin:-)

I wcale nie mam za zle ze mnie podgladacie nie zawsze tutaj jestem u Was caly czas siedze na swoich marcowkach wiec patrzcie patrzcie:-)

karwiczki podusia fantastyczna i bardzo wygodna jest:-)
ania przytylam tylko 10 kg:-)

Agagu Rennie to są tabletki do ssania jak coś.. Koleżanka ich używała w ciąży i podobno wystarczy troszkę possać i już zgaga mija (nie musisz brać całej)

Aniu niestety tyle kasy wszystko kosztuję.. My na szczęście nie musimy wszystkiego nowego kupować uff.. Dużo koleżanek teraz do mnie dzwoni, że mam przyjeżdżać i wybierać co potrzebuję. Dzisiaj byłam u koleżanki to ma po dwójce dzieci pełno rzeczy i będę się z nią umawiać na przebieranie, ma też przewijak itd .. Inna znajoma rodziny, ma zajebiste łóżeczko (kupiła za ok 1000zł) i ostatnio mi zaproponowała że mi je pożyczy więc zastanawiamy się nad tym. Współczuję tym co muszą od A do Z kupować rzeczy nowe, masakra.. Tym bardziej, że dużo rzeczy kupuję się niepotrzebnie, niewiadomo czy dziecko będzie z tego korzystać, szybko wyrastają dzieci. Ale przynajmniej pisałaś, że macie odłożona kasę także luz :-) Chciałoby się tyle kupić ale skąd wziąć na to pieniądze :sorry2:

Ja też przytyłam w ciąży 4 kg :-D Ania idziemy ze wszystkim łeb w łeb :-p

Karwiczki podusia super! Ja kupiłam takiego rogala jakiś czas temu i jest dla mnie rewelacyjny w spaniu!
biggrin.gif
co do męża.. Nie martw się na zapas, może nie będzie tak źle i puści Twojego męża wiec głowa do góry :*

Ostatnia edycja:
Natkusiu właśnie najgorzej jak się nie ma od kogo coś dostać;)
No u mnie póki co 4 kg, ale nie powiem mogłabym więcej jeść i jeść. Słodkie, pizza, chrupki ;) Ale się powstrzymuje;)

Tunia 10 kg? MARZENIE :) PIlnujesz się? nie jesz np. słodkiego? napisz jaka jest recepta;) Chyba, że z natury jesteś szczupaczek:) Moja Siostra przed ciażą wazyła jakoś 50-53 kg w ciązy tylko 8 kg przytyła..ale moim zdaniem trochę za mało, Maja urodziła się 2 tyg szybciej, 49 cm tylko i niecałe 3 kg:)

Aneczko widze,ze z tymi bolami to mialas tak jak ja,mnie tez przestalo po 2 dniach bolec dlatego zbytnio sie tym nie przejelam,tym bardziej ze lekarka powiedziala,ze dziecko uciska raz tu raz tam i ze to normalne.
Niezle sie juz wykosztowalas i to jeszcze nie koniec,dojdzie jeszcze troche,ale przy drugim dziecku bedzie juz za to o wiele taniej:tak:

Tuniu
10 kilo to fajnie,Galwaygirl juz tydzien po porodzie 10 ma zrzucone :) A co do poduszki to naprawde jestem zadowolona z tego zakupu,bo od niespelna 2 tygodni mam potworne bole plecow i miejsca sobie nie moge przez to znalezc,klade sie na podlodze co jakis czas zeby plecy wyprostowac,teraz sobie siedze wygodnie na tej podusi i jest o wiele lepiej jak bez niej.

Natkusiu co do mojego meza to mam nadzieje,ze wszystko dobrze pojdzie i bedzie ze mna przy porodzie,maz powiedzial,ze tak czy siak bedzie ze mna nie wazne co szef na to powie,no i dobrze :-) Kurcze nas dziela tylko 5 tygodni,a za to az 8 kilo:baffled: nie wiem,dlaczego ja tak tyje,bo odzywiam sie calkiem normalnie,nawet w nocy nic nie podjadam,a tu juz 12 kilo mam na plusie,a jeszcze 4 tygodnie temu mialam 8.Matko ...

Wrzucam Wam brzuchola,juz niezle podrosl :-)

DSC03247.jpg

O jaaaaa Karwiczki.. ale piękny i zgrabny! Piłeczka śliczna :-) ja muszę powiedzieć mojemu żeby mi strzelił jakieś foto, bo w nowym domu nie mam dużego lustra :sorry2: Karwiczki my z Anią możemy zaraz skoczyć z wagą ponieważ od 20 do 30t dziecko rośnie najintensywniej więc nie martw się :* A ja dzisiaj się pooglądałam u mojej mamy w lustrze i :szok: coraz to więcej rozstępów :-( ale powtarzam sobie, że są to rozstępy szczęścia i miłości :-)
a Ty masz wolne i będziesz częściej z nami nananana :-D

Aniu to ja się nie ograniczam, po prostu nie ciągnie mnie do słodyczy, fastfoodów itd od ostatniej wizyty (tj prawie 4 tyg) stoję z wagą, a wręcz zeszłam pół kg ale zobaczymy jak będzie dalej. Dla mnie najważniejsze jest żeby Mały był zdrowy a kg się nie przejmuję :-)

Natkusiu wiem,ze w tym czasie najwiecej dziecko rosnie i wtedy tez najwiecej sie przybiera na wadze,ale jak widze,ze np.Tunia jest o 10 tygodni dalej ode mnie a ma tylko 10 na koncie to zaczynam sie zastanawiac ile ja bede miala za 10 tyg...20??:confused: Ale masz racje,dziecko jest najwazniejsze :) A smarujesz sie jakimis kremami na rozstepy?ja jeszcze nie mam zadnego,ale duzo tygodni przede mna i wszystko moze sie jeszcze zmienic.

Tuniu juz niedlugo czeka Cie porod,takze i ze spaniem potem bedzie juz lepiej :-) Jestem ciekawa jak Twoj Kubus bedzie wygladal!!!

A to kwiatuszki od meza :-)

DSC03249.jpg

nie zapomnial o swojej kobiecie :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Karwiczki piękny bukiet !! Ja dostałam kolorowe wiosenne margaretki PIĘKNE:) Mnie mąż często rozpieszcza kwiatkami i innymi takimi :) Karwiczki MASZ CUDNY BRZUSZeK !!!! AŻ CI ZAZDROSZCZE !! MÓJ TAKI BARDZIEJ NA DOLE A TWÓJ TAKI ZGRABNY W SAM RAZ PIEKNY !!!!!!! Cała jesteś chudzinka więc wszystko poszło CI w brzuszek:) A 5 tygodni to bardzo dużo więc możemy z NAtkusią Cie dogonić...ale to indywidualna kwestia,.,niektórym się sporo wody zatrzymuje w organiźmie. Ja strzele fotkę na dniach , ale od ostatniego razu brzusio mi się nie zmienił chyba...ja pije ok 2 litrów dziennie.

Do góry