reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

A u mnie dziś Emilka w ogóle nie dała znać. Wczoraj też nie :( Jak jestem aktywna to rozumiem bo sobie śpi, ale dziś od rana na tyłku w pracy i martwie się...ale to normalne;)

reklama
Agagu to w tym samym wieku jesteśmy :-) w ogóle to miałyśmy się spotkać eh..

Aniu chyba mój Michał zabrał energię i aktywność Twojej Emilce bo wczoraj to aż się bałam czy to normalne bo cały dzień chyba nie spał :shocked2: a dzisiaj znów ma spokojniejszy dzień. U mnie znowu nie ma znaczenia czy siedzę czy chodzę, czasami jak jestem zbyt aktywna to mnie skopie, może dziewczynki są inne. Zjedz coś słodkiego, może się rozrusza :-) i nie martw się :*

Dzisiaj robię na obiad pieczonego pstrąga z pieczonymi ziemniakami bo mam mega smaka.. Ale prze chwilą myłam i szkrobałam tego pstrąga (był świeży) i słabo mi się robiło :sorry2: w ciąży zrobiłam się jakaś taka delikatna..

agagu no ja nic nie czułam od wczoraj..jadłam słodkie, kwaśne, kąpiel i nic. Nie wiem no poczekam do jutro. Dziecko śpi 20 h na dobę w brzusiu a mowię jak jestem aktywna to jej nie czuję...zawsze po śniadaniu czymś słodkim w trakcie kąpieli i przed snem a tu nic...zobaczymy

Natkusiu a no miałysmy ;( niestety nie moge mój Arek robi sie nad wyraz wrazliwy gdy jestem za bardzo ruchliwa zresztą mój brat to samo dlatego też leze lub siedze i odpoczywam żeby mnie nie denerwowali ;P
Aneczko no nie wiem co Ci napisać bo ja sama bym już dawno spanikowała ;)))) poczekaj do jutra i jak nic sie nie zmieni skontaktuj się z lekarzem choć przyznam szczerze ze u mnie Kacperek ruchliwy ale jak miałam 22 tydzień to zdażały mu się postoje takie jak u Twojej Emilki ale wieczorem zazwyczaj zaczynał kopać po całym dniu ciszy i sie uspokajałam ;)))). Poczekaj i nie panikuj napewno jest ok ;) moze Emilka nie lubi brzydkiej pogody i woli spać ;))))

Agagu Jak nie będę zbytnio ociężała i Kacperek będzie na świecie to wtedy do Ciebie wpadnę :-) hihi .. to dobrze, że chłopcy o Ciebie dbają.. Tak ma być :tak:

Aniu na razie nie panikuj, wydaje mi się, że u nas jeszcze jest normalne, że jest przestój.. A nie możesz porównywać się do mnie czy do innych lipcówek bo każde Małe jest inne i żyje własnym tempem.. poczekaj jeszcze parę dni i jak nadal będzie cisza to wtedy już skontaktuj się z lekarzem. Głowa do góry :*

Potwierdzam Natkusie nie panikuj każde dziecko jest inne i każda mama również mnie Kacperek zaczoł kopać w 21 tygodniu dokładnie w dzień badań prenatalnych i tego dnia ruszł sie cały czas od rana mimo że byłam w ruchu ale zdażały mu sie postoje tak jak pisze Natkusia ;))) i teraz tez mu sie zdaża gorszy dzień nie denerwuj się wszystko będzie dobrze.

Natkusiu oczywiście zapraszam a jak nie dasz rady to ja Ci odwiedze z Kacperkiem ;)

Ja mam inne zmartwienie :-( moje piersi ... otóż nie wiem czemu ale mam wrazenie że nie mam mleka !!!! Boje się że nie będę mogła karmić Kacperka ;(((( wrażliwsze mam tylko sutki i obwódki i są strasznie ciepłe ale jakoś tak się martwie że nie będę mogła karmić piersia ;((((( wizyta dopiero 14 i na pewno o tym powiem mojej gin. ale nie wiem co mam myśleć nie urosły mi za duzo może 2 rozmiary i wydają mi się takie małe są pełniejsze ale wydaje mi się ze powinny być wieksze :|

Ja uciekam poleżeć sobie troche od rana siedze przed kompem zajrze w poniedziałek ;))

Papapapapa buziaki Kochane i miłego dnia :*:*:*:*:* Pozdrawiam

Agagu nie panikuj! Przecież piersi nie urosną Ci o 5 rozmiarów :no: na pewno będziesz mogła karmić Kacperka.. Ja nawet innej opcji nie widzę :* powiem szczerze, że ja się nie przypatrywałam moim piersiom.. Urosły mi o 2 rozmiary ale brodawki stały się olbrzymie :szok: Agagu ja Cię proszę nie myśl tak negatywnie!

A gdzie jest nasza Karwiczki? Przyjdzie i znowu napisze text "ale żeście się rozpisały" :-D ma wolne już a nie zagląda częściej hmmm..

A ja dzisiaj idę z moimi koleżankami na piwo (oczywiście karmi ;-)) .. odkąd mieszkam na Bieruniu to ciągle ktoś mnie wyciąga z domu.. Grzegorz powiedział, że jeszcze trochę i da mi szlaban :-D

Agagu a gdzie Ty dokładnie w kato mieszkasz?

reklama
Wrócił mąż z pracy położył rękę na brzuchu i od razu PUK , ale lekkie delikatne, ale oboje czuliśmy:) No i teraz po zupce ciepłej też trochę puknęła 2 razy, ale bardzo delikatnie:) Ja nie panikuje,, gdybym panikowała to bym leciała do lekarza;) Dałam sobie czas no i Emilka coś tam się rusza. Ale przyznam szczerze np, w 22 tygodniu była bardziej aktywna, mocniejsze te ruchy:) No ale tydzień temu byłam na badaniu i było wsio ok.

Do góry