reklama
karwiczki9
Fanka BB :)
aniu i tak musisz kupic predzej czy pozniej,jesli masz gdzie postawic lozeczko juz teraz to kupuj,czemu nie?my lozeczko zamowimy pod koniec kwietnia,wtedy tez kupimy komody i bedziemy robic z sypialni pokoj dzieciecy:-) juz nie moge sie doczekac az wszystko bedzie przyszykowane i bedziemy czekac na synka
a tu male prezenty od brata dla Carmelo,a kroliczek z muzyczka od najstarszej siostry :-)
a tu male prezenty od brata dla Carmelo,a kroliczek z muzyczka od najstarszej siostry :-)
Ostatnia edycja:
ania-aneczka
Karwiczki śliczne
Jutro kupujemy łóżeczko Pojedziemy jeszcze do 2 miejsc żeby porównać ceny i kupujemy Ale kupimy jednak w hurtowni na miejscu, drożej o 50 zł niż na allegro ale na miejscu to na miejscu, dopasują mi materac ( tańszy niż na allegro) i pościel od razu z ochraniaczami Nie mogę się doczekać...odmalujemy jedną ścianę jutro albo w niedziele i chyba już złożymy to łóżeczko..ale u Nas będzie stało w Naszej klitkowej sypialni bo nie ma innej opcji Ale ten rok się przemęczymy dopóki się nie wyprowadzimy do domku
Jutro kupujemy łóżeczko Pojedziemy jeszcze do 2 miejsc żeby porównać ceny i kupujemy Ale kupimy jednak w hurtowni na miejscu, drożej o 50 zł niż na allegro ale na miejscu to na miejscu, dopasują mi materac ( tańszy niż na allegro) i pościel od razu z ochraniaczami Nie mogę się doczekać...odmalujemy jedną ścianę jutro albo w niedziele i chyba już złożymy to łóżeczko..ale u Nas będzie stało w Naszej klitkowej sypialni bo nie ma innej opcji Ale ten rok się przemęczymy dopóki się nie wyprowadzimy do domku
karwiczki9
to tak samo Aniu jak i u nas,my tez zamierzamy wyprowadzic sie za mniej wiecej rok i do tego czasu Carmelo bedzie w naszym pokoju spal,nie bedzie tak zle,juz dzis patrzylam jak meble poprzesuwamy i bedzie nawet sporo miejsca,nawet jak juz dostawimy te dwie komody z ikei to i tak bedzie jeszcze luz,nie moge sie doczekac az wszystko bedzie ladnie urzadzone:-)sciany tez musimy pomalowac,to chcemy zrobic wczesniej,zeby pokoj wywietrzal od farby zanim Carmelo sie do nas wprowadzi :-) patrzylam juz tez na naklejki na sciane,znalazlam takie piekne motywy zwierzece,sloniki,misie,zyrafy,pokoik bedzie przepieknie wygladal!!!
Dziewczyny,ja sie tak ciesze,ze my wszystkie prawie w tym samym czasie zaciazylysmy,bo nie wyobrazam sobie takiego pisania o przygotowaniach,doswiadczeniach ciazowych gdyby ktoras z nas jeszcze nie nosila w brzuszku dzieciaczka i co miesiac starala sie o zafasolkowanie,ciesze sie ze Was mam i jestem happy,ze nam wszystkim sie udalo!!!buziaczki dla Was!!!:-):-):-)
Dziewczyny,ja sie tak ciesze,ze my wszystkie prawie w tym samym czasie zaciazylysmy,bo nie wyobrazam sobie takiego pisania o przygotowaniach,doswiadczeniach ciazowych gdyby ktoras z nas jeszcze nie nosila w brzuszku dzieciaczka i co miesiac starala sie o zafasolkowanie,ciesze sie ze Was mam i jestem happy,ze nam wszystkim sie udalo!!!buziaczki dla Was!!!:-):-):-)
ania-aneczka
Karwiczki to chyba macie większy ten pokój Nasz to chyba z 10 metrów Mze mniej i jest MEGA MEGA wąski W ogóle mamy mieszkanko 54 metry, ale burzyliśmy ściany tak, że zamiast dodatkowego pokoju zrobiliśmy kuchnie z aneksem i jadalnią taka otwartą...i to był pewnie błąd bo tego pokoiku teraz brakuje no i nie mamy przedpokoju więc nie wiem jak wózek będziemy stawiac i w ogóle no a w sypialni mamy na jednej długości całej ściany szafę i to jest Nasza jedyna szafa w domu heh a dla Emilki jedną komode z 5 szufladami z IKEI . Właśnie robie porządek w szafie i jedną szufladę zrobiłam wolną na jakieś pierdołki Emilkowe A jutro łóżeczko JJUUPI
karwiczki9
Aniu nasze mieszkanie ma tez tylko 55 metrow ale jest dosc dobrze rozlozone,jedynymi malymi pomieszczeniami sa lazienka i kuchnia,a sypialnia ma 15 metrow,w korytarzu musimy tylko zmienic meble na jedna szafke na garderobe to i wlasnie miejsce na wozek sie znajdzie,tez musimy kombinowac i miejsce na nowe rzeczy zrobic,ale damy rade,Wy tez kolezanka z Polski ma mniejsze mieszkanie,a zyje na niespelna 50 metrach z 6 dzieci i mezem,do tego brak pracy i ciagle pozyczki:-(
Komody jak sie nie myle to bedziemy miec takie same,bardzo fajne sa te z Ikei,pojemne i wygodne.Ja rozgladam sie teraz za fotelikiem do samochodu,to jest tez rzecz,na ktora pewnie wydamy troche wiecej pieniazkow,ale dla bezpieczenstwa dziecka naprawde warto.
Komody jak sie nie myle to bedziemy miec takie same,bardzo fajne sa te z Ikei,pojemne i wygodne.Ja rozgladam sie teraz za fotelikiem do samochodu,to jest tez rzecz,na ktora pewnie wydamy troche wiecej pieniazkow,ale dla bezpieczenstwa dziecka naprawde warto.
ania-aneczka
Wiesz co no my też kupujemy wózek 2w1 żeby osobny fotelik kupić a nie jakiś NO NAME...ale...popuarne są np. MAXI COSI kosztują coś 650 zł, ale jak zobaczysz na testy to RECARO jest na lepszej pozycji a połowe tańsze...facet w sklepie nam tłumaczył, ze w Maxi Cosi siedzi królewicz a w RECARO król hehe No ale nie wiem, musimy poczytać jeszcze. Te Recaro ciaśniejsze się wydają, ale to ponoć lepiej amortyzuje w razie ODPUKAĆ wypadku...a to i tak tylko do pewnej określonej wagi...chyba kupimy teraz RECARO a poźniej już na większą wagę jakiś lepszy.
karwiczki9
tez uwazam,ze sa lepsze marki od maxicosi,nie wiem jak w Polsce ale tutaj sa rowniez foteliki recaro i nie naleza one tez do najtanszych,sa rozne modele i rozne ceny,od 90 do 170 euro,tak samo jak i maxicosi mozna kupic tansze lub drozsze,w zaleznosci od modelu,ogolnie to tak jak mowisz tu takze recaro jest dobra marka i w testach dobrze wypada.Ja dzis wyszukalam model,ktory obecnie najlepsza ocene przed ADAC dostal,ale kosztuje ......320euro!!! takze na pewno nie kupimy,bo bez przesady...trzeba jeszcze popatrzec
ania-aneczka
Karwiczki widziałam ten model ADAC chodzi o ROEMER Baby Safe czy jakoś tak?
A popytaj tam w Niemczech też, może oś więćej się dowiedz a ja tu popytam choć w Polsce wszyscy MAXi COSI rządzi. Z drugiej strony te RECARO jakies takie mocno ciasne zabudowan są i czytam opinie, ze dziecko tak pół roku pojeździ ale zimą już się nie zmieści...trudny wybór..
A popytaj tam w Niemczech też, może oś więćej się dowiedz a ja tu popytam choć w Polsce wszyscy MAXi COSI rządzi. Z drugiej strony te RECARO jakies takie mocno ciasne zabudowan są i czytam opinie, ze dziecko tak pół roku pojeździ ale zimą już się nie zmieści...trudny wybór..
reklama
karwiczki9
a no wlasnie patrze na testy,ja najbardziej licze sie z tymi testami z ADAC,na rok 2011 zaden maxicosi w przedziale do 1-1,5 roku(do 13kg)nie ma oceny zadowalajacej,jedyny maxicosi co ma ocene "dobry" jest ten Maxi-Cosi Kinderautositz Rodi XP Deep Red Kollektion 2012 ale jak widzisz jest juz dla wiekszych dzieciaczkow.
jedyna ocene "bardzo dobry" ma wlasnie ten cholernie drogi,pelna nazwa to RÖMER Baby-Safe Plus SHR II mit ISOFIX Base,no ale jak mowie cena 320euro to na pewno odpada.
Najtanszy z testu z ocena "dobry" jest ten BABY MARKT Online-Shop | Cybex Babyschale
Marka CHICCO az z trzema modelami trafila na liste.
jest jeszcze jeden fotelik z Römer,cena ok.150 euro i chyba na ten sie zdecydujemy,wszystkie foteliki oceniane sa w 4 kategoriach,bezpieczenstwo,obsluga,badanie zanieczyszczen w materiale z ktorego fotelik jest zrobiony i samo czyszczenie fotelika w razie zabrudzen,to we wszystkich punktach ma bardzo dobra ocene ,tylko w obsludze/montazu "dobry",to ten fotelikRömer 2000002725 - Babyschale Baby- Safe Plus II Trendline, Noah: Amazon.de: Baby tu akurat nawet tanszy jest,za 133 plus przesylka.
w Polsce jest troche drozszy Romer Baby Safe Plus SHR II
jedyna ocene "bardzo dobry" ma wlasnie ten cholernie drogi,pelna nazwa to RÖMER Baby-Safe Plus SHR II mit ISOFIX Base,no ale jak mowie cena 320euro to na pewno odpada.
Najtanszy z testu z ocena "dobry" jest ten BABY MARKT Online-Shop | Cybex Babyschale
Marka CHICCO az z trzema modelami trafila na liste.
jest jeszcze jeden fotelik z Römer,cena ok.150 euro i chyba na ten sie zdecydujemy,wszystkie foteliki oceniane sa w 4 kategoriach,bezpieczenstwo,obsluga,badanie zanieczyszczen w materiale z ktorego fotelik jest zrobiony i samo czyszczenie fotelika w razie zabrudzen,to we wszystkich punktach ma bardzo dobra ocene ,tylko w obsludze/montazu "dobry",to ten fotelikRömer 2000002725 - Babyschale Baby- Safe Plus II Trendline, Noah: Amazon.de: Baby tu akurat nawet tanszy jest,za 133 plus przesylka.
w Polsce jest troche drozszy Romer Baby Safe Plus SHR II
Podziel się: