reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

wlasnie macie racje dziewczyny,jak juz sie ruchy czuje to jest zupelnie inaczej,przynajmniej wiemy,ze wszystko jest ok!:-)

aneczko ja puchne jak balon,az sie zastanawiam czy to normalne,bo od soboty jestem taka opuchnieta,nigdy tak nie mialam,a jak juz wspominalam,jem normalnie,juz calkiem zrezygnowalam z ostrego,nie jem zbyt slono,chce juz te ostatnie 3 miesiace bardzo zdrowo sie odzywiac i zwazam co jem,w poniedzialek na kolejnej wizycie zapytam lekarki co i jak.Ja przytylam do tej pory dokladnie 9,8kilo z czego znaczna czesc przybyla mi w ostatnich 2 miesiacach,czasem dziwie sie,ze z dnia na dzien co raz wiecej bo szejki z mcdonalda juz dawno poszly w zapomnienie i ogolnie ochota na slodkie calkiem ustala,krotko mowiac im zdrowiej jem tym wiecej tyje:baffled: ale mam czas na odchudzanie po porodzie,moja szwagierka wczoraj mowila,ze w dwa tygodnie 13 kilo stracila po porodzie,ze prawie wszystko to woda byla,mam nadzieje,ze u mnie tez tak bedzie.
Mowisz Aneczko,ze pomaga herbata z pokrzywy?Jesli tak jest to lece jeszcze teraz do sklepu i kupie takowa,bo wygladam niczym chinczyk na twarzy,a usta jakbym miala w nich silikon albo cos,no okropnie jednym slowem,nawet maz powiedzial mi w sobote-teraz widze,ze jestes w ciazy bo tak bardzo opuchlas :dry:

Aneczko a masz za kazdym razem usg?czy musisz placic za to jak chcesz?tu jak juz wspominalam sa 3 darmowe(po jednym usg w kazdym trymestrze) za reszte trzeba placic,ja u tej nowej za kazde extra place 35euro,ale powiedziala ze moge wykupic pakiet za 114 euro i bede miala na kazdej wizycie usg,no i tak tez zrobilam,tym bardziej,ze czeka mnie jeszcze co najmniej 6-8 wizyt takze sie oplaca.

Aniu,jakies nowe rzeczy dokupilas?

reklama
Karwiczki kup herbatę z pokrzywy i rób sobie np. pół litra wody i do tego zmieloną natkę pitruszki i sok z cytryny. To pomaga.

Kochana ja chodze prywatnie do lekarza. Narazie raz w miesiącu. Na każdej wizycie mam mierzenie ciśnienia, ważenie. Później wchodzę na "helikopter" i lekarz sprawdza długość szyjki oraz śluz. Później badanie na kozetce i oglądanie maleństwa. Lekarz wszystko tłumaczy, nagrywa nam na płytę i daje mnóstwo zdjęć. Później jest zadawanie pytań i wizyta się kończy :) Płacę bagatela 180 zł...

Ja przytyłam póki co 3-4 kg i to też w ostatnim 5tym miesiącu. Ale już odstawiłam słodkie w tygodniu bo podjadłam to raz dziennie czekoladkę , to chrupki itd i w zeszłym tygodniu już nie jadłam słodkiego. Dopiero w weekend sobie pozwalam na coś. Ale tak to też zdrowo jem, zresztą zawsze jadłam. Ale mam mniej ruchu i stad mi się wydaje ,że waga w górę poszła, bo wiem że niektóre dziewczyny jeszcze na moim etapie nie utyły nic. Wody pije ok 2 litrów dziennie bo takie mam zapotrzebowanie. Ale nie ograniczam się też jak mam na coś ochotę.

Kochana kupiliśmy teraz w weekend z promocji z Realu body, śpioszki, jakąś czapeczkę:) Powklejam w wolnej chwili zdjęcia:) No i mamuśka wróciła ze Stanów i ma dla Nas ciuszki te najmniejsze na 56 bo takich nie mam w ogóle. Jakoś mam wrażenie, że nie są potrzebne. Tzn nie aż tyle. W Marcu chcemy kupić łóżeczko. Mam upatrzone takie NAJNOWSZE MODELE ŁÓŻECZEK Z SZUFLADĄ TYLKO U NAS (2152002091) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. w marcu tęz mąż złożu komodę na ciuszki bo nie mam gdzie tego chować a już się powoli zbiera. Dokupię od razu wszystko do łóżeczka - przewijak, prześcieradełka już mam z Ikei ,pościeli nie będę kupować ani używac bo mam śpiworek. Ochraniacze jedynie chce dokupić choć są drogie Ala i As - ŻYRAFKA ochraniacz do łóżeczka 70x140 (2109669787) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu są takie zestawy tylko pościel chce używać od pół roczku więc nie wiem czy ma sens kupować już pościel w zestawie.
No i chyba kupię stelaż do wanienki bo nie mam gdzie jej postawić choć wydają mi się te stelaże bardzo niestabilne. Mam już całą listę wyprawkową i systematycznie będziemy kupować. A jak u Was z wyprawką? Jesteś już 5 tygodni dalej ode mnie i Natkusi więc pewnie sporo pokupowane?

Kurcze żal mi Ciebie, ze tak opuchłaś...zapytam mojego lekarza jutro chyba co o tym sądzi. A wkleisz swoje zdjęcie i brzusia?

Dziekuje kochana :*

wklejam Nasze ostatnie łowy. trochę w końcu na 56 rozmiar. Myślicie, że takie bezrękawniki się na lato przydadzą? Za wszystko daliśmy 101 zł:)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, Kochane jesteście, że się za Nas modlicie i myślicie o Nas. Piotruś uparcioszek po Tatku a spóźnialski po... no musi coś mieć po mamie :zawstydzona/y:
U mnie nic się nie dzieje, a ja taaaaka lekka się czuję, tańcowałam przed lusterkiem The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling - YouTube, normalnie dyskoteki mi się zachciało, wszystkie sposoby zawodzą, a wczoraj o 23 na sprzątanie mnie wzięło. Wysłałam Męża na ostatni trening hokeja przed porodem, nie chciał iść, ale wytłumaczyłam, że w 15min nie urodzę.
Mąż pracuje w centrum, jak nie ma korków to w 15 minut będzie w domu, ale szpital jest za Jego pracą, no ale on nie chce bym taxi brała tylko sam chce po mnie przyjechać w razie czego, no ale porody głównie w nocy się zaczynają. Później Wam poodpisuję, bo koleżanka będzie za 3 minuty, idę się pohuśtać z jej córeczką ;)
Jesteście wspaniałymi wirtualnymi Ciociami :*

Halo Moje Kochane ;))))
Ja czuję sie dobrze !!! Kacperek kopie kiedy mu się podoba dzisiaj pół dnia się przekręcał i wypinał pupe tak mi się wydaje bo jak czułam pod ręką to tak jakby to była mała okrągła pupeczka mojego synusia ;))))) ostatnio wypchnoł stupkę wiec wiem ze stópke ma maciupeńką taką słodką ;P już nie mogę sie doczekać aż go przytule ;D tak go kocham tego mojego małego Szkrabka że koniec !!!!! hehe ,,, moja szyjka juz sie ma dużo lepiej nie bola mnie plecki i dół brzuszka i powoli zaczynam coś tam sobie robic w domu ostatnio składałam ciuszki małego zajeło mi to 3 godziny bo tyle już tego mam ;PPPP

Karwiczki Kochana wogóle to my już mamy 3 trymestr i początek 7 miesiąca jeszcze tylko 3 miesiące i nasze Szczęścia będą z nami ;))))) GRATULUJĘ !!!!!!!! mam juz wózek i łózeczko !!!! pokój już dla małego urząadzony dostałam nawet taki specjalny fotel bujany do karmienia ;))) zostały mi sie jeszcze takie pierdółki do kupienia także ja już mam wszystko prawie gotowe ;PPP

Aneczko jesli chodzi o posciel dla malucha to ja narazie nie będę kupowała poscieli tylko kocyki bo w lato za ciepło na kołderke a poduszki i tak nie będę używać przynajmniej do roku ;)))

Galway no mój chłopak jest taki w sam raz choc pani doktor mówi że myslała ze mniejszy będzie bo ja taka malutka i tatus też nie jest za duży. Karwiczki Syn jest dużo większy od mojego ale ja na to nie patrzę każde dziecko jest inne ;)))) dla mnie najwazniejsze jest ze Dziecko moje jest zdrowe !!!!!

Natkusiu Kochana jak miło ze zajrzałaś !!!!! Steskniłam sie za ciocią !!!!! Ty masz wizytę 13 marca a ja 14 marca dzień po tobie ;))))

Aniu Natkusiu jak tam ruchy ?? wspaniałe uczucie prawda?? Ja to sie tak skupiam gdy Kacperek mnie kopie ze nic do mnie nie dociera z swiata zewnętrznego hehehe nawet w nocy a najlepsze jest to ze wywołuje to u mnie atak śmiechu i dobrego nastroju ;)))) ale miomo wszystko wyczekuję kazdej wizyty chocby tylko po to zeby zobaczyc moje SZCZĘŚCIE !!!!!! Ale to fakt gdy się czuję ruchy jest juz inaczej i nie ma takiego strachu o dzidziusia choc mój Kacperek czasami ma leniwy dzień i mu się nie chce nawet rączzką kiwnąć a czasami ma impereze kilka dni pod rząd i wtedy gdy jest spokojniejszy to wpadam w małą panikę. Ale wystarczy troche słodkości kilka słwek i maluch znowu zaczyna sie wiercić;))))) najlepiej reaguje na mnie swojego tatusia i mojego brata bo nas słyszy najczęściej a jak babcia coś powie albo spróbuje go dotknąć to odrazu cisza w eterze przestaje kopać i koniec !!!! Ostatnio kopał i kopał i jak zawołałam teściową zeby jej pokazać to przestał babcia mówiła dotykała a maluch nic babcia wkońcu zrezygnowała to Kacperek chulaj dusza i tak jest za każdym razem !!!!!

Co do rozstępów kochane to ja osobiscie nie zaówazyłam mój tez mnie oglądał i nic takze jest ok ;))))

Dobrza Kochane ja uciekam chce sobie posciągać jakieś bajki ;PPP i się położe i obejrze cos z tatuśkiem ;))))

Papa Kochane Pozdrawiam i całuję zajrze znowu za niedługo :*:*:*:*:*:*

Jesteśmy po wizycie:) Mała złośnica znowu nie pokazała buźki ;) Tylko dupke wypina i koniec hehe :)

Mała pieknie - książkowo sie rozwija. Waży 430 gram , a ile ma centymetrow to nie wiem bo już się nie mieści w ekran hehe, ale ok 22cm
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
:):):) Serducho pięknie pokazała, bije jak dzwon, dwie komory, dwa przedsionki, brzusio, żołądek , uszka pokazała :) No i rączki, jakby nimi grała:) Za mamusią będzie pianistką;) Wszystko dobrze;) Ja przytyłam 3.700 od początku ciąży. Lekarz mówi, że termin porodu bez zmian 7,07 i jeśli tak książkowo będzie szło to dziecko waży ok 3.300 no ale to nie ma co :) Glukoza w normie. Szyjka ładnie wszystko podtrzymuje. Łożysko dobrze:) No i muszę zrobić mocz, morfo no i toxo na następną wizytę:)

Aniu Gratuluję :-) te nasze lipcowe dzieci to chyba tak mają bo u mnie to samo.. Za cholere nie chciał się odwrócić i pokazać twarzy cwaniaczek jeden tylko pupe i jajuszka pokazywał no ale tak to jest :-)

Agagu super, że u Ciebie ok :* ale nadal się oszczędzaj..~! Ruchy są super i u mnie jest to samo, nawet mój Grzegorz nie może poczuć.. Wychodzi z pokoju to Mały się rusza i skacze a jak tylko wchodzi to nagle cisza :-D ale dzisiaj Mały mi siedział długo na lewym jajniku i uwielbia mój pęcherz, wtedy latam co chwilę do ubikacji i proszę go żeby zmienił miejsce ;-)

Gawalygirl a u Was co słychać? Piotruś nadal nic :> oj ten mały uparciuszek.. Ale lada moment będziesz mieć Małego przy sobie.. super!! Trzymamy mocno kciuki z Michasiem :*

Karwiczki wizytę co 2 tyg? Fajnie się będziesz mieć :-) ja w sumie nie wiem hmm? Byle, że dzieciaczki zdrowe są :-D ale już nie umiem doczekać się naszych rozwiązań hihi.. Kupiłaś już wózek? U mnie to jest największy problem i nie mam pojęcia :eek:

reklama
Agagu a jaki wózek?

Mój typ do JEDO FYN 4DS ale bez fotelika. Fotelik osobno RECARO na początek. Jedo ma super szeroką gondolę, pompowane koła, przednie skrętne. A najlepiej kupiłabym sama godnolę a poźniej tylko dokupiła wypaśną spacerówkę. Bo po 7-8 mcach w zależności od miesiąca porodu już w spacerówkę dziecko się przesiada. U Nas to pewnie gdzieś Marzec, Kwiecień. no ale niestety nie ma samych gondoli fajnych póki co. Wózek to trudna kwestia a i tak każda z nas go zmieni albo popełni jakiś błąd to nie uniknione

Do góry