reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

hej,melduje sie tak jak obiecalam,co prawda siostra jeszcze jednak dzis dostala,ale napisze pare slow :-)

ciesze sie,ze u Was wszystko w porzadku,i ze dzieciaczki prawidlowo sie rozwijaja :) Agagu przynioslas dobre wiesci,super ze z szyjka juz problemow nie ma,ale uwazaj na siebie,co pewnie i tak robisz :tak: My idziemy prawie leb w leb z ciaza,choc musze powiedziec,ze moj Carmelek chyba jednak do tych leniwych nalezy,bo przez caly dzien tylko spi,od czasu do czasu kopnie,a wieczorkiem troszke pobaraszkuje,za to w nocy nic kompletnie nie wybudza mnie ze snu,chyba ze az tak twardo spie :-)

brzuch mi ostatnio wybilo,prawie z dnia na dzien co raz wiekszy sie robi!ale spanie na brzuchu nie stwarza mi problemow,doslownie wcale nie czuje,ze mam dziecko w srodku jak w tej pozycji spie,co pewnie niedlugo tez sie zmieni.

Ja dziewczynki mam wizyte juz jutro o 11.45,ciekawa jestem jak podrosl moj malutki przez ostatnie 2,5 tygodnia :-) doczekac sie nie moge!!!Jak juz wspominalam,lekarza zmienilam na lekarke,ktora doslownie po drugiej stronie ulicy ma swoj gabinet,takze pewnie krotko po 12 dam juz Wam znac co i jak,bo do poniedzialku mam wolne,takze mam troche czasu dla siebie :)

Galway-tylko 2 tygodnie!!!!juz teraz trzymam kciuki za bezbolesne rozwiazanie :-)

Ja za dokladnie 3 tygodnie mam badanie 4 d,ktorego najbardziej nie moge sie doczekac,mam nadzieje,ze Carmelo bedzie w dobrej pozycji i mamusia i tatus beda mogli go zobaczyc w calej okazalosci,na pewno bedzie to bardzo ciekawe i wzruszajace przezycie!!!Badanie bedzie trwalo godzine i wszystko dostaniemy na plycie dvd,takze zostanie pamiatka na cale zycie :)

pozdrawiam Was serdecznie i do uslyszenia!!!

reklama
Galway dziękuje za rady. Właśnie mam zamiar kupić z 4 body z długim, 4 z krótkim i pajace do spania czy śpiochy w 56 a większość w 62 na sierpień :)
Karwiczki powodzenia jutro i dawaj od razu znać :*

hej :-)
za godzinke mam wizyte i juz sie nie moge doczekac:-) ide niestety sama bo maz ma przerwe w pracy od 15 do 18 a w tym czasie terminu nie dostalam :-( nagram wszystko i mu pokaze :-)

Aniu i Natkusiu,czujecie po malu jakies ruchy czy jeszcze cisza w brzuszku?

wlasnie doczytalam Natkusiu,ze czujesz juz ruchy,swietnie!Ja musialam dluzej poczekac bo pojawily sie w 22 tygodniu,jak tam z Twoja noga,bo wlasnie przeczytalam ze cos tam masz z biodrem?juz lepiej?

Ostatnia edycja:
Wlasnie wrocilam od lekarki i jestem PRZESZCZESLIWA!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D Nasz Carmelek ma sie swietnie,wazy 671g i mierzy 31 cm!!!!!!!!!!!!!!jestem w szoku,ze az tak podrosl,nawet moja lekarka powiedziala,ze jest troszke wiekszy jak na 24+2 ale rozwija sie prawidlowo i nie ma powodow do obaw,to jest dla mnie najwazniejsze!!!
Dziewczyny nawet nie wiecie jak jestem happy,ze zmienilam lekarza na nia!!!Kobieta jest przeswietna,normalnie interesuje sie tak,jakby to nasze malenstwo tez jej malenstwem bylo,jest fantastyczna!!!:-DDzis mialam tez badanie dopochwowe(pierwsze podczas ciazy!)by zbadac szyjke macicy,wszystko w nalezytym porzadku,pamietacie dziewczyny jak Wam jakies pare tygodni temu pisalam,ze mam obawy co do mojego sluzu,ze jest taki lekko zoltawy i ma male grudki,wtedy moj lekarz powiedzial,ze wszystko jest w porzadku,a ona od razu jak dzis zajrzala to powiedziala,ze mam malego grzyba i ze trzeba go wyleczyc,troche sie wystraszylam czy to nie moglo dziecku zaszkodzic,bo przeciez mam go od 2 miesiecy,ale mnie uspokoila,ze wszystko jest ok i nie musze sie marwtic,ale grzyba trzeba zwalczyc.
Dzis mialam tez 10 minutowy zapis skurczy,ale na szczescie nie pojawiaaja sie jeszcze zadne,takze Carmelkowi na swiat sie jeszcze nie spieszy,sluchalam tez serca maluszka,choc slucham go prawie codziennie w do mu to i tak bylo to swietnym przezyciem:-)
Dzis czulam sie naprawde jakbym byla jedyna kobieta na swiecie,ktora jest w ciazy,taka mialam opieke!super lekarka,jej pomocniczki takze przemile,mila atmosfera i wogole wszystko na plusie,jestem najszczesliwsza kobieta pod sloncem i ciesze sie ogromnie,ze Carmelo ma sie dobrze i rozwija sie prawidlowo!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D

Karwiczki doskonale !!! Jak ja uwielbiam powizytowe posty :) Świetnie :) ALE CI ZAZDROSZCZE :) A Carmelek piękny rośnie !!!!!!:) Pokupuj lepiej ciuszki większe hahahaha :D SUPER KOCHANA :) No jednak lekarz jest najważniejszy. Jak ja ide do mojego to przechodzi na mnie jego spokój, jest stoikiem:) Wszystko dokładnie mówi, badanie szyjki mam za każdym razem :) Także wiem jakie to ważne i to było najlepsze co zrobiłaś dla siebie i małego, ze zmieniłaś lekarza !!!:)
J czuje ruchy od początku tego tygodnia, ale delikatne i sporadyczne. Do tej pory tylko wieczorem np. 3 razy Emilka puknęła a dzis to nawet w ciągu dnia. Teraz jestem po obiadku naleśniki z dżemem to tez zapukała:) Chyba lubi słodkie:) Ale i tak nie moge się doczekać wizyty bo jestem na takim etapie ciąży , ze tej ciąży nie czuje :) NIC A NIC ! Więc każdy mały ruch Emilki jest dla mnie zbawieniem, że wszystko dobrze. Mam nadzieje, że nie myle ruchów z czymś innym:) Karwiczki a jak u Was sprawa z wyprawką? Dużo jużmacie pokupowane? Masz wybrany wózek?

Dziewczynki uwielbiam Was czytać po wizycie, normalnie aż energii człowiek nabiera.
Karwiczki, aż ja poczułam, jakbym była z Tobą na tej wizycie, normalnie nie wiedz jak się cieszę, że zmieniłaś tego lekarza na tą miłą i fachową lekarkę. To najważniejsze co może być, że się poczułaś najważniejsza na świecie, że podchodzi do pacjentki indywidualnie a nie tak jak u mnie "next please", ekspedientka w sklepie, nawet jak nic nie kupuję, poświęca mi więcej uwagi niż ta moja "prowadząca", no ale tu tak jest i nie zmienię systemu, choć następnym razem postaram się dostać do innej, bo jedenej tak bardzo dobrze z oczu patrzy :) Wracając do Ciebie, to super, że Carmelek rośnie jak na drożdżach no i się zapowiada duży chłopak, chociaż teraz różnie dzieci rosną w różnym etapie, więc może jednak nie będziesz musiała rodzić gigancika ;-). Piotruś 6 tygodni temu był ponad średnią i wychodziło że tydzień wcześniej poród a teraz jakby zwolnił i tydzień później niż termin ale to też zależy jak się pomiary zrobi i te wymiary się mogą różnić sporo. Karwiczki czekamy na zdjęcie, no i ciesz się nagraniem z mężem
Aneczko ciesz się urokami 2 trymestru, to super, że nie czujesz że ciąża Ci ciąży, mój drugi trymestr był natomiast najgorszy a teraz im bliżej porodu tym mniej czuję że jestem w ciąży. Jeszcze potrafię na szafkę wskoczyć jak mi się nie chce krzesła podsunąć ;) a koniec roku był przecież fatalny :/ Super, że Emilka już zaczęła dawać znać o sobie, to wspaniałe uczucie. Smaruj brzuszek i cycusie, by rozstępów nie było bo teraz zacznie się porządne rośnięcie.
Ja dziś zaczęłam 39tc, czyż to nie cudnie, tak się bałam jeszcze niedawno by donosić choć do lutego a teraz się martwię, żeby nie przenosić, hihi.

Galwaygirl cudownie !!! Niedługo będziesz miała Piotrusia przy sobie :) Pewnie już każdego dnia i nocy czuwasz czy nie masz skurczy co ? Jak to jest? Torba od kiedy gotowa? Nie moge się doczekać zdjęcia Piotrusia i Twojej relacji z porodu :)
Ja smaruje się od początku ciązy, od 8 tygodnia. Najpierw Mustellą, poźniej Tołpa i pharmaceris i wyszły mi rozstępy na piersiach leciutkie i krzyżu. Wiec Mustella jest dla mnie najlepsza ale najdroższa. A rano smaruje babydream z rossmana i to jest najlepszy krem. Najbardziej nawilża i skóra po nim super :) Dwa razy dziennie to robię:) A Ty czym smaerowałaś? Wyszły rozstępy? Czy całą ciaże odmawiałaś sobie słodkiego?

Aneczko naprawde zmiana lekarza byla swietna decyzja,moj maz tez jest bardzo zadowolony,a jak mu powiedzialam,ze Carmelek taki duzy to sie zdziwil,bo on sam do wysokich wcale nie nalezy,ale moze przystopuje i urodzis sie w normalnych proporcjach ;-)
Jak fajnie,ze juz czujesz ruchy Emilki,przynajmniej daje znac o sobie i wiesz,ze wszystko jest w porzadku :-) Ja chyba ciaze podobnie jak Ty przechodze,bo do tej pory nic nie czuje,ze jestem w ciazy,w sumie i lepiej bo moge od poczatku sie nia delektowac :) Ja Aniu juz wczesniej pokupywalam ciuszki,duzo jest tez na 50,hehe mam nadzieje,ze sie jednak przydadza,wozek tez juz mamy,myslalam ze o tym wspominalam,ale chyba zapomnialam sie pochwalic :) Lozeczko dostalismy od kuzynki,ale jest takie do 3 miesiecy,bardzo male zeby dostawic do lozka rodzicow,potem wieksze lozeczko chce kupic tesciowa,takze jeden wydatek mniej :tak:

Ty tez juz masz troche ubranek,nie?

Galwaygirl mam nadzieje,ze Carmelo przystopuje i nie bedzie taki wielki,wlasnie jak mowisz,roznie dzieci rosna,w razie czego to szybko wieksze ubranka musimy pokupowac,chociaz mamy do 62 tez dosyc sporo.Co do kremu na rozstepy to wlasnie w poniedzialek kupilam sobie na biust i brzuch,bardzo wydajny,smaruje sie rano i wieczorem,mam nadzieje,ze nie "popekam" :-) Krem jest z Yves Rocher,bardzo go zachwalaja w internecie,mam nadzieje,ze sie sprawdzi.
Kurcze u Ciebie to z dnia na dzien mozna juz liczyc na porod!Jestem ciekawa kiedy do nas z wiadomoscia wpadniesz i poinformujesz,ze Piotrus juz poza brzuszkiem!

reklama
Aneczka, torba spakowana na tiptop od niedzieli, jak jechaliśmy na to prywatne badanie 100km, bo się bałam, że może się coś zacząć. Skurczy jeszcze nie mam, ale pobolewa mnie jak na okres i z krzyża od czasu do czasu, więc to powoli się zapowiada. Piotruś mega aktywny. Co do słodyczy, to sobie postanowiłam w sierpniu że nie jem, ale troszkę oszukiwałam, bo kisiel słodki, jogurty, danio, owoce suszone, zwykłe, soki, więc powiedzmy że zdrowe cukry sobie aplikowałam. A tylko raz na prawdziwą słodycz się złamałam, ale to sposobem mnie wzięły, bo na baby shower koleżanki przyniosły ciasto i tort (niebieski z napisem Piotruś), więc nie wypadało nie zjeść tortu Synka. A był pyszny, truskawkowo- śmietanowy, ale się śmiali, że mi po takim czasie to wszystko by smakowało :)
Co do kosmetyków, to zazdroszczę Wam Rossmanna, bo na prawdę dużo dobrego słyszałam o ich kosmetykach. Nawet teraz w paczce będą szły kosmetyki Piotrusiowi. Ja używałam 3 różnych kremów, ostatni był zapachowy, ale cieszę się, że już się kończy, bo zapach na raz mi się podobał. Ja patrzyłam żeby był gęsty bym musiała trochę pomasować nim się wchłonie. Bałam się ogromnie o rozstępy bo mam cienką skórę, już przed porodem żyły było widać, a ostatnio z żył Mąż wypatrzył rybkę i narysował (a Piotruś ma być rybką zodiakalną:-D). Na razie z tego co Mąż mnie oglądał, to nic nie znalazł. Śmiesznie jest nie móc siebie samej obejrzeć wszędzie. Zobaczycie za kilka miesięcy jakie pozycje trzeba przybierać do golenia :-D:szok::-).
Karwiczki, dam znać jak tylko coś się wykluje. Co do ubranek, to ja na noworodka mam tylko po 3-4 body i śpiochy (z odzysku) a kupiliśmy ostatnio w H&M body "BORN 2012" z czapeczką z takim samym napisem na 62cm, bo nie mogłam się oprzeć i będzie super pamiątka, bo reszta pewnie odejdzie w niepamięć. Większość ubrań nie ma napisanego wzrostu tylko 0-3 a później 3-6, niektóre 2-4, więc trzeba będzie patrzeć po wielkości, bo jak prasowaliśmy to te 0-3 w zależności od firmy były szersze i węższe, krótsze i dłuższe. No i nie chwaliłaś się wózkiem. Proszę o linka

Myślę, że nie warto specjalnie kupować maleńkich ubranek, poczekajcie jak coś do późniejszych USG, bo będzie mniej więcej wiadomo, czy dzidzia będzie długa, a położna mówiła, że najlepiej większe, bo mniejsze będą bardziej przy ciele, a zanim pępuszek odpadnie musi być luźniej.
Miłego weekendu. Ja namiętnie wyszywam.

Do góry