reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Witam się z rana :-)

Karwiczki no nareście! Myślałyśmy, że Cię wcięło ;-) pozdrów siostrę, no i czekamy na Ciebie :* i Ty się nie pytaj czy tęskniłyśmy bo ja np już usycham z tęsknoty :-p;-):-D

Agagu jest juz po wizycie i w skrócie: jest wszystko ok :-) dzisiaj ma być na BB i napisać szczegóły :-)

reklama
Halo moje Ślicznotki
Po wizycie dobre wieści moja szyjka się rozkurczyła i jest ok ;) ale nadal muszę leżeć i nic nie robić w obowiązkach domowych nadal będę mnie wyręczać moi faceci ( mój A. i brat ) a ja mam się delektować ruchami Kacperka który waży już 500gram i ma 24cm długości ciemieniowo siedzeniowej jest zdrowy i baaardzo ruchliwy ;)))) jestem marudna i płaczliwa gorzej niż małe dziecko ale to zasługa Luteiny którą również muszę brać w ilości 2x2 fizycznie czuję się dobrze Pani doktor mówiła że mały powinien przesypiać około 20 godzin na dobe wątpię jednak aby tak było nonstop czuję kopniaki najgorsze są te w pęcherz który z uwagi na moje rozmiary i rozmiary Kacperka jest dość mocno uciskany i nonstop biegam do ubikacji a Kacperek potrafi tak mocno już kopnąć że kilka razy a bym nie zdążyła do wc chyba sprawdza czy mamusia potrafi czymać mocz hehehehe .... ja oczywiście dużo śpię choć pewnie spałabym więcej tylko że mały nie pozwala mi na to i mnie budzi ;)))) tak więc moje Kochane jestem pełną radości mamą waze już 60kg hihi ale urósł mi jedynie brzuch. To tyle wieści co u mnie oczywiście tęsknię za wami ogromnie ale Kacperek najwazniejszy więc leze ;)))).
Kochane uwazajcie na siebie i się oszczędzajcie Pani Doktor mi mówiła że skrócenie szyjki macicy jest bardzo powszechne i dotyka wielu kobiet także proszę was uwazajcie na siebie nie premęczajcie się leżcie ile się da i niech w ciężkich pracach domowych oraz noszeniu ciężarów wyręczają was mężowie ;)))))) korzystajcie z tego póki możecie ;)))) potem nie będzie na to czasu a tymczasem ja zmykam dalej lezec odezwe sie niebawem :*:*:*:*:*:*:*:* Buziaki i pozrawiam

P.s. Dziękuję wam za to żze jesteście i mnie wspieracie

dzisiaj mam równo 24 tydzień ciąży jutro zaczynam 25 tydzień jak to leci !!!!!! a pamiętam jak dziś pierwsze usg i mojego syna gdy był malutką czarną plamką. A i jescze się pochwale kupiłam wczoraj wózek taki 3w1 i różek dla małego nie jakoś specjalnie drogi ale wózek świetny oliwkowo limonkowy ;))))))) i jestem nim zachwycona w tym tygodniu będę już miała łózeczko a za miesiąc ubranka sprawie mojemu synowi

Natkusiu oczywiście nie może być inaczej będę zaglądać i oczywiście kontakt przez telefon a Ty Kochana wizyte masz za niedługo bo już 14 ;))))))

No nic ja będę uciekać do łóżeczka co za dużo to nie zdrowo

Ppapapa moje Kochane Mamusie

całuję mocno gorąco pozdrawiam :*:*:*:*:*:*:*

No Agagu czas szybko leci :-) mi też strasznie biegnie ale to bardzo dobrze bo nie umiem się doczekać tej pięknej chwili ;-)
Eeee no to ładnie szalejesz już z zakupami - super! To jest chyba najfajniejsza rzecz przyszłego macierzyństwa :-) gratuluję udanych zakupów!

No ja mam wizytę 14 lutego u mojego gina a potem 20 lutego połówkową w tym centrum co Ty też byłaś.. Więc same wizyty :-)

Buziole :*

Agagu cudowne wieści !!! Odpoczywaj ile wlezie:) I pochwal się wózkiem:)

Ja dziś byłam połazić po markecie bo w końcu mi auto odpaliło :) Wymieniłam Emilce body , ale nie bło tych z myszką miki i wzięłam jej inne i oczywiście nie wytrzymałam i kupiłam sukienusie, chociaż nie wiem czy się przyda: ) rozmiar 62:) Pytałam juz na Lipcówkach, ale zapytam. Myślicie , że takie półśpiochy się przydadzą na lato? bo nie wiem czy kupować:) W ogóle nie wiem ile kupić 56 a ile 62 i w ogóle nic :)

reklama
Aneczka, nie kupuj za dużo na 56, bo jak się córeczka dłuższa urodzi to możesz nawet nie założyć, a większe to dorośnie do nich. Nie wiem jak się w PL przydają takie małe body latem, bo pod ubranko to zawsze, ale wówczas to tańsze białe czy jednokolorowe mogą być, a takie kolorowe na pewno są droższe to ja bym kupiła na min. 62 tak na sierpień. Natkusia podpytaj cioci położnej jak to jest z takim noworodkiem w lipcu. A to body z Daissy to chyba jeszcze ładniejsze mi się wydaje :)
Karwiczki, w końcu się odezwałaś, nie żebyśmy tęskniły, ale naciesz się siostrzyczką i wracaj już do nas!!
Agagu, super że przyniosłaś nam takie dobre wieści. Jednak leżenie plackiem się opłaca, no i już 25 tydzień, wow, GRATULACJE, jeszcze tylko 15 ;-). Nawet nie poczujesz kiedy to minie. Co do wiercipiętków, to szkoda, że nasze dzieciaczki nie wiedzą, że taki maluch powinien spać 20h na dobę, mój to sobie na odwrót działa. Mąż się śmieje, że On śpi jak Leonardo Da Vinci, 15 minut drzemki i kilka godzin szaleństwa czyli w sumie może 4h się zdrzemnie. Mówią, że przed porodem dzieci się uspokajają i mają mniej miejsca, więc albo będę chodziła jak słonica i jeszcze trochę do rozwiązania poczekam, albo mój Syn łamie wszelkie zasady i jest jeszcze bardziej aktywny przed porodem.
Kobietki, jeszcze 2 tygodnie :szok:, nie mogę się doczekać, ale trochę się boję czy z bólu nie umrę:angry:, na razie twardo zakładam, że dam radę bez zzo, ale pewnie jak się zacznie to przy 2cm rozwarcia będę błagała o znieczulenie, a ręce Mężowi od ściskania połamię.
Natkusia, jeszcze tylko 5 dni i będziesz miała podwójną randkę :D, no i jeszcze chwilka a będziecie z Aneczką na półmetku, rany jak ten czas szybko mknie.

Do góry