reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Witam moje Kochane Cieżaróweczki ;***
Jak samopoczucie ?? ANIU ?? NATKUSIU ?? KARWICZKI ??
Tak tu sobie czytam i widze ze ANECZKA znowu się martwi i denerwuje ,,,
Kochana TUNIA ma racje nerwy są teraz nie na miejscu nie denerwuj sie !!!!! Bo tylko możesz sobie tym zaszkodzic :*:*:*:*Buuziaki wielki dla Ciebie Kochana i bez nerwów za 12 dni zobaczysz ze Twoja dzidzia się rozwija ;))))

reklama
Tunia kuzynce mojego meza lekarz powiedzial,ze bedzie chlopczyk,a za jakis czas jednak byla dziewczynka,bo narzady na poczatku sa podobne i mozna latwo sie pomylic.A co Ci mowi przeczucie?

Natkusiu masz racje z tymi sprzetami,chociaz moj poprzedni mial calkiem dobry,ale niestety umarl na zawal i musialam innego poszukac,ale jesli chodzi o opieke to ten terazniejszy jest lepszy.Wczesniej mi jego sprzet byl obojetny ale teraz troche mi przeszkadza bo chce wyrazniej zobaczyc brzdaca,Agagu miala super zdjecie juz a jest w tym samym czasie w ciazy co ja .
Tez sie ciesze,ze bede wkoncu chrzestna,jeszcze nia nie jestem a mam 4 siostry i jednego brata,razem mam 6 siostrzencow i jedna bratanice i mam zaszczyt ze wlasnie mnie wybral brat na chrzestna :)

tez sie Natkusiu cieszymy,ze Cie mamy i ze dolaczylas do nas ciezarowek!:-):-):-):-):-):-):-):-)

NATKUSIA jesteś niemożliwa:) Aż się uśmiałam tymi "fluidkami" heh :) Wzięłam dozwoloną 15 minutową kąpiel pomogliłam się na spokojnie do Pana Boga i narazie jest lepiej :) Zobaczymy jak będzie dalej:)Właśnie chce zrobić to dla maleństwa bo czuje napięcie całą sobą i dlatego się tak denerwuje...do tego czekam jeszcze na inne wyniki odnośnie mojego zdrowia ( z którymi borykam się od lat) no i może też dlatego:) Ale już odgniam je wszystkie żeby złe napięcie nie przeszło na Nasza kruszynkę...by the way - śniło mi się popołudniu jak się położyłam, ze byłam w jakimś dziwnym gabinecie i lekarz powiedział , ze w pęcherzyku widzi "dwa jaja"doslownie co oznaczało ciąże mnogą - był ze mną mąż- byliśmy tacy szczęśliwi po czym okazało się, ze lekarz się pomylił;) Takie sny mam heh :) Dziękuje Wam MOJA GRUPO WSPARCIA !!! NA TYM WĄTKU JEST NAJCUDOWNIEJ!!!Tylko tak rzadko zaglądacie , wiadomo każdy ma swoją pracę, zajęcia:)

ps. Karwiczki ja też miałam dopochwowo.

Karwiczki lekarz, lekarzowi nierówny.. Mój gin tez ma taki stary sprzęt a jak bylam w szpitalu to mi szczęka opadła taki sprzęcior :D ja jestem z mojego gina zadowolona, ale zobaczymy teraz przy ciąży :]
Ja mam 2 siostrzeńców i 4 siostrzenice :) a poza tym jestem ciocią jeszcze ok 8 dzieciaczków moich bliskich koleżanek :)

Agagu ja czuję się dobrze :] ale Ty nie pytaj tylko napisz jak Ty się czujesz :>!! :p

Dziewczyny a na kiedy macie terminy porodu? :>

Aniu postawa piękna :) Natkusia jest z Ciebie dumna :) :* OBY TAK DALEJ! A ze zdrówkiem na pewno będzie dobrze kochaniutka :* do pocieszenia powiem Ci że ja mam problemy kilka z serduchem (mam niedomykalność i małego tętniaka) i też trochę się martwie i musze być teraz pod stałą kontrolą kardiologa ale jestem pewna że będzie ok! eee a może będzie mnoga :> Ale będzie fajnie :D:D ja się troszkę tym stresuję.. bo u mnie może być ojoj..

Tak mi Ania przypomniała.. ostatnio śnił mi się noworodek o płci męskiej :D czy to znak hmmm

Ostatnia edycja:
Dziewczyny !!!!
Ja przed 1 i drugą wizytą też obgryzałam paznokcie ze strachu czy dzidzia rosnie zdrowo jeszcze w mi9ędzy czasie miałam te plamienia mozecie sobie wyobrazic jaka byłam wystraszona?? na pierwszej wizycie tylko mała czarna plamka długości 4 mm a potem te plamienia tabletki na podtrzymanie ANECZKO to sie tyczy zwłaszcza ciebie widziałaś zdjecie mojego dzidziusia wiec widziałas ze wszystko jest ok ja Cie doskonale rozumie i wiem też ze większos kobiet w oczekiwaniu na pierwsze badanie usg sie martwi i denerwuje ale nerwy naprawde mogą zaszkodzic !!!! A sama zobaczysz za pare tygodni ze były zupełnie bez podstawne :*:*:*:*:*

NATKUSIU ja sie dzidsiaj czuję baaardzo dobrze mimo że mój A. znowu w delegacji,,, wczoraj za to miałam potworna zgage, i wypiłam na nią 2 litry mleka ;P,,, ale tak ogólnie to objawy ustępuja tak jak moja pani lekarz obiecała i teraz właściwie mam tylko czasami małe mdłosci i raz dziennie przez chwile pobolewa mnie podbrzusze ,,, takze baaardzo dziekuje ;*

Mi na zgagę bardzo pomagały tabletki Rennie i picie mięty. Szczególnie pod koniec ciąży było najgorzej, ale za to później wszystkie objawy mijają więc można jakoś się przemęczyć :)

NATKUSIU tam wcześniej zaóważyłam ze w jednym poście napisałaś ze bedziesz jes pizze narobiłaś mi smaka chyba bedę musiała też sobie zamówic a dzisiaj baaardzo duzo zjadłam ,,, oj Ty kusicielko

Agagu święta racja!
Anulko, przeczytaj od Agagu post kilka razy, żeby na pewno dotarło kochaniutka do Ciebie :*

Agagu no to super, że dobrze się czujesz :) a wiesz że jak jest zgaga to znaczy że fasolce rosną włosy? :>:D oj będziesz miała włochate dziecko ;)

reklama
Agagu dziękuje CI za pocieszające słowa...ja się właściwie nie martwię wizytą...tzn martwie, ale głównie martwi mnie brak objawów..tylko to mnie tak męczy...że przecież w ciązy powinnam coś czuc, że przecież jest we mnie jakby nie patrzeć "ciało obce" to organizm musi reagować:) Ale Natkusia ma racje - brak miesiączki, 3 testy ciążowe, dwie bety (choć dawno robione) mówią same za siebie. Do tego zaparcia..może właśnie ja mam takie objawy..choć czasem też mi niedobrze...

Do góry