reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Tunia ciesze sie,ze wszystko spokojnie u Ciebie,ja na ruchy musze jeszcze troche poczekac :) nie wiem czy przeoczylam,ale czy wiesz juz co bedzie?

Natkusiu wlasnie teraz dopiero zobaczylam,ze jestes nawet dalej niz Ania w ciazy,to juz 7 tydzien!super,ze mdlosci juz przeszly,mam nadzieje,ze nie powroca,choc ja ostatnie dwa dni mialam zawroty glowy i bardzo bylam "oklapnieta" mimo wspanialej i swiezej pogody.Ale dzis juz lepiej jest :)

Aniu ja Ci tylko powiem,ze ja tez od 4 tygodni nic doslownie nie czuje,jakbym w ciazy nie byla,poza bolacymi piersiami jest wszystko jak wczesniej,a dziecka tez jeszcze nie czuje chociaz jestem o 5 tygodni dalej od Ciebie,ale nie zamartwiam sie,ze cos moze byc nie tak,bo nie mozna tylko na zle liczyc i z gory zakladac,ze cos jest na pewno nie tak.Odpedz zle mysli,
wytrzymaj do 21,a wtedy zobaczysz,ze niepotrzebne byly Twoje zmartwienia.Beta Ci wzrosla,nie masz miesiaczki,testy mialas pozytywne-ja bym tego nie nazwalam brakiem objawow ciazy....glowa do gory i precz z takimi postami,ze jest na pewno cos zle!!!bo pasa juz mam przygotowanego na Twoja dupe!:angry:

reklama
Karwiczki wg terminu ostatniej @ to 7tc ale wg USG i krwi to będzie młodsza ciąża przez opóźnioną owulkę. Mam nadzieję że w poniedziałek się dowiem. A suwaczek zrobiłam wg @, najwyżej będziemy poprawiać :]
a Ty dzisiaj zaczęłaś 11tc :) jeszcze jeden tydzień i będziesz po I trymestrze ciąży Jupi! Gratuluje :*
Ja mam wadę serca i muszę iść w I trymestrze do kardiologa zobaczyć jak stan serducha.. Wizyte mam na 13.12 - ale i tak mam wrażenie że będzie dobrze. Nauczyłam się tego że trzeba myśleć pozytywnie, wtedy wszystko się ładnie układa :)

Zamówiłam sobie pizze mmm.. :D dostałam takiego smaka ze szok, mam nadzieję że dostawa będzie szyyyyybko ;)

zaczal sie 12 ,11 juz jest pelny,ty tez masz teraz 8 praktycznie,a nie 7 :)

pizze tez uwielbiam,ale ostatnio to juz patrzec na nia nie moge bo maz dosyc czesto ja przynosi z pracy i to najczesciej przed 12 w nocy,a ja zajadam sie jak dzika,a z rana wyrzuty sumienia,ze tyle kalorii wpalaszowalam,ale jak na razie duzego przyrostu wagi nie mam,dzis dokladnie 1,2 kg.

kiedy dokladnie masz wizyte?pewnie juz bedzie widac pecherzyk! fajnie,ze mozemy sie razem tak wspierac :)

ja jutro na zakupy,chce nowe spodnie kupic,juz na pewno nie dzinsy,pare sweterkow na zime i legginsow,zeby juz sie tak nie obciskac,bo kiedys ten brzuch bedzie widac :) no i stanik znow musze kupic,te moje piersi to szaleja,nie wiem jak beda w 9 miesiacu wygladaly..:-) a maz sie cieszy :-p

Ja zmieniam swoją diete na warzywa i owoce i miarę mi to wychodzi :) ale od czasu do czasu można sobie pozwolić ;)
Też chce uważać na moją wagę i dużo nie przytyć i przede wszystkim w miarę zdrowo się odżywiać :)

Wizyte mam 14.11 (w poniedziałek), ojj nie umiemy się już doczekać. Pewnie serduszka nie będzie jeszcze widać, chociaż.. ;) odwiedzimy z Perełką wujka Tomasza (czyt. gin)

No ja na razie nie rozglądam się za ciuchami, Ty już musisz pomału :) kiedyś oglądałam ciuchy ciążowe na allegro, sa dosyć fajne i przede wszystkim niedrogie! :] A jeszcze trafiłyśmy na takie zimne miesiące jak nam brzuszki będą rosnąć :] ale damy radę :)

Dziękuje Wam, ale nie potrafię się uposkoić. Pierwszy raz w życiu mam taki stan zdenerwowania...a przeżyłam też wiele ze swoim zdrowiem i moze to dlatego...
Aż z mężem się pokłóciłam takie nerwy wprowadzam...
Oczywście ie chodziło mi o dosłownie czucie dziecka:)Dziewczyny przecież jesteś doedukowana heh :)Chodzi mi o psychike:)Ale zobaczymy. Nic nie zmienie teraz, jedyne co to mogę odgonić złe myśli co mi nie wychodzi i czekać do 21..

Natkusiu ja tez staram sie jesc zdrowiej,bo nie chce dowalic jak dziewczyna mojego brata-35kilo!!!to juz nie jest zdrowe ani dla matki ani dla dziecka,nie trzeba jesc dwa razy tyle,tylko moim zdaniem dwa razy zdrowiej niz wczesniej :) ale pozwolmy sobie tez na slodkosci od czasu do czasu i na bomby kaloryczne,oby nie codziennie to bedzie na pewno wszystlko ok :) rozkosz dla podniebienia tez musi byc :)
Ja serduszko dopiero teraz w 10 zobaczylam na wizycie,bo posluchac to da mi lekarz dopiero w 28 tygodniu!!!ojojoj,tyle czasu :(

Natkusiu tylko nie traktuj moich postow calkiem na serio,probuje Cie tym troche rozluznic,nie chce cie pouczac albo cos :) ale ja Ci mowie,jest dobrze kochana i nie martw sie :) mamy prawie w tym samym czasie wizyte,ja dzien po Tobie,to razem sobie poczekamy :) ja tez juz czekam z niecierpliwoscia :)

Wogole to Wam robi gin usg przez pochwe czy brzuch?bo mi do tej pory tylko przez brzuch,moze dlatego tak slabo wszystko widac :(
Przed swietami bede robila USG w 3d i to bedzie prezent dla mojego,bo ma tez urodziny,takze na pewno sie ucieszy,jego kuzynka pokazywala nam w niedziele zdjecia usg 3d i sa wspaniale,wszystko mozna zobaczyc,tak bardzo wyraznie!Dostaje sie nawet plyte z nagraniem i mozna sobie na video cale badanie ogladac :) trwa nawet dosyc dlugo,wyszystko nagrane tez jest na USB.Bezplatne i tanie nie jest,ale pamiatka na cale zycie,potem jak dziecko bedzie duze,bedzie moglo sie zobaczyc jak bylo u mamy w brzuchu :)

Aneczko ja odganiam Twoje złe myśli!!! A kysz a kysz!!! Uciekać od Aneczki!!! JUŻ!! :] i w zamian przesyłam moc pozytywnych fluidów ~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mam nadzieję że już lepiej :> :*

Ja się stresuję tym że mam dużo śluzu i non stop czuje się mokra. Wiem że to normalne ale kilka razy na dzień mam strach w oczach że @ przyszła i czuję jak moje ciało jest spięte :/ .. trzeba wyluzować, ale to są nasze pierwsze ciąże i nie wiemy czego się spodziewać.. Myśmy pozytywnie :*:*

Karwiczki mi gin na razie dopochwowo robi USG, w szpitalu co byłam to lekarze zrobili po brzuszku i dopochwowo ale dopiero to drugie pokazało moją Nadzieję :) pewnie w pon też będę miała dopochwowo, jest chyba bardziej dokładniejsze ale nie jestem pewna

Ostatnia edycja:
tez bym wolala dopochwowo Natkusiu bo kurcze wlasnie moje tak zle widac,a tym bardziej ze moj gin ma jakis przedpotopowy sprzet...:baffled: na 3D tez do kogos innego pojde,bo u niego to nawet nie ma mowy jak zwykle juz tak zle wychodza.
oj pamietam ten strach,kiedy ciaze jeszcze nie mialam potwierdzona usg i jak tylko troche sluzu polecialo to z biciem serca patrzylam na papier czy to czasem nie krew.Teraz juz tak nie jest,takze jak juz bedziesz troszke dalej to nie bedziesz Natkusiu zwaracala na to uwagi :)

Mam nadzieje,ze udalo Ci sie przegnac zle mysli od naszej zatroskanej Aneczki :)

Natkusiu a czy moze tez masz niechec do zwyklej wody?Ja od tej pory co jestem w ciazy tylko herbatki i smakowe wody pije,bo za cholere ta zwykla mi przez gardlo nie przechodzi,zastanawiam sie czy to jest normalne,bo zeby wody nie lubic?!

A tak wogole to 18 grudnia sa chrzciny corki mojego brata i ja mam zaszczyt byc chrzestna :)) super,mala ma Laura na imie,ladnie,nie? :):-)

karwiczki jakis czas temu miala byc dziewczynka teraz nie dawno jak bylam lekarz powiedzial ze chyba chlopczyl, albo to byla pępowina miedzy nogami:-Dwiec sama nie wiem czekam i sie doczekac juz nie moge:-D:-D:-D

reklama
Te sprzęty u niektórych ginów wołają o pomstę do nieba .. powinny być jakieś fachowe sprzęciory żeby wszystko było widać :]
Ojj Karwiczki mam nadzieje ze to uczucie ze śluzem szybko przejdzie bo to niepotrzebny stres..
TAK odgoniłam złe myśli od Ani, także na pewno już wszystko będzie dobrze :)) ooo i jeszcze jeden fluidek został ~ - Ania łap ;)

Wiesz Karwiczki, wodę piję normalnie więc nie mam z tym problemów. Za to zauważyłam że mam niechęć do słodyczy.. Jak czasami pomyśle o nich to mi słabo. Ale może to i lepiej, mnie kg ;)

Jaaa no to gratuluję mamusiu chrzestna :)) ale fajnie.. ja niestety nie miałam okazji być mamą chrzestną :( ale jestem ciocią wielu dzieciaczków :)

Dziewczyny! Cieszę się że Was mam! :*

Do góry