reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

U mnie też były ciągle pytania i teksty typu "co to za małżeństwo bez dzieci?". Na jednej z rodzinnych imprez na pytanie "no jak tam? Jesteś już w ciąży?" powiedziałam "byłam, miesiąc temu". Na tyle głośno i dosadnie, że od tamtej pory mamy spokój. Nikt nie zadaje niewygodnych pytań.
Przykro mi, że musiałaś przechodzić przez te wszystkie teksty :( nie zrozumiem jak ludzie mogą być tak mało empatyczni...

reklama
Wyjeżdżamy do teściów na wieś na weekend i obawiam się, że tam w promieniu 80km nie ma otwartego labu w sobotę 🥺 Jeśli się nie uda, to zrobię jeszcze w poniedziałek i środę ;) Mąż szczęśliwy i wzruszony - dzień wcześniej miał kryzys, że może to po jego stronie coś jest nie tak i już zapisywał się na badanie nasienia, a tu taka niespodzianka ❤️
Suuuuper🧡 Ale mega szybko wyszło co i jak!
Jeśli można wiedzieć, wycelowaliscie z seksem w dzień owulacji?

Przykro mi, że musiałaś przechodzić przez te wszystkie teksty :( nie zrozumiem jak ludzie mogą być tak mało empatyczni...
Myślę, że to wynika głównie z duuużej niewiedzy. Rodzice moi i męża pochodzą z małych miejscowości na wschodzie Polski... Według nich żeby zajść w ciążę wystarczy wziąć ślub i chodzić do kościoła 🤡🤯

Wielu nadużywa tego terminu. Mają gorsze dwa-trzy dni i już jest depresja. To bardzo spłyciło powszechne rozumienie i w wielu przypadkach nie traktuje się poważnie osób, które depresję faktycznie mają. Niestety...
To niestety prawda . Ja miałam zdiagnozowaną nerwicę .. Poczucie bezradności śmiech przeplatany płaczem jednak miałam super panią psycholog dzięki której potrafię pracować ze swoimi emocjami ❤️

No ja na przykład mam taki dylemat, że wszystko ekstra z mojej strony (przynajmniej tak wygląda) i co zrobię jak mi chłop zaniemoże? Bo to trochę taka presja jednak jest 🙃 i w sumie dalej nie wiem kiedy działać i ile żeby było dobrze a nie przedobrzyć 🤔 na pewno na ilość ♥️ w stylu @olka11135 z poprzednich cykli czy @black_angel nie ma co u nas liczyć 😌
Kurczę, i mimo, że zna się swój organizm bardzo dobrze. Ba, obcykane ma się to wszystko pod kątem mechanizmu owulacji, to i tak człowiek ma dylemat, prawda?

Ja właśnie teraz mam rozkminy, jak to najlepiej zrobić, żeby TO zrobić.
Już trzeci dzień śluz płodny, wczoraj ten test pozytywny, ból jajników wczoraj i dzisiaj, a ja dalej rozplanowuję.

No i właśnie dlatego jeszcze jutro musimy skoro świt brać się do roboty xD. Było wczoraj wieczorem, będzie jutro z rana.
No, liczę na sukces 🫡.

Kurczę, i mimo, że zna się swój organizm bardzo dobrze. Ba, obcykane ma się to wszystko pod kątem mechanizmu owulacji, to i tak człowiek ma dylemat, prawda?

Już trzeci dzień śluz płodny, wczoraj ten test pozytywny, ból jajników wczoraj i dzisiaj, a ja dalej rozplanowuję.

No i właśnie dlatego jeszcze jutro musimy skoro świt brać się do roboty xD. Było wczoraj wieczorem, będzie jutro z rana.
No, liczę na sukces 🫡.
Hej koleżanko!!! Czy my będziemy razem testować????😁
Mnie też bolą jajniki od wczoraj!! Wczoraj i dziś krew w śluzie.... też liczę na sukces 😊

No, liczę na sukces 🫡.
A ja trzymam kciuki za ten sukces ✊✊

reklama
A kojarzycie może jak bardzo testy owulacyjne są wiarygodne? Robiłam podczas poprzedniego cyklu i jak wyszedł pozytywny to odczekaliśmy 24h (i tak stary miał wyjazd z pracy i akurat wracał), ale później dostałam okres o 2 dni wcześniej niż zwykle i jak wbiłam to w kalendarz to tez owu przesunęła mi się o 2 dni. Dodając sobie otuchy właśnie tłumacze sobie, ze ten cykl i tak był stracony, bo spóźniliśmy się 😅 ale właśnie jednak ten test wyszedł pozytywny i teraz nie wiem czy kupować je znowu czy jednak bez sensu… może macie tez z nimi jakieś doświadczenie?

Do góry