reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

nie do mnie pytanie ale ja brałam bardzo dlugo - jakieś 10-11 lat.
Po odstawieniu po miesiącu strasznie wysypało mi buzię ogromnymi krostkami, wielkie bolące bulwy 3 miesiące to trwało. Pierwsze badania robiłam po 2 miesiącach od odstawienia, były super (oprócz TSH do starań ponad 2 więc za dużo) kolejne robiłam po kolejnych dwóch miesiącach i szybko wróciło wszystko do normy. Krosty też się przestały pojawiać :)
Dziękuję za odpowiedź. Też jeśli chodzi o wysypywanie miałam problem straszny, aż pytali co mi się dzieje 🙈. Tsh też mam 3.5 robię dalsze badania i u mnie nadal mam wrażenie, że wszystko rozjechane 🤷‍♀️

reklama
Ludzie to chu.....e...... co ich to obchodzi kto ile chce mieć dzieci i kiedy 😡🤬😡

Wszyscy uważają że jak ktoś chce mieć więcej niż 2 to dla kasy... Zresztą niektórzy na pewno... Męża kolega ma już 3 ( rok po roku CC) i otwarcie mówi wszystkim ze jeszcze jedno strzeli i żona rentę dostanie później ....
Co do nas... Mamy jedno i jestem za to wdzięczna, nawet jak za parę lat mi będzie pyskował, ale gdyby się udało więcej byłabym przeszczęśliwa.

Rozumiem, że przed pójściem spać wkłada się go w cipke albo do ust? Ewentualnie doodbytniczo 😅
Kumpela ma Apple Watch który co godzinę mówi która jest godzina głosem myszki miki. To byłaby dopiero komedia, cipka gadająca jak miki😀

Ja się dowiedziałam we wtorek. Bo co miesiąc robiłam proga i przez ponad pół roku miałam monitoring ale głównie przed owulacją, 3 razy tylko po. I pokazałam to gince a ona mówi, że musi mnie rozczarować ale wysoki progesteron równie dobrze może oznaczać LUF. I na jednym z USG stwierdziła, że te moje niby ciałko żółte które tam jest to niepękniety zluteinizowany pęcherzyk czy coś takiego który wygląda jak ciałko i w sumie ma taką funkcję bo produkuje progesteron. Tylko u mnie się tak zdarza bo przez niskie AMH ogólnie mam mniej komórek przez co nie każda jest zdolna do zapłodnienia. No ale czy konkretnie mam LUF to się dowiem za rok bo to nie takie proste zdiagnozować.
ROK?! 🫥 na czym polega diagnostyka?

Też zamówiłam wózek od kuzynki ... I żałuję bo non stop się dopytuje kiedy ten wózek będę brać .... a tu nadal nic u nas a nie chce kupować żeby w razie czego nie zapeszyc....
Mi siostry tylko sukcesywnie podrzucają rzeczy dla dziecka, to wózek, to mata do zabawy... liczą, że wywołają dziecko z lasu :p

Wszyscy uważają że jak ktoś chce mieć więcej niż 2 to dla kasy... Zresztą niektórzy na pewno... Męża kolega ma już 3 ( rok po roku CC) i otwarcie mówi wszystkim ze jeszcze jedno strzeli i żona rentę dostanie później ....
Co do nas... Mamy jedno i jestem za to wdzięczna, nawet jak za parę lat mi będzie pyskował, ale gdyby się udało więcej byłabym przeszczęśliwa.
Ja jestem czwartym dzieckiem, takim późnym, to mówili mojej mamie, że wariatka, po co chce mieć dziecko po 40tce. A moi rodzice to na chillu przyjęli, skoro zrobili, to wykarmią. Czy mają/mieli z tego jakieś profity? Nie. Nawet rodzinne zabrali, bo nauczycielka i rencista-inwalida to takie burżuje :p Przy pińcetplusach jest trochę inaczej, ale musiałabym rzucić pracę, żeby się "opłacało" mieć więcej dzieci. Chciałabym mieć liczbę mnogą, nie ukrywam, ale forum mi uświadomiło, że to nie takie proste i trzeba być wdzięcznym za każdą sztukę.

reklama
@pluto_nova Oficjalnie @@😢

19 cs przedemną.
Moja nadzieja i entuzjazm staraczki zaczyna sie wypalać 😅
Nie ma, nie ma! Seksujemy i sikamy z entuzjazmem! :D
Rozumiem, że to demotywujące, wszystkie pewnie mamy momenty "kuźwa, bez sensu to, nie uda się nigdy", ale co miesiąc się kilku z nas udaje. Może w październiku trafi na Ciebie? 🥰

Do góry