reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

ROK?! 🫥 na czym polega diagnostyka?
Oj ona tak powiedziała trochę śmiechem- żartem bo chodzi o to, że musi być monitoring co miesiąc, do tego kilka cykli stymulacji- statystycznie raz na rok nawet przy LUF ale na stymulacji może wystąpić normalna owulacja i wtedy te ciałko w porównaniu do innych będzie inaczej wyglądać i wtedy oznacza, że tamte były złe. Ogólnie zazwyczaj da się to rozpoznać na zwykłym USG- ale właśnie, zazwyczaj. U każdej z nas ciałko żółte wygląda trochę inaczej i to jest właśnie problem.

reklama

Załączniki

• 41a9df74-9613-4a23-aab9-031ba2cb747b.jpg
    41a9df74-9613-4a23-aab9-031ba2cb747b.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 60
Dziewczyny, a jak pęcherzyk ma 21.2 to kiedy powinien pęknąć? Z tej ekscytacji nie zapytałam 😁 mam wrócić we wtorek na sprawdzenie 😁😁😁
Kiedy działać?? 😁😁😁😁

A jak długo brałaś jeśli mogę wiedzieć, jak szybko tak organizm się ustabilizował, że tak ujmę 😊
Ojj u mnie to coś około 9-10 lat by było 😱
Właśnie okazuje się, że się ustabilizował szybko, w zasadzie od razu, a ja głupia odstawiłam tabletki pół roku przed decyzją o staraniach, żeby się unormowało na spokojnie. I potem mi lekarz powiedział, że najlepiej było się starać od razu, zanim zaczęły się hormony rozjeżdżać.
Ale chyba po prostu jestem takim przypadkiem 🤷

Dziewczyny, a jak pęcherzyk ma 21.2 to kiedy powinien pęknąć? Z tej ekscytacji nie zapytałam 😁 mam wrócić we wtorek na sprawdzenie 😁😁😁
Kiedy działać?? 😁😁😁😁
Na przykładzie mojego obecnego cyklu - w czwartek pęcherzyki 18 i 17mm. W poniedziałek ciałko żółte :) Generalnie przyjmuje się,że pęcherzyki rosną 1-2mm na dobę, choć u mnie w tym miesiącu w poniedziałek tylko jeden pęcherzyk 15mm, a w czwartek dwa jw, także nawet u jednej kobiety tempo może być różne. Pękają zazwyczaj przy wielkości 18-26mm, ale zdarzają się też ciążę z większych pęcherzyków. Podsumowując kiedy działać? Już :D

reklama
Do góry