reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Ja tu widzę sens wyłącznie w przemieszczaniu się szyjki w zależności od dc, bo owszem przez cały cykl sobie pracuje, góra-dół, otwarta-zamknieta, twarda-miekka. Pokusze sie o stwierdzenie, ze u mnie nawet stosunek ma wpływ na jej położenie. Na ten moment nie sądzę, że mogłaby się inaczej zachowywać na początku ciąży, czy po samym zapłodnieniu. A co do grzebania tam sobie i sprawdzania to polecam dla samego poznania swojego ciała. Ja dzięki temu już mniej więcej jestem w stanie określić na jakim etapie cyklu jestem, macając szyję xD
Powiedziałabym - pokaż mi, ale to bardzo źle zabrzmi 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

reklama
ja po prostu jestem bardzo sceptyczna do wszystkich tego typu rewelacji. Ja też wiele razy czułam, że jestem w ciąży! I pewnie jakbym wtedy była, rozpowiadałabym, że czułam to. Ale nie byłam. Miałam każdy możliwy objaw ciąży i braku ciąży, świadczyło to o niczym. Pomijając to, ze jak kobieta się stara to zapomina o istnieniu innych narzadów niż macica i jajniki - każdy 'ból' czy 'dolegliwość' jest ze strony układu rozrodczego. Czasem mam wrażenie, ze nawet jakby dziewczynę żołądek bolał to by przypisała to promienującej macicy.
Pewnie, że tak. Psychika ludzka jest niesamowita - te wszystkie objawy, które można przypisać z łatwością ciąży tylko ją podsycają wyobraźnię. Teraz pomyślałam o ciąży urojonej, przecież wtedy to dopiero jest jazda...

Pytanie więc skąd się biorą dzieci chore czy z wadami, skoro komórka jest taka wybredna ?!🤷‍♀️🤷‍♀️

My kobiety też robimy często casting na faceta i jesteśmy wybredne, a potem i tak okazuje się, że wiążemy się z jakimś złamasem. Mylimy się, źle oceniamy. Myślę, że tu może być podobnie ;)
Chociaż to bardzo brzydkie porównanie, może nawet nie na miejscu.

Pytanie więc skąd się biorą dzieci chore czy z wadami, skoro komórka jest taka wybredna ?!🤷‍♀️🤷‍♀️
Raczej się zagapi na chwilę (starość, czynniki toksyczne etc) plus cześć wad powstaje w trakcie pierwszych podziałów. Bez tego mechanizmu wad pewnie byłoby dużo więcej, tak myślę.

reklama
Do góry