reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Kurła ja wiem, że są takie laski które serio potrafią odpuścić, mają wolna głowę, wyjebane i życie leci dalej i cyk ciąża.. Ale niech nie pierdola bo mało takich jest.. przecież jak jakaś laska stara się latami o ciążę, jeszcze wychodzi w badaniach, że z facetem są zdrowi to jak ma odpuścić jak w głowie robi się jeszcze większa sieka?! Nie ma szans.. i nawet tygodniowy pobyt w kosmosie z psem Łajka nie pomoże jej zajść w ciążę xD wrrrr...

Zgadzam się!!!
Nie wiem skąd się tacy ludzie biorą 🤔

reklama
ja tez tak uważam, poronilam w 6 tc, bez sensu suplementowalam progesteron, bo on i tak by tak ciąży nie utrzymał, a tylko sztucznie przedłużał to, co i tak miało nastąpić. Zdrowa ciąża powinna się sama utrzymać, a jak jak ma się nie utrzymać to podawanie proga tu nic nie zmieni
Nie zgodzę sie do konca, pierwsza ciąża od początku była problemowa u mnie i kilka razy plamienie było, dostałam proga i brałam do 20 tyg + i potem lekarz kazał odstawić... i mam zdrową pannę 12 letnią...
Czasami trzeba.

Nie zgodzę sie do konca, pierwsza ciąża od początku była problemowa u mnie i kilka razy plamienie było, dostałam proga i brałam do 20 tyg + i potem lekarz kazał odstawić... i mam zdrową pannę 12 letnią...
Czasami trzeba.

Ja od 3 msc ciąży podtrzymywana miałam ciążę, i też mam zdrowego 20msc szkraba. Luteina progesteron i kupa innych leków tygodnie w szpitalu spędzone ale jest z nami mimo że miał niewielkie szanse. Więc czasem warto jednak przedłużać to życie❤️ wiadomo że nie każda ciąża niestety się utrzyma 😔

Czasami trzeba.
no jak plamisz, to standardowo przepisuja proga, luteine dopochwowo. No ale jak nie masz takich problemów, to bez sensu brać proga. Ja brałam i nie pomogło 💁‍♀️

@Muszkietery gratulacje 😍 w końcu coś ruszyło!! Piękna kreska.

@LadyCaro odpisałaś coś tej koleżance? :p
Też mam taką jedną, która co dwa miesiące pisze do mnie i pyta jak tam "te sprawy" :/
Już limit odpowiedzi mi się wyczerpał. Najgorzej jak ludzie wiedzą o naszych staraniach, lepiej nic nikomu nie mówić i mieć spokój.
A rady o cudownym odpuszczeniu zostaje tylko od koleżanek, które nie mają dzieci.

Ja od 3 msc ciąży podtrzymywana miałam ciążę, i też mam zdrowego 20msc szkraba. Luteina progesteron i kupa innych leków tygodnie w szpitalu spędzone ale jest z nami mimo że miał niewielkie szanse. Więc czasem warto jednak przedłużać to życie❤️ wiadomo że nie każda ciąża niestety się utrzyma 😔
myślę, ze jeśli masz ku temu wskazania, to jak najbardziej. Bardziej mi chodziło o to, że niekiedy nawet podawanie proga nie pomoże. Niestety nie robiłam przrostow bety, a pewnie były słabe. A skoro były słabe, to bez sensu sztucznie przedłużać ciążę o parę dni, skoro wiadomo, że i tak nic z tego nie będzie.
Mam nadzieję, że teraz mnie zrozumiecie 🙈

reklama
@Muszkietery gratulacje 😍 w końcu coś ruszyło!! Piękna kreska.

@LadyCaro odpisałaś coś tej koleżance? :p
Też mam taką jedną, która co dwa miesiące pisze do mnie i pyta jak tam "te sprawy" :/
Już limit odpowiedzi mi się wyczerpał. Najgorzej jak ludzie wiedzą o naszych staraniach, lepiej nic nikomu nie mówić i mieć spokój.
A rady o cudownym odpuszczeniu zostaje tylko od koleżanek, które nie mają dzieci.
na początku stwierdziłam, że nie będę sobie nerwów strzępić, potem zdecydowałam, ze odpisze ale już mi post zniknął w czeluściach fb więc ODPUŚCIŁAM xD

Do góry