LadyCaro
Fanka BB :)
wlasnie ja już nie ogarniam tej tarczycy, ja słyszałam, ze zawsze z ft4 się robi, a ft3 niekoniecznie...Dlaczego samo FT4 bez FT3?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wlasnie ja już nie ogarniam tej tarczycy, ja słyszałam, ze zawsze z ft4 się robi, a ft3 niekoniecznie...Dlaczego samo FT4 bez FT3?
Do starań są rozjechane. Dla niektórych lekarzy jak są w normie, to spoko.czyli np jeśli TSH jest powiedzmy 1,5, a ft3 przy dolnej granicy a ft4 przy górnej to znaczy, że wyniki są złe? Mimo, ze sa w normach?
U mnie jak w zeszłym roku mierzyłam to zazwyczaj 5 wartość spadkowa przynosiła okres. Może u Ciebie jeszcze odbije w górę nie trać nadzieiTak zapytam, bo to moj pierwszy cykl z temperaturą, wychodzi na to, ze skoro temperatura w dół to nie ma co się nastawiać nawet na testowanie?
Ja mam TSH 1,55, ft4 0,96 norma od 0,65-1,48 i ft3 3,46 a norma od 2,5 do 4,3.Do starań są rozjechane. Dla niektórych lekarzy jak są w normie, to spoko.
Dla ogarniętych endo mają być na na podobnym poziomie.
Jak TSH jest tak piękne, jak tu, to ja bym się aż tak nie czepiała.Ja mam TSH 1,55, ft4 0,96 norma od 0,65-1,48 i ft3 3,46 a norma od 2,5 do 4,3.
Czy to jest ok ?
Nie bioręJak TSH jest tak piękne, jak tu, to ja bym się aż tak nie czepiała.
Jeśli bierzesz Letrox lub Euthyrox, to FT3 i FT4 „dojdą” do swojego poziomu i spotkają się wpół drogi.
Gdzieś koleżanka w innej grupie obniżyła sobie w miesiąc pijąc olej lniany ;-)A podpowiedzcie czy da się jakoś naturalnie obniżyć poziom tarczycy? Ja mam 2.340 ginekolog mówił że jest super. Poszłam do endokrynologa ( opinie miał nie za bardzo no ale nie trzeba było długo czekać ) no i on uznał że nie trzeba obniżać. Mówiłam że staramy się o dziecko no ale mówił " a z czego Pani chce tu schodzić? Jak jest wynik jest prawidłowy?
Umówiłam się do drugiego Endo ale kurcze trzeba czekać 3 tyg... bo tylko jeden dzień w tyg przyjmuje, ale za to ma super opinie.
(Dodam tylko, że u mnie nie działa )Gdzieś koleżanka w innej grupie obniżyła sobie w miesiąc pijąc olej lniany ;-)
Mnie endo zleca tylko TSH, FT4.wlasnie ja już nie ogarniam tej tarczycy, ja słyszałam, ze zawsze z ft4 się robi, a ft3 niekoniecznie...