reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Czytałam wpis Pana Tabletki i ja bym np. selenu i żelaza na własną rękę nie suplementowała.

Na własną rękę można suplementować wszystko, co jest wymienione we wpisie oprócz selenu i żelaza. Co do żelaza: jeśli na morfo wychodzi hemoglobina na dobrym poziomie (ona odpowiada za przenoszenie żelaza), hematokryt (czyli procentowa ilość czerwonych krwinek we krwi) też plus odpowiednia ilość czerwonych krwinek (to one zawierają w sobie hemoglobinę), to można sobie tylko zaszkodzić biorąc żelazo).
Selen- można jeść orzechy brazylijskie lub jeśli się chce suplementować, to raz- oznaczyć jego ilość w organizmie i suplementować raz na 3-4 dni.

Nie zmuszam nikogo do niczego 😉
Po prostu podrzuciłam źródło.
Ludzie wkładają sobie na własną odpowiedzialność perły księżniczki w pochwe i łykają tasiemce. Nie mogę zabronić łykania selenu 😂

reklama
Nie zmuszam nikogo do niczego 😉
Po prostu podrzuciłam źródło.
Ludzie wkładają sobie na własną odpowiedzialność perły księżniczki w pochwe i łykają tasiemce. Nie mogę zabronić łykania selenu 😂

Żelazo mam 51.7 norma (37-145)
Hemoglobina 14 (10.8-15)
Hematokryt ok
Krwinki czerwone płytki krwi i PCT podwyższone

U mnie też już zwiastuje @, prawda? Powinna przyjść w granicach 24dc - 26dc. Już czekam na niego ;)

Załączniki

• e5279e69-70f7-4c20-9a59-a6a7915c490f.jpeg
    e5279e69-70f7-4c20-9a59-a6a7915c490f.jpeg
    36,3 KB · Wyświetleń: 71
Tak zapytam, bo to moj pierwszy cykl z temperaturą, wychodzi na to, ze skoro temperatura w dół to nie ma co się nastawiać nawet na testowanie?

Utrzymuje się wciąż na wyższych, a jesteś dopiero 6dpo więc jeszcze temperatura nie mówi o niczym poza tym, że z dużym prawdopodobieństwem jesteś po owulacji 😉

Utrzymuje się wciąż na wyższych, a jesteś dopiero 6dpo więc jeszcze temperatura nie mówi o niczym poza tym, że z dużym prawdopodobieństwem jesteś po owulacji 😉
Dziekuję za podpowiedzi, fajnie jak już bede miala 1 wykres za sobą i będę miała punkt odniesienia, a mam pytanie jeszcze, czy temperaturę mierzymy przez caly cykl mam na mysli okres... po prostu w ciągłości?

Dziekuję za podpowiedzi, fajnie jak już bede miala 1 wykres za sobą i będę miała punkt odniesienia, a mam pytanie jeszcze, czy temperaturę mierzymy przez caly cykl mam na mysli okres... po prostu w ciągłości?
możesz spokojnie zacząć mierzyć jak krwawienie się skończy - ja tak robie

Ja na czas krwawienia przestaje mierzyć, ale jeśli używasz kubeczka menstruacyjnego, albo chcesz mierzyć rektalnie to nie ma przeciwskazań

reklama
Do góry