reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Czytałam wpis Pana Tabletki i ja bym np. selenu i żelaza na własną rękę nie suplementowała.

Na własną rękę można suplementować wszystko, co jest wymienione we wpisie oprócz selenu i żelaza. Co do żelaza: jeśli na morfo wychodzi hemoglobina na dobrym poziomie (ona odpowiada za przenoszenie żelaza), hematokryt (czyli procentowa ilość czerwonych krwinek we krwi) też plus odpowiednia ilość czerwonych krwinek (to one zawierają w sobie hemoglobinę), to można sobie tylko zaszkodzić biorąc żelazo).
Selen- można jeść orzechy brazylijskie lub jeśli się chce suplementować, to raz- oznaczyć jego ilość w organizmie i suplementować raz na 3-4 dni.

Nie zmuszam nikogo do niczego 😉
Po prostu podrzuciłam źródło.
Ludzie wkładają sobie na własną odpowiedzialność perły księżniczki w pochwe i łykają tasiemce. Nie mogę zabronić łykania selenu 😂

reklama
Nie zmuszam nikogo do niczego 😉
Po prostu podrzuciłam źródło.
Ludzie wkładają sobie na własną odpowiedzialność perły księżniczki w pochwe i łykają tasiemce. Nie mogę zabronić łykania selenu 😂

Żelazo mam 51.7 norma (37-145)
Hemoglobina 14 (10.8-15)
Hematokryt ok
Krwinki czerwone płytki krwi i PCT podwyższone

U mnie też już zwiastuje @, prawda? Powinna przyjść w granicach 24dc - 26dc. Już czekam na niego ;)

Załączniki

• e5279e69-70f7-4c20-9a59-a6a7915c490f.jpeg
    e5279e69-70f7-4c20-9a59-a6a7915c490f.jpeg
    36,3 KB · Wyświetleń: 73
Tak zapytam, bo to moj pierwszy cykl z temperaturą, wychodzi na to, ze skoro temperatura w dół to nie ma co się nastawiać nawet na testowanie?

Utrzymuje się wciąż na wyższych, a jesteś dopiero 6dpo więc jeszcze temperatura nie mówi o niczym poza tym, że z dużym prawdopodobieństwem jesteś po owulacji 😉

Utrzymuje się wciąż na wyższych, a jesteś dopiero 6dpo więc jeszcze temperatura nie mówi o niczym poza tym, że z dużym prawdopodobieństwem jesteś po owulacji 😉
Dziekuję za podpowiedzi, fajnie jak już bede miala 1 wykres za sobą i będę miała punkt odniesienia, a mam pytanie jeszcze, czy temperaturę mierzymy przez caly cykl mam na mysli okres... po prostu w ciągłości?

Dziekuję za podpowiedzi, fajnie jak już bede miala 1 wykres za sobą i będę miała punkt odniesienia, a mam pytanie jeszcze, czy temperaturę mierzymy przez caly cykl mam na mysli okres... po prostu w ciągłości?
możesz spokojnie zacząć mierzyć jak krwawienie się skończy - ja tak robie

Ja na czas krwawienia przestaje mierzyć, ale jeśli używasz kubeczka menstruacyjnego, albo chcesz mierzyć rektalnie to nie ma przeciwskazań

reklama
Do góry