reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Jestem zjebana! Zrobiłam zaś testa tego 25, no i jest cień, mniejszy niż poprzedni ale jest.. zrobię se jeszcze jeden 10 tylko muszę jechać do apteki.. Podhale to taka wiocha, że nawet w szpitalu odpłatnie nie zrobią w weekend bety.. Dramat. A w sumie jakby się udało to muszę zacząć brać zaś dupka..
kazdy test trzeba pokazać 😁 A najlepiej wrzuć oba, zobaczymy różnicę 😉

reklama

Załączniki

• IMG_20220904_152917.jpg
    IMG_20220904_152917.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 158
Tak bardzo wiem o co Ci chodzi....
Ehhhh..
Nie pozostaje nam nic innego jak podnieść głowę do góry i nie tracić nadziei i nie dać sie zwariować, chociaż łatwe to nie jest..🤷‍♀️
Tak właśnie staram się robić 😊
Są dni kiedy sobie myślę, że jak się teraz nie uda, to spoko, nic się nie dzieje, korzystam teraz z życia, a może uda się niebawem.
Ale jednak jak się czegoś chce, to przychodzą gorsze dni niezależnie od okresu starań.

chyba chodzi o to, że jak facet nie uprawia seksu regularnie i ma dłuższe przerwy to jakość nasienia spada
Acha ok. Ogólnie jeśli ktoś działa co 2-3 dni przez cały cykl to naprawdę podziwiam😃 a wierzę, że jest multum takich par. Mnie się to nie udaje, praca, obowiązki to chęci nie nachodzą, seks to ostatnie czego potrzebuje 😁

A mnie ciekawi to, dlaczego należy uprawiać seks cały cykl co 2-3 dni. Skoro np jestem pewna owulacji (monitoring plus bol okoloowulacyjny) i chcę się skupić konkretnie na tym czasie płodnym, maleją moje szanse, jeśli przez resztę cyklu uprawiam seks rzadziej? Tym bardziej, jeśli wiem, że wchodzę w drugą fazę cyklu i śluz jest już gęstszy-nieplodny, to mimo to częstotliwość seksu powinna być zachowana?

Zastanawia mnie to czy starania muszą rzeczywiście się skupiać na całym cyklu. Przed płodnymi i po płodnych u mnie i małża częstotliwość seksów spada i nie wiem czy to duży błąd?
chyba chodzi o to, że jak facet nie uprawia seksu regularnie i ma dłuższe przerwy to jakość nasienia spada
Tak, tu chodzi o jakość nasienia.

Uprawiając seks co 2-3 dni jakość spermy pozostaje na dobrym poziomie. Plemniki mają dobre parametry.
I to tylko o to chodzi.

Najgorsza jest dłuższa przerwa, bo wtedy żywotność plemników spada.

Ja też dokopałam się do artykułu (we wcześniejszym poście gdzieś o tym pisałam), że są amerykańskie badania, że codziennie też nie zaszkodzi zwłaszcza w czasie owu. Jednakże wielu lekarzy zaleca w trakcie starań robić te 2-3 dni przerwy. Póki co nawet WHO ma takie zalecenia.

reklama
Do góry