reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Błondziorno!
Do testujących z dzisiaj: macie jeszcze dwa dni za zreflektowanie się za cały wrzesień xD. Liczę na pozytywny odzew.

Kurczę, ponad 9 lat słyszę o tej środzie 😄.
Tylko fakt jest taki, że żartowałam z tym rzyganiem lodami. Nie jestem aż tak dobrą żoną, żeby co środę się wykazywać oralnie xD.
Ej, ponad 5 lat po ślubie, to już rutyna się wkrada- seks co dwa dni na przykład 😂.

My z mężem jesteśmy 11 lat razem ale 3 po ślubie. Oj wczesniej to żyć bez seksu nie mogłam 🤣🤣🤣 najchętniej codzien bym chciała... Ale jakoś w tym roku mi libido spadło 😁😁😁 nieraz jest cały tydzień bez ❤️🤣🤣🤣🤣

Mam z pracy, płacę chyba 20 czy 30 PLN miesięcznie bo resztę płaci pracodawca. Korzystam z telewizyt u diabetologa, alergologa. Byłam na wizycie u gina jak chciałam monitoring. Oprócz tego wszystkie badania krwi, które nam w pakiecie ciągnę z tego. Także nawet za 150 PLN miesięcznie by mi się opłacało :D.
A w tym PZU trzeba mieć skierowanie na badania za każdym razem, czy po prostu można iść do labo, zrobić na życzenie i jest to w ramach pakietu?

A w tym PZU trzeba mieć skierowanie na badania za każdym razem, czy po prostu można iść do labo, zrobić na życzenie i jest to w ramach pakietu?
Honorują skierowania od specjalistów, którzy nie współpracują z PZU. Co w praktyce wygląda tak, że dzwonię na infolinię, mówię że ginekolog dał mi skierowanie na jakieś tam badania, oni mi generują kod, z którym idę do punktu pobrań i robię badania nie płacąc. Nie pytają o nazwisko tego ginekologa ;-). Więc zdarzyło mi się zlecić sobie badania samodzielnie :p.

Jak lekarz współpracujący z PZU daje Ci takie skierowanie to sama się możesz przez aplikację umówić i nie musisz dzwonić na infolinię. Taka jest różnica :-).

Honorują skierowania od specjalistów, którzy nie współpracują z PZU. Co w praktyce wygląda tak, że dzwonię na infolinię, mówię że ginekolog dał mi skierowanie na jakieś tam badania, oni mi generują kod, z którym idę do punktu pobrań i robię badania nie płacąc. Nie pytają o nazwisko tego ginekologa ;-). Więc zdarzyło mi się zlecić sobie badania samodzielnie :p.

Jak lekarz współpracujący z PZU daje Ci takie skierowanie to sama się możesz przez aplikację umówić i nie musisz dzwonić na infolinię. Taka jest różnica :-).

Lub można mieć wspaniale Panie na recepcji jak ja które w życiu żadnego mojego skierowania do nikogo nie widziały i tylko im mówię listę życzeń i te co mam w ramach pakietu mam za darmo, a te które nie po prostu opłacam 😁

Lub można mieć wspaniale Panie na recepcji jak ja które w życiu żadnego mojego skierowania do nikogo nie widziały i tylko im mówię listę życzeń i te co mam w ramach pakietu mam za darmo, a te które nie po prostu opłacam 😁
Ale to w placówkach PZU :D. A ja do takiej nie chodzę tylko do współpracującej z nimi u mnie Diagnostyki - w punkcie Diagnostyki nie ma takiej możliwości, żeby oni mi wygenerowali kod.

Przy czym zadzwonienie na infolinię to 5 minut roboty więc nie jest to jakiś problem jakby co :-).

Ale to w placówkach PZU :D. A ja do takiej nie chodzę tylko do współpracującej z nimi u mnie Diagnostyki - w punkcie Diagnostyki nie ma takiej możliwości, żeby oni mi wygenerowali kod.

Przy czym zadzwonienie na infolinię to 5 minut roboty więc nie jest to jakiś problem jakby co :-).

To nie placówka pzu 😎
Zwykła prywatna klinika, która honoruje pzu i chyba Allianz

ja dokładnie tak samo ogarniam w PZU sprawę tzn zlecam sobie sama badania i zapisuję się przez konsultanta 😅

reklama
To nie placówka pzu 😎
Zwykła prywatna klinika, która honoruje pzu i chyba Allianz
Ale przyjmują tam lekarze ;-)? Bo zauważyłam że w zwykłym punkcie Diagnostyki nie ma takiej opcji, żeby wygenerowali kod ale w przychodni babeczki z recepcji po prostu wystawiają zlecenia w imieniu lekarza :D. Tak dostałam skierowanie na USG xD.

Także mój punkt jest taką Diagnostyką gdzie jest tylko pani od pobierania krwi i dlatego tak się nie da :-(.

Do góry