reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Ja miałam głupie sny w każdej ciąży, ale nie łączę tego z ciążą. Nie raz śniło mi się coś popieprzonego i później w ciąży nie byłam. Miałam już absolutnie wszystkie objawy ciąży i w ciąży i bez ciąży. Niestety trzeba pogodzić się z tym, że 99% "objawów" na tym etapie cyklu to po prostu zbieg okoliczności.

reklama
Ja miałam głupie sny w każdej ciąży, ale nie łączę tego z ciążą. Nie raz śniło mi się coś popieprzonego i później w ciąży nie byłam. Miałam już absolutnie wszystkie objawy ciąży i w ciąży i bez ciąży. Niestety trzeba pogodzić się z tym, że 99% "objawów" na tym etapie cyklu to po prostu zbieg okoliczności.

Niestety ...

Dziewczyny czy to jest ta aplikacja co wpisujecie mierzenie temperatury? W tym mce już za późno i za dużo jakiś rzeczy na głowie, ale od przyszłego cyklu chce zacząć, więc już bym chciała coś tam zacząć rozkminiać😁.

Załączniki

• Screenshot_20220924_190740_com.android.vending_edit_399381018860931.jpg
    Screenshot_20220924_190740_com.android.vending_edit_399381018860931.jpg
    180,9 KB · Wyświetleń: 54
W pierwszej ciąży Stary dowiedział się za pomocą "o ja pierrdole jestem w ciąży". O drugiej "patrz chyba jestem w ciąży". O trzeciej "jestem w ciąży", a o czwartej "no ciąża" 💁‍♀️
W pierwszej wyłam z radości z testem w ręku 2 miesiące po poronieniu...

W drugiej z testem w ręku przez telefon "ja pierdolę jestem w ciąży, jak to powiem Mamie" 5,5 miesiąca po cc 🤣🤣🤣

W trzeciej ciąży "nie będę chodzić na treningi do R., są za ciężkie, a ja Ci mowię jestem w ciąży, po cyckach widzę" dwa dni przed terminem @ i wykonanym testem.... Jakim cudem tyle czekałam z testem???

Przy czwartym to mąż zaraz po @ mnie pyta co 3 dzień czy już jestem, i jak jestem zirytowama i pokrzykuje radzi mi zrobić test, bo pewnie jestem 🤣😜🤭

@wrazliwa19 , sorki, nie obraź się, ale Twój partner podchodzi do tego dziecinnie.

Nie rozumiem „ochrony” mężczyzn przed badaniami w momencie starań o dziecko.
Jego udział w ewentualnym poczęciu wynosi 50%.
Dobrze by było, żeby zmienił podejście, bo rola faceta jest nie mniej ważna.
Boją się "onanizować na polecenie" że nie sprostają, a co gorsze uslyszą, że to z nasieniem jest problem 😱😱😱

reklama
Co do informowania męża o ciąży:
Mój stety, niestety tak jest „obcykany” w moim cyklu, że nie byłabym mu w stanie zrobić niespodzianki.

Jak zaszłam w ciążę, to w zasadzie on dzień po terminie @ zmusił mnie do wykonania testu, bo „to przecież dziwne, że nie przyszła”😵‍💫.

I w zasadzie ja nawet nie brałam ciąży pod uwagę, bo miesiąc wcześniej zaczęłam ustawiać tarczycę.

Do góry