reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Ja miałam zmasakrowane obie ręce. Jak powiedziały, że można spróbować ze stopy to ... zemdlałam

Wszystko zależy od owulacji, ale zakładając test 14dpo to termin po między 10 czerwca, a 10 lipca ;)
Mi z okresu wypada 30 czerwca i spoko, bo ja chce raka :p i na pewno urodzę 17 lipca xD już mówiłam
To jak już sobie tak planujemy, to ja chciałabym urodzić przed urodzinami, które mam w sierpniu. Wiec pasuje mi październik i listopad do zachodzenia w ciąże 😂 Szkoda tylko, że mój organizm i los ma pewnie inne plany niż te które ja układam w głowie 😂😂

Przepraszam bardzo, ale co to znaczy nie chce😵‍💫?
A dziecko chce?
Sorry, nie rozumiem takiego podejścia.
Dziecko chce ,ale jak nie będzie to nie jest tak Żr na sile musi być . Moje uznaje jak swoje sam jest jedynakiem i jego mama z ojczymem nie maja dzieci i to rozumie . Wiec jeśli nie zajdę w ciąże to świat się nie zawali .

Zawsze jest szansa,ze akurat pojawi się jakiś jeden silny . Ja zawsze wierze ,ze każda kobieta starająca się słońcu będzie miała swojego maluszka i życzę Ci ,aby tak właśnie było . A co do partnera on ma swoje jakby zasady wierze ze jest z nim wszystko ok . Zobaczymy za jakiś czas daje mu czas do końca roku potem zabiorę go na badania może się zgodzi . Musimy jechać do kliniki 70km .

Jego zasady polegają na tym, że nie będzie chorował bo tak sobie postanowił?

ja sobie wymarzyłam, że jak będzie wracał z pracy to położę gdzieś body i pozytywny test ciążowy i postawię telefon w ukryciu zeby to nagrać. Będę udawać, ze siedzę w kiblu aż zauważy i wtedy do niego wyjdę dopiero xD
Zawsze jak o tym myślę to płakać mi się chce
Ja czytając to też się wzruszyłam 😢
Życzę Ci z całego serca, żebyś jak najszybciej mogła go w taki sposób poinformować i nagrać wszystko jak należy :) a potem podzielisz się z nami tutaj tym nagraniem, za zgodą starego oczywiście 🤣

reklama
@wrazliwa19 , sorki, nie obraź się, ale Twój partner podchodzi do tego dziecinnie.

Nie rozumiem „ochrony” mężczyzn przed badaniami w momencie starań o dziecko.
Jego udział w ewentualnym poczęciu wynosi 50%.
Dobrze by było, żeby zmienił podejście, bo rola faceta jest nie mniej ważna.
Nie obrazę się wiem o tym ,ale jak tu rozmawiać o czymś jak narazie nie mam podstaw ,ze coś z nim jest nie tak . Tak jak pisałem wcześniej poczekam do końca roku , a potem zacznę go namawiać na badania . Ja mam małego mięśniaka na przedniej ścianie macicy dlatego nalegałam abyśmy już nie odkładali starań może to jest problem ,ze to bardziej ode mnie wyszło . Moja mama miała raka macicy złośliwego i doktor powiedział albo się staramy albo rezygnujemy . Ja tez jestem po ciężkiej chorobie straciłam śledzionę miałam silny krwotok ledwo uszyłam z życiem 2 lata temu i miałam silny zator płucny z zawałem płuca prawego . I tez nie mogę zwlekać jeśli chcemy dziecko .

Do góry