reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Cześć ty orientujesz się w badaniach nasieniach, seminogram robiliśmy badania wyszły dobrze jednak lekarz zalecił badania ( aby odczepić się od męża ) wiesz może co to za badania i czy warto je robić jeśli w tamtym badaniu wszystko wyszło Ok ? W załączniku dodaje
Tu chodzi o badania plemników o ich ruchliwość , o przeciwciała pczeciwplemnikowych i dna plemika o choroby genetyczne jeśli się nie pomyliłam .

reklama
Wiecie my dopiero zaczęliśmy starania zobaczymy co czas pokaże może jednak się zdecyduje . Ponoć tez są testy domowe na płodność wiecie coś na ten temat ? Sprawdzone ?
Moim zdaniem nie mają sensu. Parę lat temu zobaczyłam taki w aptece wysyłkowej i kupiłam. Niełatwo go było wykonać, bo potrzeba odpowiednich warunków, pilnowania temperatury, itp. No i niewiele się można z niego dowiedzieć... Kolor roztworu na koniec miał niby dać informację o "jakości" nasienia, ale było to jakichś 50 odcieniów fioletu, które należało rozpoznać... Słowem - nie polecam ;-)

Zawsze jest szansa,ze akurat pojawi się jakiś jeden silny . Ja zawsze wierze ,ze każda kobieta starająca się słońcu będzie miała swojego maluszka i życzę Ci ,aby tak właśnie było . A co do partnera on ma swoje jakby zasady wierze ze jest z nim wszystko ok . Zobaczymy za jakiś czas daje mu czas do końca roku potem zabiorę go na badania może się zgodzi . Musimy jechać do kliniki 70km .
Nie odbierz tego źle, ale musisz wziąć swojego faceta za jaja :D Jeśli macie problemy z poczęciem, a on ma słabe nasienie (o czym nie wie), to możesz się faszerować wszystkimi lekami świata i nic z tego nie wyjdzie nigdy, bo będzie strzelał ślepakami. Ja też mam do kliniki ok. 70 km, ale małż chciał wiedzieć, na czym dokładnie stoimy, skoro w kilka owulacji były seksy i nic. Zmienił nieco tryb życia i już jest nadzieja na naturalne poczęcie.

Wiadomo, że to nie jest dla faceta przyjemne i jest krępujące. Mój sobie od nastolata nie strzepał, bo go to nie kręci i nie współgra z wiarą, ale jak trzeba zrobić diagnostykę, to trzeba. Nawet na USG jąder poszedł, za co go szanuję.

Cześć ty orientujesz się w badaniach nasieniach, seminogram robiliśmy badania wyszły dobrze jednak lekarz zalecił badania ( aby odczepić się od męża ) wiesz może co to za badania i czy warto je robić jeśli w tamtym badaniu wszystko wyszło Ok ? W załączniku dodaje
Warto zbadać. Niestety moze być tak, ze te podstawowe badania sa super, ale co z tego jak ten super plemnik nie ma chęci łączyć sie z komórka jajowa.
Kochane a jak długo się staracie ?
Ja juz prawie 2,5 roku, nigdy nie bylam w ciąży.

reklama
Jak widzę niestety duże problemy z zajściem w ciąże . Ja tez nie wierze ,ze od razu zajdę w ciąże ,bo już miałam z tym problemy teraz jeszcze mięśniak macicy zobaczymy co będzie .

Do góry