reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Cześć ty orientujesz się w badaniach nasieniach, seminogram robiliśmy badania wyszły dobrze jednak lekarz zalecił badania ( aby odczepić się od męża ) wiesz może co to za badania i czy warto je robić jeśli w tamtym badaniu wszystko wyszło Ok ? W załączniku dodaje
Tu chodzi o badania plemników o ich ruchliwość , o przeciwciała pczeciwplemnikowych i dna plemika o choroby genetyczne jeśli się nie pomyliłam .

reklama
Wiecie my dopiero zaczęliśmy starania zobaczymy co czas pokaże może jednak się zdecyduje . Ponoć tez są testy domowe na płodność wiecie coś na ten temat ? Sprawdzone ?
Moim zdaniem nie mają sensu. Parę lat temu zobaczyłam taki w aptece wysyłkowej i kupiłam. Niełatwo go było wykonać, bo potrzeba odpowiednich warunków, pilnowania temperatury, itp. No i niewiele się można z niego dowiedzieć... Kolor roztworu na koniec miał niby dać informację o "jakości" nasienia, ale było to jakichś 50 odcieniów fioletu, które należało rozpoznać... Słowem - nie polecam ;-)

Zawsze jest szansa,ze akurat pojawi się jakiś jeden silny . Ja zawsze wierze ,ze każda kobieta starająca się słońcu będzie miała swojego maluszka i życzę Ci ,aby tak właśnie było . A co do partnera on ma swoje jakby zasady wierze ze jest z nim wszystko ok . Zobaczymy za jakiś czas daje mu czas do końca roku potem zabiorę go na badania może się zgodzi . Musimy jechać do kliniki 70km .
Nie odbierz tego źle, ale musisz wziąć swojego faceta za jaja :D Jeśli macie problemy z poczęciem, a on ma słabe nasienie (o czym nie wie), to możesz się faszerować wszystkimi lekami świata i nic z tego nie wyjdzie nigdy, bo będzie strzelał ślepakami. Ja też mam do kliniki ok. 70 km, ale małż chciał wiedzieć, na czym dokładnie stoimy, skoro w kilka owulacji były seksy i nic. Zmienił nieco tryb życia i już jest nadzieja na naturalne poczęcie.

Wiadomo, że to nie jest dla faceta przyjemne i jest krępujące. Mój sobie od nastolata nie strzepał, bo go to nie kręci i nie współgra z wiarą, ale jak trzeba zrobić diagnostykę, to trzeba. Nawet na USG jąder poszedł, za co go szanuję.

Cześć ty orientujesz się w badaniach nasieniach, seminogram robiliśmy badania wyszły dobrze jednak lekarz zalecił badania ( aby odczepić się od męża ) wiesz może co to za badania i czy warto je robić jeśli w tamtym badaniu wszystko wyszło Ok ? W załączniku dodaje
Warto zbadać. Niestety moze być tak, ze te podstawowe badania sa super, ale co z tego jak ten super plemnik nie ma chęci łączyć sie z komórka jajowa.
Kochane a jak długo się staracie ?
Ja juz prawie 2,5 roku, nigdy nie bylam w ciąży.

reklama
Jak widzę niestety duże problemy z zajściem w ciąże . Ja tez nie wierze ,ze od razu zajdę w ciąże ,bo już miałam z tym problemy teraz jeszcze mięśniak macicy zobaczymy co będzie .

Do góry