reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Kiedyś tu dziewczyna opisywała jak badać szyjkę, ze jak wsuniesz palce to masz tam taki „dzyndzel” no i ze jak on jest twardy to szyjka twarda, jak miękki to miekka itd. Dla mnie wyższy poziom abstrakcji 😬🤷🏻‍♀️
E tam...prosta sprawa...jak czujesz na wejsciu to niska, jak ledwo tykniesz koniuszkiem palca wysoka ... jak czujesz zaglebienie jakby usta - dni plodne na calego.... prostsze to samobadanie niż zapłodnienie i utrzymanie ciąży niestety 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

reklama
Wiecie co jednak ten weekend nie będzie taki straszny... Owszem teściowa niestety mnie nawiedzi, ale na niedzielę się wykręciłam na śliwki więc cały dzień mąż będzie z synkiem i ze swoją mamusią !!! 🤣🤣🤣🤣 Już wolę śliwki rwać u znajomych niż z nią siedzieć... No chyba że będzie padać to niestety klapa ... Ale i tak przyjeżdża jutro i będzie nocować ... A 15 km ma do domu.... na piechotę by zaszła

Mam jeszcze do Was pytanie... Nigdy nie śledziłam aż tak dokładnie swojego cyklu. Owulację według testów owulacyjnych miałam 3-4wrzesnia (20-21dc). Wtedy dużo się z mężem przytulaliśmy. Cykle mam 30-32 dyniowe. Dzisiaj jest 33dc. Od środy czuję się dziwnie, inaczej i byłam pewna że się udało. Kłują mnie jajniki na zmianę, pobolewa nisko brzuch, ale nie tak jak na okres, delikatniej i jakby w środku mi się coś rozciągało... Miałam pewność ciąży aż do wczorajszego i dzisiejszego testu ciążowego z jedną kreską... A @ nadal nie ma. Jakoś dziwnie i inaczej się czuje a piersi zupełnie nie bolą, co przed okresem się nie zdążą ... Mam taki mętlik w głowie ... Dwie ciąże mam za sobą i wtedy było wszystko książkowo. Po prostu brak @ i pozytywny test a tutaj nie ma ani @ ani drugiej kreski.

zaczęłambym od histeroskopii i później laparo. Część wad macicy da się naprawić. Moja lekarka mi kiedyś powiedziała, że paradoksalnie donoszenie jednej ciąży zazwyczaj rozwiązuje problem bo macica zmienia lekko budowę. No ale wiadomo najpierw trzeba donosić 😅 pocieszające jest też to ze 90% dwurożnych macic jest diagnozowane podczas wyciągania dziecka za pomocą cc😅 to znaczy, że się da
Tego samego się dowiedziałam w ostatnim czasie.

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze do Was pytanie... Nigdy nie śledziłam aż tak dokładnie swojego cyklu. Owulację według testów owulacyjnych miałam 3-4wrzesnia (20-21dc). Wtedy dużo się z mężem przytulaliśmy. Cykle mam 30-32 dyniowe. Dzisiaj jest 33dc. Od środy czuję się dziwnie, inaczej i byłam pewna że się udało. Kłują mnie jajniki na zmianę, pobolewa nisko brzuch, ale nie tak jak na okres, delikatniej i jakby w środku mi się coś rozciągało... Miałam pewność ciąży aż do wczorajszego i dzisiejszego testu ciążowego z jedną kreską... A @ nadal nie ma. Jakoś dziwnie i inaczej się czuje a piersi zupełnie nie bolą, co przed okresem się nie zdążą ... Mam taki mętlik w głowie ... Dwie ciąże mam za sobą i wtedy było wszystko książkowo. Po prostu brak @ i pozytywny test a tutaj nie ma ani @ ani drugiej kreski.
przepraszam, ale jak czytam o przytulaniu, to nie wiem czy z tego będzie ciąża 🥴. Jeśli był seks, to i ciąża być może. Przejdź się na betę :)

Od przytulania nie da się zajść w ciąże.
W następnym cyklu polecam seks

reklama
Do góry