reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Do ostatniego sezonu jeszcze mi daleko, ale tak <3
Ja się śmieje, że to jest nasz Luci

F1551235-79B1-4658-865D-DD651C2062A0.jpeg

No to dziwne, no ale to on jest lekarzem, nie my.. każdy lekarz ma inne teorie. Ja nie mam chorób immunologicznych a zbijam tsh
100% racji z tym, ze co lekarz to opinia. Moim nowym ulubionym zajęciem jest konsultowanie wyników badań z conajmniej 3 lekarzami 😜 i oczywiście każdy powiedział coś innego, sprawa dotyczy prolaktyny- mam w normie ale tuż przy górnej granicy. Oczywiście zacząć należy od tego, ze mogłam rzeczywiście nie na 100% przygotować się do badania tak jak należy ale:
1 endo- zaleciła zrobić jakiś test obciążenia i ewentualnie wtedy pomyśleć o małych dawkach leku choć nie zaleca jak jest git
2 gino-endo - nie zaleca testu obciążenia bo od tego już się odchodzi, zaleca może ewentualnie powtórne badanie wykonane ok. 11 po śniadaniu zjedzonym o godz. 7
3 gin prowadzący - powiedział, ze nie lubi takich wyników „granicznych” ale widzi, ze owulki są więc nie widzi wskazań do robienia czegokolwiek z tą prolaktyną
Także bądź tu mądra 🙄
Jakbym nie miała tyle roboty to może bym się jeszcze z kimś skonsultowała 🤭

100% racji z tym, ze co lekarz to opinia. Moim nowym ulubionym zajęciem jest konsultowanie wyników badań z conajmniej 3 lekarzami 😜 i oczywiście każdy powiedział coś innego, sprawa dotyczy prolaktyny- mam w normie ale tuż przy górnej granicy. Oczywiście zacząć należy od tego, ze mogłam rzeczywiście nie na 100% przygotować się do badania tak jak należy ale:
1 endo- zaleciła zrobić jakiś test obciążenia i ewentualnie wtedy pomyśleć o małych dawkach leku choć nie zaleca jak jest git
2 gino-endo - nie zaleca testu obciążenia bo od tego już się odchodzi, zaleca może ewentualnie powtórne badanie wykonane ok. 11 po śniadaniu zjedzonym o godz. 7
3 gin prowadzący - powiedział, ze nie lubi takich wyników „granicznych” ale widzi, ze owulki są więc nie widzi wskazań do robienia czegokolwiek z tą prolaktyną
Także bądź tu mądra 🙄
Ale na prawdę nie robi się już testu z obciążeniem, nie ma go w najnowszych wytycznych ;-)

Także bądź tu mądra 🙄
To tak jak ja dostałam zjebe u ginekologa, że z czym ja przyszłam skoro beta 19 to błąd laboratoryjny bo dostałam okres xd A tutaj w szpitalu ostatnia miesiączkę liczą mi tę sierpniową i traktują już jak kobietę w ciąży, póki nic się nie pokaże, beta będzie rosła itp.. obłęd 🤣

No to dziwne, no ale to on jest lekarzem, nie my.. każdy lekarz ma inne teorie. Ja nie mam chorób immunologicznych a zbijam tsh
Co lekarz będzie inaczej 🤷‍♀️, to tak jak z ginekologami na 1 rzecz często różne opinie slyszlama, a każdy z nich po części miał rację. Mi na razie kazała zrobić badania i wtedy ocenimy sytuację. Wiem, że endo dziela się na takich co zbijają i co nie. Czytałam i też rozmawiałam o tym z nią, ale na razie faktycznie powtórzę badania, zobaczymy co tam będzie i wtedy się okaże jak zadecyduje.

Także bądź tu mądra 🙄
Dokładnie tak jest, więc na razie spokojnie badam testuje, mam w sumie tam początki ze staraniami przy większości, więc staram się chłodno, pośrednio podchodzić do tematu. Bo często mówimy, że,, optymalnie " tak i tak, to nie znaczy też, że źle jak jest inaczej, często trzeba spojrzeć szerzej. A co lekarz często ma przekonania do innych badań i często też głębiej je analizuje niż my też mamy dostęp 🙈.

reklama
Mi przy 5.14 dał Euthyrox 75 i zbilam do 1.1

Mi po 6 tygodniach spadło do 0.9
❤️
Kurczę, chyba przejdę na Euthyrox, bo kolejny raz widzę, że szybciej się ustawia tarczyca.

Zresztą zobaczę, jak oznaczę TSH po urlopie, ale znowu zaczynaja mi wypadać włosy, jak wtedy, kiedy moje TSH było powyżej normy.
Może poproszę rodzinnego o receptę, w sumie to mój sąsiad 😃.

Ostatnia edycja:
Do góry