reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

To tsh mieści się może w normie ale dla mężczyzny w wieku tak 20-45 lat. A nie dla kobiety w wieku rozrodczym 🤦‍♀️
Ona mówi, że mieszczę się w górnej normie przy założeniu innych badań tarczycowych ok i jeśli brak u mnie chorób immunologicznych. Jeśli są choroby immunologiczne i inne parametry z tarczycy nie tak, wtedy trzeba zbijać jak najbardziej

reklama
Czytałam, że powinno być do 2 itd. Rozmawiałam dosyć długo o tym z nią i wszystko bardzo ładnie mi tłumaczyła, wyznaczyła plan działania, więc na razie tym się sugeruje faktycznie. Bo może mieć to wpływ, ale też nie u każdej to stanowi problem, ja mam 2 znajome w najbliższym otoczeniu z fatalnymi wynikami, a ciąża jest🤷‍♀️, więc też na razie postanowiłam nie panikować, zrobię resztę badań, zobaczymy ocenimy sytuację😊, zawsze może być lepiej wiadomo, ale na spokojnie, ja osobiście jeśli nie będzie to mega przeszkodą to jestem zwolennikiem jak najmniej w siebie ładować wszelakich leków, więc jeszcze mam czas, że mogę próbować więc na razie tak chce zrobić, zobaczę jak bd wyglądać dalej.

Też byłam teraz chora, brałam wszystko jak leci żeby sobie pomóc i chyba sobie wysuszyłam błony śluzowe nie tylko te w nosie, bo takiej Sahary to ja w życiu nie miałam a trzydziestka pyknęła już dawno 😆
O matko, to ile tego brałaś, że aż tak?! Słyszałam o związkach między okiem a dupą (jak wbijesz igłę w dupkę to płaczesz, a jak wbijesz w oko to się zesr....), ale między nosem a psiutą? :D

Mnie dręczy katar i takie ogólne zmęczenie, bo temperatury nie mam jakiejś wybitnej. Ale jak mam katar to bywam nieuprzejma i nieszczęśliwa i nadinterpretuję wszystko ;P Bo może to mrowienie to torbiel na jajniku, a może cp, a może zalęgły mi się tam alieny i wygryzą się zaraz :p

Tak dokładnie, ale mówi, że jak reszta będzie okej to nawet nie muszę zbijać, jeśli nie ma chorób immunologicznych.

Ile przed okresem spada Wam temperatura?

Wczoraj tak jak pisałam miałam spadek z 36.93 na 36,73, a dzisiaj bardzo delikatny wzrost na 36,78. Nigdy tak nie miałam... Zawsze była jedna temp niższa i już tego samego dnia okres, teraz już się go doczekać nie mogę.

O matko, to ile tego brałaś, że aż tak?! Słyszałam o związkach między okiem a dupą (jak wbijesz igłę w dupkę to płaczesz, a jak wbijesz w oko to się zesr....), ale między nosem a psiutą? :D

Mnie dręczy katar i takie ogólne zmęczenie, bo temperatury nie mam jakiejś wybitnej. Ale jak mam katar to bywam nieuprzejma i nieszczęśliwa i nadinterpretuję wszystko ;P Bo może to mrowienie to torbiel na jajniku, a może cp, a może zalęgły mi się tam alieny i wygryzą się zaraz :p
Najpierw brałam zwykle Gripexy co 6h po 2 sztuki a potem jak już wykluczyłam ciążę to na bogato, brałam sobie coś do nosa do pryskania, coś na katar alergiczny, witaminy różne i wiadomo, ciążowe suplementy, potem jeszcze ta nieszczęsna Miovelia i o. Masz babo placek.
A tabletka na katar raczej nie wie czy ma działać w nosie czy w cipce to działa tu i tu 🤣

No to dziwne, no ale to on jest lekarzem, nie my.. każdy lekarz ma inne teorie. Ja nie mam chorób immunologicznych a zbijam tsh
Ja mam mocno podwyższone tg, ale nie zdążyło jeszcze uszkodzić tarczycy (w USG obraz normalny). I jak powiedziałam endokrynologowi, że się staram o dziecko, to na TSH w górnej granicy normy (tej do 4) dał mi letrox 25.

reklama
A mi się przeziębienie rozkręca i mrowi w jajniku kolejny dzień... :D Ten wrzesień naprawdę piachem w oczy, ani nie da wyraźnego znaku, ani nie da zająć umysłu czymś innym.

@acetylocholina jak lubisz głupotki i absurd, to zobacz bajkę Rozczarowani. Małż mi pokazał ze 3 odcinki i jest tak durne, że bawi niesamowicie :D
Cieszę się, że masz dobry humor! Jeszcze kilka sikań zostało! ✊
Tylko ostatni sezon jest słaby - ale i tak bym sobie wytatuowała Luciego XD

Do góry